Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, pridavam se k vam. Taky mam takove divne nalady. Muj muz ma novou praci a celkem fyzicky narocnou. Takze ted se mu snazim vse ulehcovat, aby si odpocinul. Maly ma 4m a hlidal ho snad jen dvakrat. Rada bych si zasla zacvicit nebo si odpocinout, ale vim, ze ted asi neni dobra doba. Jsem porad doma sama, uklizim, varim, staram se o maleho, vyhlizim pekne pocasi. Pak prijde muj muz, ktery ma tolik zazitku - z prace, ze skoly, do toho prida tu zasr.. politiku, kterou nenavidi…ja obcas zminim neco o malem, ale je to jako bych to rekla do vetru…no taky se sebou musim neco delat, ale uz ted vim, ze vsechny konicky budou muset byt s malym - budu s nim moc rada. Jen kdyz si uvedomim, ze meho muze cekaji zase dva tydenni kurzy se svymi spoluzaky z VS, tak se mi svira zaludek. Za prve mu to zavidim a za druhe zarlim ![]()
Ahojky…ja myslím, že to je tím, že jsi na MD a jseš doma a tvůj muž v práci. skoro každá z nás to tak má. chlap je mezi lidma, my s dětma, sem tam nějaký pokec a tot vše, proto jsi pak partnery pak trošku přestávají rozumět nebo jse častěji hádají. myslím, že když pak začneš chodit do práce jse to změní.
@Ringle úplně chápu tvoje nálady, taky to tak mám a štve mně to, člověk i kdyby chtěl si jít zacvičit nemá kde nechat děti na hlídaní, pořád sama doma a manžel pak ještě líta na školení ![]()
Ahojky holky,
chlapi to prostě NIKDY!!! neodkážou pochopit.
Víte co se říká, sytý hladovému nevěří, a taky že jo.
Mě můj řekne jak by šel na mateřskou hned, jenže já už ted vím, že bych mu malého nedala, a já abych šla do práce. Ne že by se nepostaral, ale proto, že by mě sakra mrzelo, že nevidím malého jak roste, jak dělá pokroky a první krůčky, slůvka. Toto všechno ten chlap nikdy neuvidí kor ti naši o kterých zde píšeme co jsou celé dny v práci a pak když mají chvilku tak místo aby trávili čas s náma tak sedí u PC a odreagovávají se hraním her.
Na druhou stranu, jak dlouho člověk žije?? 70-80let?? a kolik z toho jsou ty tři roky??
NIC, ale dá vám to tolik že snad i trošku toho nepohodlí za to stojí. To píše ta pravá by ted řekl můj…
já totiž taky remcám kudy chodím.
A přesto čím je Dany větší je s ním větší sranda a chci s ním být.
Taky kdo ví dámy jestli si pořídíme druhé dítě, takže užijme si to první a neřešme chlapa.
Jestli nám bude chtít zahnout tak to udělá tak jako tak a nemusí to být na školení.
Stejně tak mu můžete zahnout vy, dítě přece do roka mluvit neumí a i kdyby, jak to pojmenuje?? Neví vůbec nic, nehledě na to, že taky přes den spinkají, ale to nejsou v žádném případě návody. Jen úvahy.
Každý máme příležitost.
Věřím, že když se chce tak jde všechno… ![]()
Největší problém já osobně vidím v tom, že se nemám jak tomu chlapovi udělat vzácné, když jsme byli bezdětné tak jsme se prostě třeba zdejchli na víkend pryč a on mohl jen přemýšlet co kde a s kým provádíme, takto dojde domů a jsme tam. Odchází a jsme tam.
Ještě si nalepit inventární číslo a dílo je dokonáno.
Já se jezdím vykecat za mamkou, naštěstí bydlí 15km ode mě, takže pohoda.
A jak bude malý větší klidně tam vypadnu na týden.
At má doma můj o čem přemýšlet… ![]()
Jo přesně napsala jsi to přesně. taky by mi chybělo, že nevidím děti vyrůstat, hrozně by mně to štvalo. a jak píšeš, když jsme byli bezdětné to jsi nás vážili víc a jak žárlili a ted vědí, že jsme s dětma a mají nás jisté, že nikam nautečem, tak naco by jse snažili a to je ten problém, ale až začnem chodit do práce myslím si, že to bude tak jako předtím. chlap by měl byt trošku v neistotě a ne, že jsi myslí, že jsme jen s dětma, pak ten vztah bude upadat.
@nikiska píše:
Jo přesně napsala jsi to přesně. taky by mi chybělo, že nevidím děti vyrůstat, hrozně by mně to štvalo. a jak píšeš, když jsme byli bezdětné to jsi nás vážili víc a jak žárlili a ted vědí, že jsme s dětma a mají nás jisté, že nikam nautečem, tak naco by jse snažili a to je ten problém, ale až začnem chodit do práce myslím si, že to bude tak jako předtím. chlap by měl byt trošku v neistotě a ne, že jsi myslí, že jsme jen s dětma, pak ten vztah bude upadat.
