Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na tohle bych nepřistoupila ani náhodou, řekla bych mu, že ne.Aby mi cizí lidi lezli po baráku kvůli něčí oslavě, to si snad dělá srandu.Fakt mi zůstává rozum stát, co jsou schopný někteří lidi vymyslet. Zaraž takový akce hned v začátku nebo se nestihneš divit.
Zakladatelce rozumím… představa, že mi trajdá domem tam a zpátky třicet lidí na záchod, pro vodu, umýt se a pak mi tam třeba 3 lidi dá na nocleh, ať se o ně postarám
Sousedi pořádají oslavu na zahradě, aby si neudělali bordel ve svém domě. A že bude mít doma bordel zakladatelka, je jim jedno.
Zakladatelko, chápu, že se bojíte odmítnout, ale když to neutnete v začátku, bylo by to čím dál horší… Pak by k vám taky mohli chodit na záchod kdykoliv budou na zahradě, když vám to přece nevadí.
Možná, že někteří sousedi taky nejsou tak úplně nadšení z takových sešlostí a „zvyků“, ale protože je to tam zaběhnuté léty, tak se přizpůsobili. ![]()
Nechce se mi věřit, že tam jsou všichni takoví burani, jako je váš soused.
@Anonymní píše:
Dekuju! Ja uz si rikala, ze jsme asi fakt divni. Ostatni sousedi jsou takovi spolecensti, cele leto maji porad grilovacky pro celou ulici a tak. My jsme tu fakt jen chvili, ani jeste vsechny poradne nezname, oni uz se vsichni znaji. Ja jsem jim samozrejme nic neslibila, ale uz ted se nam to nelibi. Manzel by nekam odjel, ale dle me to neni reseni - jak uz tu nekdo psal, pristi rok to muze nastat znova. Jinak na zachod k nam chteji ze jsme nejbliz. Oni maji dum ve vesnici dal od te zahrady, my jsme hned vedle zahrady a az pak ostatni sousedi. Takze jsme prvni na rane. Dokud jsme tady nebydleli tak na wc v lete z grilovacky chodili k tem vedle nas. Ale ted se tak nejak automaticky bere, ze nas pribrali do party a ze pro nas to taky nebude problem. Na jednu stranu jsme radi, ze nas berou mezi sebe kdyz jsme tu novi, ale nechceme se nechat vyuzivat.
A proč nedělá oslavy u sebe doma, když má vedle ve vesnici barák? Radši to udělá na zahradě a o hosty se podělí s celou ulicí, vtipálek. Řekla bych mu, že tohle pro mě problém je, vymez to hned na začátku nebo nebudeš vědět, jak z toho pak ven. K takovým lidem bych se fakt do party přibrat nenechala.
Ja bych zase nerekla, ze vsichni sousedi jsou burani. Spis to tak maji nastavene a nevadi jim to. Jsem presvedcena, ze kdyby to bylo naopak, tak oni by ty lidi na zachod klidne pousteli. Sem treba prijeli lidi s realitkou divat se na dum v okoli, oni zrovna byli venku tak se dali do reci a pozvali je na kafe. Jim to prijde normalni a automaticky predpokladaji ze nam taky. Jinak dekuju vsem za rady a postrehy - proberu to s manzelem a nakonec to asi udelame tak, ze na oslavu na chvili pujdem, donesem vino a za chvili domu. A az to zase ted nekdy zacnou, tak jim reknem at se nezlobi, ale ze se na to necitime aby k nam chodili lidi ktere nezname a ze kvuli miminku a manzelove praci neni vhodne aby u nas nekdo byl.
Tak jako, když by mě někdo takto pozvla na oslavu, tgak bych šla, to mi přijde divné, když někdo odmítne..
Ale jako poskytovat dům mi přijde hodně divné
myšleno- ubyotvání, toaleta uskladnění kufrů atd ![]()
@Anonymní píše:
Ja bych zase nerekla, ze vsichni sousedi jsou burani. Spis to tak maji nastavene a nevadi jim to. Jsem presvedcena, ze kdyby to bylo naopak, tak oni by ty lidi na zachod klidne pousteli. Sem treba prijeli lidi s realitkou divat se na dum v okoli, oni zrovna byli venku tak se dali do reci a pozvali je na kafe. Jim to prijde normalni a automaticky predpokladaji ze nam taky. Jinak dekuju vsem za rady a postrehy - proberu to s manzelem a nakonec to asi udelame tak, ze na oslavu na chvili pujdem, donesem vino a za chvili domu. A az to zase ted nekdy zacnou, tak jim reknem at se nezlobi, ale ze se na to necitime aby k nam chodili lidi ktere nezname a ze kvuli miminku a manzelove praci neni vhodne aby u nas nekdo byl.
