Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paoloska píše:
Holky a to nevaříte? Já teda vstávám v neděli kolem osmé a superOstatní dny vstávám v půl šesté, tak mi to bohatě stačí.
varim jidla, ktera jsou bud do hodky hotove a to max. nebo mame jidlo z predesleho dne nebo vari chlap. nikdy jsem potrebu stat x hodin u plotny nemela a nechapu ji.
edit: nebo jidla, ktera behem chvilky narvu na pekac a trouba pece sama, kvuli ni snad nemusim vstavat.
Příspěvek upraven 09.02.19 v 10:54
@Wani píše:
U nás vaří teda převážně muž, ale pokud máš nakoupeno, tak netřeba na vaření vstávat brzy.
Já většinou vstávám mezi 9-10, většinou k té 9, ale zase chodím spát nejdříve v 1.
No, rychlovky dělám celý týden, tak aspoň v neděli vařím polévku a většinou pečené maso. Obědváme před dvanáctou.
aktualne v sest, kazdy den, vikend nebo tyden. Zabijacky neprejici deti, grrrr. ![]()
Vstávám nejdéle kolem 8, protože kdybych spala déle, tak jsem pak jak praštěná
. A navíc mě nenechá pes
. Vařit začínám kolem 10. , podle toho co. Ale kluci v pubertě spali klidně do jedný po obědě, to už jsem je budila, že teda aspoň na oběd by mohli vstát. Ten poslední teď vstává kolem 9., ale klidně se v posteli válí též do oběda. Ale nespí.
@debra.morgan píše:
varim jidla, ktera jsou bud do hodky hotove a to max. nebo mame jidlo z predesleho dne nebo vari chlap. nikdy jsem potrebu stat x hodin u plotny nemela a nechapu ji.edit: nebo jidla, ktera behem chvilky narvu na pekac a trouba pece sama, kvuli ni snad nemusim vstavat.
Příspěvek upraven 09.02.19 v 10:54
Máme rádi klasiku - kachnu, vepřo knedlo, svíčkovou. Přes týden na to fakt nemám čas, tak kdy jindy? Mě vaření hodně baví
.
My podle toho, kdy se vzbudime, je to vetsinou mezi 8,30 - 10h. Obed varim kolem 12h a netrva to dele nez hodinu.
@Paoloska píše:
Máme rádi klasiku - kachnu, vepřo knedlo, svíčkovou. Přes týden na to fakt nemám čas, tak kdy jindy? Mě vaření hodně baví.
tak vepro knedlo zelo fakt neni jidlo, kvuli kteremu bych musela vstavat…
maso se upece kdyz spim, vetsinou ho nachystam den predem a kdo jde nad ranem curat da ho do trouby. zeli je behem chvilky a knedlik mame z knedlikarny…vareni me taky bavi, ale neni to duvod travit dopoledne v kuchyni.
Příspěvek upraven 09.02.19 v 11:02
@lucenka píše:
Buď vaří chlap, udělám nějakou rychlovku nebo si něco objednáme. Popravdě ani by mě nebavilo vařit x hodin oběd
Přesně cokoliv co trvá uvařit déle než 45 minut nevařim… Když je krize tak klidně objednám pizzu nebo jednu vytáhnu z mrazaku…
Dělám pouze 1chodove menu ![]()
Jo a dobrý je taky oběd u prarodičů ![]()
Svuj spánek si o víkendu sebrat nenechám, stačí ze musim vstávat od po do pá
@Paoloska píše:
No, rychlovky dělám celý týden, tak aspoň v neděli vařím polévku a většinou pečené maso. Obědváme před dvanáctou.
Tak my děláme polévky hodně, ale většina z nich se dělá chvilku. Vývar necháváme vařit v pomalém hrnci přes noc. Obědváme tak po 12.
@Paoloska píše:
Holky a to nevaříte? Já teda vstávám v neděli kolem osmé a superOstatní dny vstávám v půl šesté, tak mi to bohatě stačí.
Nekdy uvarim uz v patek vecer nebo az v sobotu varim, ze mam budik brzo rano a jdu rozvarit vyvar, u nej stat nemusim a muzu si zase drimat. A dalsi minutku nebo vyberu jidlo, ktere dlouho netrva. Kdyz potrebuji v sobotu uklidit, tak musim vstat do 8h., ze se vari a behem toho se i uklizi. At se vse stihne do obeda, aby nebyla cela sobota zasekana.
Vstávám ve všední dny kolem půl páté, takže o víkendu vstávám kdy chci já. A nikdo mě nesmí budit. Vaří chlap. Já zase uklízím.
@Paoloska píše:
Varim, ale o vikendu moc ne, radeji v patek vecer. Vyvary nechavam tahnout pres noc. Snidane o vikendu dela manzel. Obedvame ruzne, nekdy az ve 2.
Asi v 9.Spala bych i dýl,ale vytáhne mě rachot co dělá rodina.
Chodím pozdě spát (mezi 1 a 2), tak vstávám okolo 10. Ale jídlo si předvařuju den dopředu, včera jsem udělala vývar a podusila plecko na paprice, dneska jen dodělám omáčku, uvařím těstoviny a do polívky zavařím krupicové knedlíčky, to je hned.
Děcko (10) ještě chrní.