Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminky, musím se svěřit, už jsem s nervama na krajíčku..mám prcku ted mu bude 6měsíců a v kočárku řve a řve..
vyzkoušeli jsme snad vše..už je ve sportáčku, v korbičce řvala a za chvíli by mu stejně byla malá. Nemužu nikam chodit, ani kamarádky se mnou nikam už nechtějí chodit. Malejje nakrmenej, přebalenej, hračky má pití křupky…vše zabere na pár minut a pak řve řve..
dokud ho samozřejmě nevyndám..to je hned klid. Nevím co dělat..pomoc..jsem na pokraji šílenství. ![]()
@binu u nás pomohl leh na břiše. zvedla jsem mu boudičku a čuměl ven. pak byl klid na zádech přestal vyvádět až tak v 10 měsících
U nás je to taky tak..občas zabere, že otočím rukojet a jedu tak, aby na mě neviděla…pak sleduje okolí a nemá tendence se chovat
U nás taky pomohl leh na břiše a stažená stříška, aby bylo vidět ven. Vozila jsem tak dceru do roka v hluboké korbě, dřív si sama nesedla. Starší protestovala v kočárku prvních 5 měsíců, nemohla jsem s ní taky nikam chodit, jedině v šátku. Po těch 5 měsících se naučila sama zabavit a byl klid. V hluboké korbě vleže na zádech vydržela do 10 měsíců, než si sama sedla a šla do sporťáku. Z kočáru jsem ji ale zas tak často nebrala (když už byla větší), pochopila celkem brzy, že tohle si nevyřve.
A co pořídit nosítko nebo šátek? Známá měla holčičku, co taky hrozně nerada jezdila v kočárku, takže když jí to nebavilo, tak jí přendala do nosítka a byl klid.
Ahoj, ja mam taky rvouna…minule jsem sla…v jedne ruce kocar, v druhé voditko ze psem…mala ma 7 kg, takze se uz pronese…nam taky nic nepomaha…nekdy usne, ale to vycerpanim ze rvani a nekdy, když ma joooo dobrou naladu, tak si tam povida…ale spis tak nastvane
uz se nemuzu dočkat toho az bude sedet a cumet
a bude ticho…abych mohla s ni jit ven a nebyt z toho po… ![]()
Ležení jsme ještě nezkoušeli, ale nejde mi sundat bouda u korbičky ![]()
@kaseny88 Taky věřím že až bude sedět bude líp…nějaký výlety atd..ale ted venku max hodinku a z toho někdy usne na pul hodinky, nekdy vydrží 15-20minut koukat a pak třeba i pul hoidny řvát..když jdu nakoupit vezmu klokanku a v poho…to by zapoměl že má i hlad jak je spokojenej..ale má už skoro 9kg…a bojím se že si pak už nezvykne vubec na kočárek když ho budu pořád nosit…jsem zoufalá ![]()
@binu hmmmm tak 2× jsem malou dala so klokanky a hadej co…opet rev…musíme asi vydrzet…sestřenka ma to same ![]()
Jé, konečně spřízněná duše! Už jsem myslela, že máme speciální dítě. Náš má pět měsíců, těšila jsem se na léto, jak budu drandit venku a užívat si, bohužel, vydrží max. půl hodiny a následuje řev - nepomáhá vůbec nic. Ani poloha na bříšku, dokonce ani ve sporťáku se mu nelíbí…už máme objednanou manducu, tak uvidíme. Hodně sil.
Já měla to samé, jen co jsem ho položila, hned začal řvát, dokud jsem ho nevyndala. Nikam jsme proto nechodili a když jsme museli k dr. tak jsme tam přijeli a malej byl z toho řevu celej spocenej
vydrželo mu to až do cca sedmého měsíce. Ale zlepšilo se to, jakmile šel do sporťáku, postupně zjišťoval, že je to docela zajímavý a teď ve 14m s ním můžu kamkoliv a je naprosto spokojenej
taky jsem sním chodila ven, jen když měl spát, takže nakonec usnul a tak si postupně na kočárek zvykl. Takže má rada zní, vydržet, ono ho to (jako všechno) jednou přejde ![]()
Manduca
syn měl období po pár měsících, ale on se většinou do toho kočárku ani nenechal dát ![]()
@kaseny88 sorry ale v klokance se nedivím že se nelíbí.. mě by se taky nelíbilo viset za rozkrok… teda existují mimča co se nechtějí nosit ale pokud se nosí „správně“ tak jich zas tak moc není
To znám velmi dobře, syn takhle řval jak magor ještě v roce
teď mají dvojčata půl roku a podobný problém, prostě se nudí nebo co - už nejsme v paneláku jako se synem, tak prostě děcka položím na deku na terasu a je to, válí se, jsou spokojení, doufám, že zase přijde období, kdy budou chtít do kočáru, je fakt, že pokud chci někoho vidět, musí přijít k nám - procházky parkem nehrozí a včera jsme jeli na výlet a kromě řevu a věčnýho pokusu utišit ho, jsme z výletu nic neměli
Je to období a přejde, prostě se jim musíme přizpůsobit - ne, že bych z toho byla nadšená ![]()