Je rozdíl, když ti nekdo padne do oka a pozveš ho na kafe, než když ti kvanta cizích lidí celý den (večer) prolézají barák.
Osobně nevěřím tomu, že v celé vsi berou jako normu, když jim cizí lidi courají po domě. Nehledě na hygienu - přece jen, mé soukromé wc nejsou veřejné záchodky. Leda že by měli rezervní kadiboudu někde na zahradě a vedle potok (jezírko) - to pak možná jo ![]()
Ja mam rada nase sousedy, kdyz je k nam pozveme na grilovani, je jasne, ze pujdou k nam i na wc, kdyz jejich deda jel okolo a nedozvobil se na mlade a zvonil u nas jestli si muze odskocit, ze na jejich se nedozvonil a ja vim, ze by tezko dojel az dom, tak jsem ho samozřejmě pustila, at si zajde na wc.
Ale nachapu co ti vasi sousedi zadaji, oni budou mit oslavu, tak si musi zajistit wc i ubytovani a pokud tak Vas snad maji slusne pozadat. My mame dobre vztahy, jsme tu treti rok, tak uz sousedy i zname. Ale ne tohle, hlavne ten zpusob, jak to podali by se mi nelibil.
Nestresuj se tím, že to tak dělá celá ulice. Oni totiž můžou být příbuzní. Když vezmu tady u nás, tak opravdu je to provázané skrz naskrz.
Odmítnutí není popřeba zdůvodňovat. To byste také za chvíli mohli hosty odvážet nebo jim rovnou půjčit auto.
Teda nevím, co Vám poradili ostatní, ale asi bych se souseda zeptala, jestli takhle vtipnej je často
![]()
řekla bych ne - kvůli miminku, že má lehké spaní, nebo že se bojíš, aby něco nechytlo od tolika lidí, nebo, že máme záchod rozbitý, nebo, že je to smůla, ale taky budete mít návštěvu a není tam kde spát
nebo bych udělala kompromis, že spát ne, na WC ano, ale pouze malé děti, dospělí ne
@Kelsey tak toro mi přijde normální, pokdu soused nutně potřebuje, ale představ si, že by ti zazvonil soused-který je třeba v osobním životě trenér, s nějakým fotblaovým družstvem, že pár fotbalistů potřebuje na záchod ![]()
Kdyz budou courat k vam tak budete mitvědět ina binec kolem domutoho, kelimky od pivaroku, poslapanou zahradku, kytky apod to by jste se rano divila co po takove oslave je za pohromu to dat do kupy
@Janasas píše:
@Kelsey tak toro mi přijde normální, pokdu soused nutně potřebuje, ale představ si, že by ti zazvonil soused-který je třeba v osobním životě trenér, s nějakým fotblaovým družstvem, že pár fotbalistů potřebuje na záchod
To bych asi zustala v soku a ze soku a solidarity je pustila, ale budu doufat, ze se nestane. Ze znamosti bych tak mohla ocekavat, ze u nas zazvoni skolka behem prochazky, kdyby slo o akutni problem, ale jak uz dopoledne nebyva nikdo doma meli by smulu.
No já nejsem nějaká uskostlivá, ale mě by vadilo, tolik cizích zadků na naší míse nevím no..
Já zažila větší oslavu, kde bylo jenom 15 lidí a ten záchod teda
taky se jednalo o oslavu, kde si lidi i torchu připili
Sousedovi bych pomohla tak, že mu najdu na netu firmy v okolí, které půjčují toi-toi, vodu tam předpokládám má, tak bych doporučila závěsné sprchy (vaky na vodu, které sluníčko prohřeje a teče i teplá - v různých armyshopech to stojí pár korun). Přespání je už úplně mimo, pokud lidi přijmou pozvání na oslavu na zahradě bez příslušenství, tak asi počítají s tím, že si berou stan, spí v autě, nebo prostě nepijou a odjedou, případně si najdou ubytování v okolí (a do domu souseda se snad taky někdo vejde).
Jsem z vesnice, takže souseda částečně chápu. Při zábavách naši nechávali dlouholeté známé odskočit si. Jenže to byly fakt dlouhodobé vazby.
Jako částečný ústupek bych souhlasila s WC cca do doby, kdy půjdeš uspávat. S tím bych to i předložila, že v noci nemůžeš nikoho kvůli mimču dělat vyrvál v domě. A nedělejme si iluze o tichosti opilců v cizím prostředí. Plus zmiň manžela v práci. Vlk se nažere a koza zůstane skoro celá.
A se spaním narovinu řekni, že cizí fakt ne. To normální osoba snad pochopí.
Já osobně bych to teda zasekla kompletně, protože by mi vadilo, že mi cizí šmírují koupelnu. A z pozice hosta by mi ani nebylo příjemné někomu lézt do domu.