Je to tak, ale můžu za sebe říct s tím žárlením asi takto.
Mě uplně stačí že si píšu s někým sms, a už se vyptává komu píšeš když ne mě?? a nebo když telefonuju s mým ex, s kterým jsme zůstali přáteli a i s mojím se kamoší tak mě schválně lechtá, líbá a dělá blbosti, takové to jako by chtěl říct, že mu to vadí.., ale nepřehání to.
Mě je ale jasné, že taky žárlí,,, nikdo by si neměl být jistý a ti chlapi co mají ženy na maateřské taky ne. Čert nikdy nespí…
![]()
Jo, jo s těma sms je to stejné, jse ptá taky komu píšeš, když jsi všimne nebo když jsi povídam se sousedem, taky se furt vyptáva. akurát pro chlapy jse při dítěti prakticky nic nemění..jsou pořád flexibilní, zajedu jsi kam potřebuji, protože nemají při sobě děti a to je právě ono.my jsi musíme zajistit hlídaní, když někam chceme a když není hlídaní čekat na ně až jse vráti domu a tak nás mají pořád pod kontrolou a vědí stejně, že jsme furt s děckama a pak jse až tak nesnaží
, proto jse těším až pujdu děti do školky, jaá do práce a už jsi nebude takhle jistej. vztah by jse měl upevňovat a rozvíjet, ale když je jeden pořád doma s dětma, tak to až tak nejde ![]()
@nikiska píše:
Jo, jo s těma sms je to stejné, jse ptá taky komu píšeš, když jsi všimne nebo když jsi povídam se sousedem, taky se furt vyptáva. akurát pro chlapy jse při dítěti prakticky nic nemění..jsou pořád flexibilní, zajedu jsi kam potřebuji, protože nemají při sobě děti a to je právě ono.my jsi musíme zajistit hlídaní, když někam chceme a když není hlídaní čekat na ně až jse vráti domu a tak nás mají pořád pod kontrolou a vědí stejně, že jsme furt s děckama a pak jse až tak nesnaží, proto jse těším až pujdu děti do školky, jaá do práce a už jsi nebude takhle jistej. vztah by jse měl upevňovat a rozvíjet, ale když je jeden pořád doma s dětma, tak to až tak nejde
Ano nejde, a je fakt že si zajistit hlídání musíš, ale já mám dobrý to, že mě může pohlídat mamka když bych chtěla někam vypadnout. Čili když jedu k našim tak on taky neví co tam celý den dělám ![]()
A o to jde, víš, já jsem toho názoru, že ženská si když chce dokáže zařídit všechno a jestli si ty „Trubci“ v mužském vydání myslí, že to nejde tak by si měli vzpomenout na heslo:
Nikdy neříkej že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej blbec který neví že to nejde a udělá to
Samozřejmě až budu v práci tak si budu pískat, to víš. Ale to je doba daleká a hlavně děti nejsou pořád mimča. větší se dají „Odložit“ k babičkám pak i na týden a tradá do víru „Vášní“ ![]()
A s tou mužskou flexibilitou, to je pravda, ale to chlapovi nevysvětlíš. Třeba příklad za všechny. M"j šel na pivo a říká, dojdu v 19hod, došel v 22hod a ještě se divil že se zlobím.
A já?? Letím do obchodu a připadám si jak maratonec když on hlídá, vše honem honem a rychle domů. Nikdy bych nevěřila že se dá za hodinu nakoupit. A dá se…
Pak se dozvím, že šak jsem měla být venku dýl, ale ono se to ani moc nedá, mě to stejně itak táhne za malým domů.
Prostě ženská je furt přesvědčená, že se nejlíp postará a že si tím „Se.em“ do vlastního hnízda žádná z nás nepřipustí ač to víme.
Na druhou stranu můj hlídá třeba když se vzbudí po noční a než jde na druhou.Jsou to třeba jen 3 hodiny, ale kdybych v té době vypadla na „Cvičení“ a šla jinam,,, taky nezjistí.
A každý chlap určitě někdy hlídá, čili jistá bych si být na místě pánů nebyla ničím… ![]()
Ja to mám taky tak, když jedu na nákup, tak jsem taky rychle doma a taky by mi řekl, že jsem měla být dýl, ale kdybych byla na kafe s kámoškou, to by mi neřekl, že jsem měla byt dýl.
tak to máš dobrý, že ti pohlída občas mamka. u nás to nejde, máme babičky hodně daleko, takže nemáme na hlídaní nikoho, proto jse těším až půjdu děti do školky. ![]()