Už nevím kudy dál s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10726
3.7.17 20:25
@přírodní píše:
Nás se taky pořád ptají, ale zajímá je to proto, jestli z nás něco nekápne, nebo jim nepůjčíme (samozřejmě nenávratně) :zed: Manžel jim odpovídá, ať se starají o svoje finance a my se postaráme zase o ty naše :nevim:

Jo, taky myslim, ze chce prispevek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
4.7.17 10:19

@glitterball Taky záleží na tom, jak jí to řekne. jestliže se vyjadřuje tak jako zakladatelka zde, tak to by mne dojalo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
4.7.17 12:07

@inkakřivák tak také záleží na tom jak se ptá. Myslím si, že finanční situace je čistě osobní záležitost a pokud dotyčný jí nikomu sdělovat nechce tak nikdo nemá právo se té informace mermomocí domáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
4.7.17 13:30

@glitterball pro kazdyho je to asi jiny level citlivosti informaci, kdyz se ptaji rodice, je to podle me spis z obavy a starostlivosti, kdyz slysi o dluzich a exekucich svych znamych. Pokud syn odsekne, ze nepovi a pred tim se ji sveroval, muze ji tim potvrdit nejaky cerny scenar, ktery si vytvorila.
Nerikam, ze nejsou manipulativni tchyne, pripadne ty, ktere by rady zustaly u zdroje sveho syna - ale troufam si rict, ze vetsi procento je tech, co se podobnou informaci chteji proste uklidnit a nevidim takovy problem ji nastinit aspon v obecny rovine, ze se mame dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
4.7.17 14:05
@glitterball píše:
@inkakřivák tak také záleží na tom jak se ptá. Myslím si, že finanční situace je čistě osobní záležitost a pokud dotyčný jí nikomu sdělovat nechce tak nikdo nemá právo se té informace mermomocí domáhat.

No já netvrdím, že na to má právo. Ale možná by stálo za to se zamyslet nad formou odpovědi,. Třeba zkusit - mami neoj, mám dobrou práci, dobře placenou, a máme i rezervu, kdyby něco, takže pohoda, klid, všechno zvládnu. A když se zeptá kolik bere - tak zase - dobrý, dost, krásně vyjdeme. Ale číslo říkat nesmím, to víš, já bych ti to i řekl, ale přece jenom, my to máme v práci zakázané a kdyby se to dozvěděl někdo cizí, bylo by peklo. A tohkle opakovat. Nevěřím tomu, že by prostě začala jednoduše bulet jen proto, že jí slušně odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
4.7.17 16:56

@inkakřivák pokud by měla obavy, že se syn řítí do finančních problémů tak to beru, že se zajímá, ale rozhodně by neměla vyzvídat kolik má peněz spíš mu nějak jemně říct, že pokud by se stalo, že by náhodou někdy potřeboval pomoct tak, že se na ní může obrátit a svěřit se. Ale pokud vidí, že funguje normálně, hlady netrpí, má třeba hezké auto, v létě moře v zimě hory, sem tam nějaké kulturní vyžití tak je krajně nevhodné se ptát kolik má peněz. Připomíná mi to tátovou manželku. Stačilo aby někdo vlezl do dveří v nových botech a hned jeeee kolik stály. No to víš, že jo každý řekl dvojnásobnou částku, protože jim s tím lezla na nervy :lol: ale pokud jí zakladatelky manžel už řekl, že se mají dobře tak se s tím má spokojit a neptat se příště znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
4.7.17 17:02

@glitterball Nojo ale i kdyby se do finančních problémú řítil je snad dospělý nee? A jestě ženatý. To si mají vyřídit mezi sebou manželé a ne syn s maminkou nee? Co se doma upeče ven se nevynáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.7.17 11:22
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
můj manžel co byl svobodný, tak s matkou řešil to, jak to má finančně a svěřoval ji, kolik si vydělá. Jsem s manželem již 5 let a jeho matka neustále se vyptává na naše finance. I když ji řekne, že to už není její starost, že hospodaří se mnou tak se snaží jakýmkoliv způsobem (psychickým vydíráním atd. aby k informaci došla). Manžel ji pošle do háje a ona natahuje moldánky.
Já jsem ohledně toho měla s ní výstup nejednou a přede mnou toto téma nemá odvahu otevřít. Ví, že by byl oheň na střeše. Dlouhodobě, tohle předemnou už neotevře.

Pokaždé, když k ní manžel jede sám tak s tím začne. Pak tam sám nejen snad 1,5 r.
Teď po delší době opět. On ji řekne že ji po tom nic není a začne zase to samé kolečko vydírání.

Zrovna tento víkend tam manžel byl, ale jen přespat, protože byl v okolí na akci a nechtěl jezdit 100km domů, což chápu, tak si řekl, přespím u rodičů.

Přijel naštvaný, rozhozený a svěřil se mi, co se odehrávalo.
Mám jet za 14 dní na dovolenou společnou. Doteď bylo vše dobré, ale po tomto… Jsem momentálně ve stavu naštvanosti.
Zkrátka se mě do dotklo, že hraje přede mnou zase jenom divadlo a stejně si jede svou. Jsem taky naštvaná a dotýká se mě to, protože proč pořád strká frňák tam, kde ji potom nic není.
Strká noc do mého/našeho soukromí. Ona mi také nepředkládá jak na tom jsou, mě to ani nezajímá.

Já už fakt nevím, jak tohle řešit. Ona mi v tomto přijde jak chorá.

Evidentně nějaké hranice chápe, přede mnou si to nedovolí, ale jestli k tomu manželovi pořád v něm vidí to děcko, a dovoluje si. On ji to neřekne a ona začne vydírat…já jsem z toho fakt už jelen.

Podle me si to musi vyresit tvuj manzel. Ja bych ji ignorovala nebo bych ji rekla ze ji do toho nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová