Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ženy, nezlobte se na mě, ale některé příspěvky jsou fakt na facku. Ženě, která žije ve fyzickém a psychickém teroru, která už tak o sobě dost pochybuje, ještě trochu naložit přihlouplýma komentama, to je fakt mimo mísu. Co se rady týče - od takového partnera je třeba prostě odejít, rodinu tím v žádném případě nezničíte, protože to, v čem žijete klidným rodinným soužitím není. Pokud má partner se synem opravdu pěkný vztah, pak ho tímto krokem paradoxně spíše zachráníte - tatínek se se synem může vídat, i když spolu nebudete žít a syn neuvidí to, čeho by se na vás jinak muž dopouštěl. Já tedy sice pochybuji, že by byl takový muž dobrým otcem, ale to už je na vašem posouzení. Pokud nemáte kam jít, doporučuji vyhledat Azylový dům pro matky s dětmi poblíž místa bydliště, popř. se obrátit na odbor sociálních věcí na místním úřadě. Pokud byste byla z ostravska, napište mi klidně SZ, předám vám kontakt na moc fajn Azylový dům v Ostravě. Existují i telefonní linky pro oběti domácího násilí: http://www.icm.cz/…r-organizaci Držte se a v zájmu vašem a hlavně vašich dětí situaci prosím řeště! V nejhorším případě se totiž může stát, že vaše děti nepřijdou o otce, ale o vás! Mnoho sil!
@kacaba379 no však vždyť co tu píšem? že má jít pryč, že i azylák je lepší, než takový vůl.. ![]()
@martina.se Ano, ty jsi poradila, ale třeba Blekota, nebo Bambooska…to jsou „rady“ nad zlato.
@kacaba379 píše:
@martina.se Ano, ty jsi poradila, ale třeba Blekota, nebo Bambooska…to jsou „rady“ nad zlato.
tak to jo, to jsem nečetla
já si říkám, že všechny, co jsem četla, psaly rychle pryč ![]()
Lepší to nebude.
V téhle situaci by bylo vhodné svěřit se někomu, lékaři, rodičům, kamarádce. zavolat na nějakou linku pomoci, kontaktů na webu je spousta, řada z nich je bezplatná. třeba ti pomůže se jen vykecat, třeba dostanš i radu, kterou budeš schopna realizovat ve svém domácím prostředí. Třeba ti pomohou sebrat síly a opustit domácnost, pokud je k tomu ta situace doma zralá. Nedovolím si soudit, většinou je pravda tak na půl cesty, my ženské rády přeháníme, ale každopádně jak chlap začne fyzicky napadat, je to problém. Je torobém, který je monžá řešitelný. Pokud s eřešit nebude, mohl by z toho být průšvih, a to pořádný.
Přeju hodně sil.
@Taminka píše:
tak treba azylovy dum?
I do azylového domu musíš mít peníze do začátku. Ten také není zdarma.
@Blekota píše:
Proč sis s takovým dělala druhé děcko??? Jako jsi normální? On tě napadá, a ty si myslíš, že narozením druhého dítěte se to změní??? Nezmění!!! Bude tě mlátit dále, s tím počítej. Takový se nezmění.
Druhý dítě na cestě? To zase obligátně selhala antikoncepce nebo zdravý rozum?
Nepoučitelnost, naivita.
@lechem nebo možná na antikoncepci nemá finance a spát s mužem „musí“. Nebylo by lepší si takové názory jen pomyslet a neplevelit tu diskusi zbytečně…?
@zuzana1989 píše:
Ahoj holky jsem s manželem 6 let a to 3a pul roku manžele. Od té doby co jste narodil náš syn(2011)sme se hádali. A tedkon je to ješte horší (2015)Začíná me fyzicky napdat a hlavně na mě utočí psychycky už nevím co mam dělat jsem zevšeho tak vysílená že se bojojím abych nepotratila protože čekám druhé dítě. Nejhorší je to že nedokážuod nej odejit jen kvůli memu synovyprotože ho mám moc rád. A nechi mu ničit rodinu. Prosím poradte já už sem tak vyčerpaná že už mě nic nebaví.![]()
![]()
Zuzanko, a jinak mas kam jit? K mame a tatovi? Za kamaradkou? Nachvilku utect a vycistit si hlavu? A navic te „rusi“ tehotenske hormony k realnemu uvazovani. Pokud je tvuj chlap nasilnik psychicky ci fyzicky- ver, ze k zivotu to neni. jsi Mama a musis chte-nechte sebrat sily a zajistit detem milujici domov!!! ver mi..znam sve detstvi a pochopit dvat lasku mi dela Problem doted i vudci memu ditku. Jen proto, ze matka tenkkrat neodesla..bohuzel. Je spousta moznosti, spousta pomoci, jen si o ni rekni. Popripade mi pis do SZ(soukrome zpravy) a uvidime, treba neco vymyslime ![]()
@lechem píše:
Druhý dítě na cestě? To zase obligátně selhala antikoncepce nebo zdravý rozum?![]()
Nepoučitelnost, naivita.
Udělala jsi si dobře?
@lechem píše:
Druhý dítě na cestě? To zase obligátně selhala antikoncepce nebo zdravý rozum?![]()
Nepoučitelnost, naivita.
Udělala jsi si dobře?
@Blekota píše:
Jo Blekota, to je pravy nazev tveho prispevku…jak muzes nekoho soudit ci si dela nebo nedela dite??? Ty ji znas? vis v cem zije? MELA BY JSI SE STYDET ![]()
@kacaba379 píše:
@lechem nebo možná na antikoncepci nemá finance a spát s mužem „musí“. Nebylo by lepší si takové názory jen pomyslet a neplevelit tu diskusi zbytečně…?
@zuzana1989 odešla bych od něj v tomhle případě. Kestli můžeš odejít k rodičům, kamarádkán, nebo někem třeba do azyláku, abys měla klid. Radši bych odešla, než tohle, ten starší to vidí a cítí jak se trápíš, to maličké až se nadorí taky vycítí, že maminka není v pohodě. Tohle by si nesli sebou do života, příklad který by ukazoval otec na matce. Odejdi, bude to pro tebe a děti lepší.