V kolik chodí spát vaše 10leté děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58841
1.10.15 22:15

11 letá dcera chodí spát ve 20h, o prázdninách a o víkendech i později. Usíná téměř každý den jako první chvíli po uložení. Ráno vstává mezi 5:30-6:00. Sama ani moc nestojí o pozdější odchod do postele, protože je po celém dni hodně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
1.10.15 22:23

@MarieP ve všední den ve 20.00 (v 11-ti letech) ;) Jasně, že je tvůj syn jediný ve třídě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
1.10.15 22:41

Kluci 6 a čtvrt a 8 a půl jsou v osm v posteli. Chvíli si někdy povídají, ale mladší pokud ho starší neotravuje usne hned. Ráno vstáváme v 6,15 a oba z postele tahám. Déle můžou být vzhůru o prázdninách, vyjímečně o víkendu. Mladší to prostě dýl nedává a je pak protivný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
1.10.15 22:58

Dceru 8 let ženu do postele na půl devátou. Pak mi čte, pak čtu já ji, máme devět večer a stejně ji pak ještě další půl hodinu trvá než usne. Poslední týdny je magický čas 21:40 :zed:. Ráno vstává kolem čtvrt na sedm, někdy se vzbudí sama, někdy ji budíme, ale jde to lehce.
V pátek ji do postele neženu (nemám sil), to si ale zaleze kolem desáté sama a kolem půl jedenácté spí.
Vždy spala málo, někdy si myslím, že muž spí víc než ona :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
1.10.15 23:05

Do postele kdy chce, ale ve 22 hod. odložit noťas a zhasnout. V pátek a v sobotu jak sama chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.10.15 23:09

Protože je starší dítko starší 10ti let, chodí spát ve 22hod ve všední dny a to mladší tím pádem taky. Když bylo prvnímu 10 chodilo ve 21hod, no holt to druhé to má volnější. O víkendu chodí spát okolo 23hod.
Ono taky čím jsou starší, tím hůř usínají, mohla bych je nahnat do postelí a stejně by žádné neusnulo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
1.10.15 23:18

Syn 13 let, ve 21 h. už spí. Vstává kolem půl sedmé. O víkendu taky. Kolikrát se chce dívat na film, natěšený, kolem 9 začne zívat a jde si lehnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
2.10.15 00:18

Děti 8 a 10 musí být v osm nachystaní do postele, starší si může pak ještě do půl deváté číst. Mladší má velké problémy se vstáváním a je obvykle do pár minut po zhasnutí tuhý, starší má zatím stále také větší potřebu spánku. Je mi úplně jedno, kdy chodí spát jeho kamarádi, je to o tom, aby on sám nebyl unavený. Každý má tu potřebu opravdu jinou, stejně jako každému nestačí stejná porce jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.15 08:03
@MarieP píše:
Ahoj, chtěla bych vědět v kolik ženete do postele cca 10-ti leté děti. Syn mi dneska trucoval, že se k němu chovám jak k miminu. Prý je jediný ve třídě, kdo chodí spát v 8.hodin. Tak bych ráda „slyšela“ názor rodičů, známe děti, že… :mrgreen:. Jinak doplním, že ráno vstává před 7. hodinou.
Díky.

od 20:00 v pelechu, do 20:30 si může číst. Vstává 6:30. Jinak o víkendech, pokud je např pěkný film, tak kouká, bez ohledu na čas. Ale co chodí do školy, má smolíka. Ale on neremcá, je zvyklý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
2.10.15 08:15

Jen tak orientačně ;)

• Citovat
  • Upravit
15814
2.10.15 08:40

U nás chodí do postele v deset… ale tak nějak je to dáno tím, že je nejmladší ze tří dětí a všichni jsou v jednom pokoji :nevim: někdy odpadne dřív, ale většinou ne. vstává v sedm, vstává sám na budík, nedělá mu to problém, unavený není, přes den neusíná, tak co už s ním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
2.10.15 09:01

Dvě děti 6 a 10 do půl deváté musí být v posteli. A připadá mi to adekvátní. Také chci mít svůj čas pro sebe. A né, aby tam děti lítaly ještě v deset hodin. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
2.10.15 09:52

Mám dvojčata 10 let. Snažím se, aby děti byly v posteli ve 20:30. Někdy je nechám do 20:45. Pak je zaženu do postelí a oni stejně ještě kecají třeba 20 minut. Vstávají v 5:50 a je to hrozný. Dcera je poměrně v pohodě, syn je hrozně protivný. Dát ho spát dřív nemá smysl, on stejně nemůže usnout. Dcera už kolikrát spí a syn má oči jak lucerny :cert:.
Taky se v noci budí a nemůže usnout. Nevím, co s ním :nevim:. Tak 1× týdně přijde v noci spát ke mě do pokoje. Oba tvrdí, že v mé ložnici se jim spí líp.

• Citovat
  • Upravit
3359
2.10.15 11:13

@martina.se, on začal remcat až letos - no - prý si děti povídají co večer viděly v televizi (a kolikrát se fakt divím i ušima, já bych ho stejně nenechala koukat) a on chudák mlčí ;). Právě říká, že už je veliký a mohl by být vzhůru déle jak ségra (5.let).
@Kobea - syn taky hůře usíná - potřebuje před spaním zklidnit - vařím meduňku a od 19. hodiny nesmí na PC (celkově má čas na hry omezen) a je to o 100% lepší…
Rozhodla jsem se, že mu večerku prodloužím, ne o moc, ale o těch 30.minut to půjde ;).
Holky moc děkuji za příspěvky, pomohlo mi to se rozhodnout :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.15 11:53

@MarieP jako já taky zírám, na co vše dneska děcka koukají, ale to jsem rázně zatrhla.. ať si myslí kdo chce co chce, takhle staré dítko nemusí čučet na kriminálky nebo na ordinaci, že :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí