Vadíme sousedům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16447
11.9.14 10:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jsem členem družstva v našem městě (tedy vlastním družstevní podíl-byt) skoro 10let. Tento byt máme v rodině celkem asi 30let. Od začátku, kdy jsem se sem přestěhovala, měl se mnou pořád někdo nějaký problém. Je tady 12 bytů a z toho v 8 bytech bydlí důchodci. Přistěhovala jsem se po škole, žila jsem zde sama. Něco se prožilo, menší generační rozepře se urovnaly a žilo se spokojeně dál.
Nyní mám nového přítele, který se mnou občasně žije asi půl roku a má psa a auto. Já mám pětiletou holčičku a taky psa a auto. A najednou máme problémy. Včera jsem byla dokonce na družstvu na kárné komisi a teď prosím čtěte pozorně.
Já chodím do práce a jako barmanka dělám krátký/dlouhý týden a střídají se mi denní a noční. Přítel pracuje podle zakázek, takže jeho pracovní doba je rozmanitá a dcerka navštěvuje školku a pravidelně dochází ke svému otci nebo k babičce. (to by jste pochopili, co jsme za rodinu) Je nám 28let.
Sousedům vadí (tedy na kárné komisi se probíralo) že máme doma 2 psy (i když jsou řádně hlášeni na MěÚ). Mí psi jsou gaučáci a dokáží spát 18-20hodin- ale lidé toto plemeno označují za bojové a sousedi se bojí, když nás s nimi potkají na chodbě, že by jsme je nemuseli zvládnout a ti by mohli někoho napadnout. Přitom psi neštěkají, když jde někdo po chodbě, ani v noci, ani nevyjí-sousedi tvrdí že ano, ale doto není pravda, tak jak se mám bránit??? Vadí jim, že můj přítel v noci (občas si někde vyrazí, ale pozor!!!nepije, nechodí s hlukem) chodí ven, bydlíme v posledním bytě. Vadí jim, že přes den běhá po schodech a tím pádem dělá hluk. Domovníkovi vadí, že když jde s kolem nepoužívá zadní vchod (na dveřích je to napsané, ať se pro kolo používá zadní vchod, ale tak se musí objíždět celý blok), vadí jim, že přes den nezamyká zadní vchod (i když je tam kulička a bez klíče se dovnitř nedostanete), vadí jim, že používáme jedno auto a to druhé celou dobu stojí pod oknama za barákem (přitom tam se normálně parkuje) prý to auto smrdí do bytu paní v přízemí). Vadí jim, že když odcházíme z bytu, třískáme dveřma a nezavíráme klíčem. A prý jsme hluční v noci. Přitom když je doma malá, tak návštěvy nemáme a doma je klid a když jsme sami, občas si pozveme návštěvu, ale my nepijem, rádio nepouštíme na hlas.
Je mi z toho úzko, prý jestli se toto problémové chování neodstraní, budu vyloučena z družstva-tedy příjdu o byt!!! Toto prohlášení mi dal sepsané a podepsané včera právník družstva. Přitom mě naše chování nepříjde nijak vyjímečné a považuji nás za slušnou rodinu. Naschvály nikomu neděláme, dodržujeme noční klid. Přišlo mi to, jako by se sousedi spikli a snažili se nás odsud vysekat. A jak to teď bude? Doma mi spadne talíř, udělám hluk a půjdu? To si o víkendu nemůžu pozvat návštěvu? Nebo nemůžu mít doma psy? Nebo snad dva auta a používat jedno? Půjdu s malou do školky, bude průvan, třísknou dveře a jsem bez bytu???
Připadám si bezmocná a šikanovaná ze strany sousedů i družstva a nevím jak se bránit. Jestli příjdu o tento byt, maminka to nepřežije.
Všem které dočetly do konce, děkuji za trpělivost a Vaše názory.
Lalila

Znam holcinu, co musela vytrhat nove udelanou plovoucku a odstranit nove skrinky kuchyne, protoze vsichni duchodci v dome maji lino, a plovoucka dela hluk a kdyz vsem staci lino, tak jim musi taky. Skrinky v kuchyni bylo nutno odstranit a koupit typ podle urceni drustva. Neverila jsem tomu, ale bylo to bud a nebo padak z bytu.
Asi bych se poradila s pravnikem, jak postupovat a dusledne bych dodrzovala v dome domluvene zasady jako: zamykani i behem dne, s kolem pouze vchodem, na kterem se lidi domluvili. Jestli zavirate dvere zabouchnutim a ne klicem, tak to rusit opravdu muze. Pokud se citi duchodci ohrozeni v blizkosti psu, tak je vzit do naruci, kdyz se se sousedem mijeji. Treba pak uberou a nebudou Vas tolik sledovat. Jinak mit dve auta se neodpousti, treba jeste k tomu neustale stojite na miste, kam by chtela parkovat sousedcina vnucka. At to dobre vyresite.
Edit: psala jsi gaucaci, ale temto bych dala nahubek. V naruci by se pekne pronesli.

Příspěvek upraven 11.09.14 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
11.9.14 10:49
@Anonymní píše:
@boball
Já ale dokážu pochopit, že se lidé bojí. Ale já nemám 6 tříd základní školy. Vím co mám za psy. Že jím důvěřuju ještě neznamená, že jsem neopatrná. A když se míjím s někým na schodech, držím je u zdi opravdu nakrátko. Tady mají ještě další 3 sousedi pejsky…

Já to chápu, chtěla jsem ti ale napsat, jen to, že si myslíš, že udržíš, ale není to pravda. Mě kousnul výmarský ohař a jeho majitelka je baba jak kyrysar. Neudržela, byl rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.9.14 10:50

Já musím teda uznat že když bych potkala větší psy..a měla bych u sebe dítě..bála bych se..důchodci jsou taky hrozně hejsaví a nerudní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 10:58

@Slečna Ferka
Děkuji za odkaz. Jinak s tím autem-oficiální parkoviště je před barákem. Ale pokud je plné (což bývá často) běžně všichni parkují zezadu pod okny, není zde zákaz. Tím, že využíváme jedno auto, zaparkovali jsme druhé vzadu-s ním se nejezdí asi 2 měsíce už. No bude muset pro klid náš i všech ostatních dodržovat pravidla, i když jdu pro malou do školky, nebo do večerky a jsem za 15min. zpět zamykat. Ale to aby mě někdo káral, ze to, že jdu po půlnoci domů, údajně dupu a pak jdu ještě vyvenčit v noci psy??? Opravdu nejsme hlupáci… Žejeme, fungujeme normálně…

• Citovat
  • Upravit
14895
11.9.14 11:02

Opravdu to chce právníka..a vše vysvětlit..on si stím poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 11:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jsem členem družstva v našem městě (tedy vlastním družstevní podíl-byt) skoro 10let. Tento byt máme v rodině celkem asi 30let. Od začátku, kdy jsem se sem přestěhovala, měl se mnou pořád někdo nějaký problém. Je tady 12 bytů a z toho v 8 bytech bydlí důchodci. Přistěhovala jsem se po škole, žila jsem zde sama. Něco se prožilo, menší generační rozepře se urovnaly a žilo se spokojeně dál.
Nyní mám nového přítele, který se mnou občasně žije asi půl roku a má psa a auto. Já mám pětiletou holčičku a taky psa a auto. A najednou máme problémy. Včera jsem byla dokonce na družstvu na kárné komisi a teď prosím čtěte pozorně.
Já chodím do práce a jako barmanka dělám krátký/dlouhý týden a střídají se mi denní a noční. Přítel pracuje podle zakázek, takže jeho pracovní doba je rozmanitá a dcerka navštěvuje školku a pravidelně dochází ke svému otci nebo k babičce. (to by jste pochopili, co jsme za rodinu) Je nám 28let.
Sousedům vadí (tedy na kárné komisi se probíralo) že máme doma 2 psy (i když jsou řádně hlášeni na MěÚ). Mí psi jsou gaučáci a dokáží spát 18-20hodin- ale lidé toto plemeno označují za bojové a sousedi se bojí, když nás s nimi potkají na chodbě, že by jsme je nemuseli zvládnout a ti by mohli někoho napadnout. Přitom psi neštěkají, když jde někdo po chodbě, ani v noci, ani nevyjí-sousedi tvrdí že ano, ale doto není pravda, tak jak se mám bránit??? Vadí jim, že můj přítel v noci (občas si někde vyrazí, ale pozor!!!nepije, nechodí s hlukem) chodí ven, bydlíme v posledním bytě. Vadí jim, že přes den běhá po schodech a tím pádem dělá hluk. Domovníkovi vadí, že když jde s kolem nepoužívá zadní vchod (na dveřích je to napsané, ať se pro kolo používá zadní vchod, ale tak se musí objíždět celý blok), vadí jim, že přes den nezamyká zadní vchod (i když je tam kulička a bez klíče se dovnitř nedostanete), vadí jim, že používáme jedno auto a to druhé celou dobu stojí pod oknama za barákem (přitom tam se normálně parkuje) prý to auto smrdí do bytu paní v přízemí). Vadí jim, že když odcházíme z bytu, třískáme dveřma a nezavíráme klíčem. A prý jsme hluční v noci. Přitom když je doma malá, tak návštěvy nemáme a doma je klid a když jsme sami, občas si pozveme návštěvu, ale my nepijem, rádio nepouštíme na hlas.
Je mi z toho úzko, prý jestli se toto problémové chování neodstraní, budu vyloučena z družstva-tedy příjdu o byt!!! Toto prohlášení mi dal sepsané a podepsané včera právník družstva. Přitom mě naše chování nepříjde nijak vyjímečné a považuji nás za slušnou rodinu. Naschvály nikomu neděláme, dodržujeme noční klid. Přišlo mi to, jako by se sousedi spikli a snažili se nás odsud vysekat. A jak to teď bude? Doma mi spadne talíř, udělám hluk a půjdu? To si o víkendu nemůžu pozvat návštěvu? Nebo nemůžu mít doma psy? Nebo snad dva auta a používat jedno? Půjdu s malou do školky, bude průvan, třísknou dveře a jsem bez bytu???
Připadám si bezmocná a šikanovaná ze strany sousedů i družstva a nevím jak se bránit. Jestli příjdu o tento byt, maminka to nepřežije.
Všem které dočetly do konce, děkuji za trpělivost a Vaše názory.
Lalila

Já bych jim to dala sežrat pěkně opačně! Zašla bych s brekem na psychiatrii, že mám noční děsy, hrůzné sny, že se ze sousedů klepu strachy že přijdu kvůli nim o byt, řekla bych dr. že se cítím šikanovaná! Že se hroutím apod. nechala bych si napsat léky, které samo nemusíš brát a pak bych si po pár sezení nechala napsat lékařskou zprávu, kterou bych dala právníkovi co na tebe poslali, že jestli nepřestanou ze šikanou, že je zažaluješ, že máš potvrzeno, že ti škodí zdraví!!! To je průser! Popravdě jednu věc takhle řešila moje známá a velice úspěšně jak je v tom i doktor, budou mít zle! Navíc moc od pravdy to není s malým dítětem bych to tak stejně prožívala, já určitě! Tak se nedej a do nich, důchodci jsou strašně zapšklý a zý vůči mladým :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 11:03

Dobře dámy :-) Já chápu, že se někdo bojí psů. Ale jde o to, jestli Vy by jste to řešili tak, že hned podáte stížnost a budete danou osobu dusit, deptat ji a vyhrožovat a nebo zajdete za sousedem a domluvíte se???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 11:07
@Anonymní píše:
Já bych jim to dala sežrat pěkně opačně! Zašla bych s brekem na psychiatrii, že mám noční děsy, hrůzné sny, že se ze sousedů klepu strachy že přijdu kvůli nim o byt, řekla bych dr. že se cítím šikanovaná! Že se hroutím apod. nechala bych si napsat léky, které samo nemusíš brát a pak bych si po pár sezení nechala napsat lékařskou zprávu, kterou bych dala právníkovi co na tebe poslali, že jestli nepřestanou ze šikanou, že je zažaluješ, že máš potvrzeno, že ti škodí zdraví!!! To je průser! Popravdě jednu věc takhle řešila moje známá a velice úspěšně jak je v tom i doktor, budou mít zle! Navíc moc od pravdy to není s malým dítětem bych to tak stejně prožívala, já určitě! Tak se nedej a do nich, důchodci jsou strašně zapšklý a zý vůči mladým :(
:potlesk: Jsou to starousedlíci ve věku mé mámy a starší (65) a máma, když to s ní probírám kroutí hlavou a říká, že jak tady žila ona, tak se chlastalo přes týden, o víkendu byla párty a běhalo se z bytu do bytu, všude hrála hudba a nikdo si na nikoho nestěžoval. Ráno šel každý do práce a večer vyspával kocovinu. Teď už prý hold neporadí, tak musí alespoň prudit ;-)
  • Citovat
  • Upravit
11565
11.9.14 11:08

Anonym z 11:03: Neřešily, ale holt někdo to tak řešit chce. (Navíc samozřejmě zakladatelka nám dává jen svůj pohled, třeba by to oni popsali jinak.) A my teď radíme, jak v situaci, kdy už se to stalo. Holt lidi jsou různí, někteří rozumní, jiní ne, a pokud zakladatelka chce v bytě zůstat (třeba by jí někdo ze sousedů chtěl podíl odkoupit, a byl by ochotný dát zajímavé peníze), tak se s tím musí popasovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 11:16

@boball
já tady nechtěla řešit pejsky, protože tohle se týká bydlení a sousedských vztahů. Já se psy docházím na cvičení k zařikávači psů, který pracuje s předlohou Cesar Millan. Psi jsou prostě zvířata, šelmy (bez ohledu na plemeno) jednají instinktivně, a pracuje se s energii. Moje dcera dokáže i cizího psa přimět si před ní lehnout jen za pomoci energie :-)

• Citovat
  • Upravit
15108
11.9.14 11:22
@Anonymní píše:
@boball
já tady nechtěla řešit pejsky, protože tohle se týká bydlení a sousedských vztahů. Já se psy docházím na cvičení k zařikávači psů, který pracuje s předlohou Cesar Millan. Psi jsou prostě zvířata, šelmy (bez ohledu na plemeno) jednají instinktivně, a pracuje se s energii. Moje dcera dokáže i cizího psa přimět si před ní lehnout jen za pomoci energie :-)

Ale i psi patří k sousedským vztahům. :nevim: je vidno, že sousedům na nich něco vadí, takže bych naopak asi v tvé situaci svolala schůzi a zeptala se na plnou hubu sousedů, co konkrétně mám změnit. Třeba se nakonec domluvíte ke spokojenosti všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.9.14 11:23
@Anonymní píše:
@boball
já tady nechtěla řešit pejsky, protože tohle se týká bydlení a sousedských vztahů. Já se psy docházím na cvičení k zařikávači psů, který pracuje s předlohou Cesar Millan. Psi jsou prostě zvířata, šelmy (bez ohledu na plemeno) jednají instinktivně, a pracuje se s energii. Moje dcera dokáže i cizího psa přimět si před ní lehnout jen za pomoci energie :-)

Tak tohle prosímtě nikde nevytahuj. Budeš vypadat jako mešuge - i když to třeba funguje, chápu, že sousedi důchodci se tím při pohledu na stafa neuklidní.

Btw. nebylo by snazší jim dávat náhubek? Aspoň při pohybu po domě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 11:26

@boball
A víte co? Tohle je docela dobrý nápad. Obcházet byt po bytu se mi nechce. Jak říkám o ten byt přijít nechci. Ještě uvažuju o převodu do osobního. A to se pak všechno řeší přes MěÚ a tam už zaujetí být nemůže…
 Lalina

• Citovat
  • Upravit
16225
11.9.14 11:31
@Anonymní píše:
Já bych jim to dala sežrat pěkně opačně! Zašla bych s brekem na psychiatrii, že mám noční děsy, hrůzné sny, že se ze sousedů klepu strachy že přijdu kvůli nim o byt, řekla bych dr. že se cítím šikanovaná! Že se hroutím apod. nechala bych si napsat léky, které samo nemusíš brát a pak bych si po pár sezení nechala napsat lékařskou zprávu, kterou bych dala právníkovi co na tebe poslali, že jestli nepřestanou ze šikanou, že je zažaluješ, že máš potvrzeno, že ti škodí zdraví!!! To je průser! Popravdě jednu věc takhle řešila moje známá a velice úspěšně jak je v tom i doktor, budou mít zle! Navíc moc od pravdy to není s malým dítětem bych to tak stejně prožívala, já určitě! Tak se nedej a do nich, důchodci jsou strašně zapšklý a zý vůči mladým :(

Ale neházej důchodce do jednoho pytle, nevěřím, že pokud by mladí dodržovali drobná pravidla viz zamykání apod., dojde to až sem. Já bych zkusila naopak volit smírnější cestu, ptát se jednotlivě sousedů, co přesně vadí, obejít je jednotlivě, aby neútočili jako dav. Třeba se zjistí, že vadí jednomu, který ostatní jen naočkoval. Postupně si je naklonit na svou stranu, třeba přes roztomilé dítko, které hezky pozdraví a řekne naši pejsci nekoušou, nebojte se. Naštvání, bouda se zdravotním stavem a právníci jsou až poslední cesta, to bych volila, jakmile bych zjistila, že opravdu vadíme všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
11.9.14 11:31
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka
Děkuji za odkaz. Jinak s tím autem-oficiální parkoviště je před barákem. Ale pokud je plné (což bývá často) běžně všichni parkují zezadu pod okny, není zde zákaz. Tím, že využíváme jedno auto, zaparkovali jsme druhé vzadu-s ním se nejezdí asi 2 měsíce už. No bude muset pro klid náš i všech ostatních dodržovat pravidla, i když jdu pro malou do školky, nebo do večerky a jsem za 15min. zpět zamykat. Ale to aby mě někdo káral, ze to, že jdu po půlnoci domů, údajně dupu a pak jdu ještě vyvenčit v noci psy??? Opravdu nejsme hlupáci… Žejeme, fungujeme normálně…

Hele my když jsem s přítelem bydleli v prvním nájmu tak to byl starší barák dóle bydleli 2 důchodci a v patře my + jeden soused. A měli tam zavedeno že vrata ven (nebyli to klacický dveře ) se 24 hod. denně zamykají takže i když jsem šla jen naproti přes ulici pro něco do auta (5 min. ajni ne ) tak sem vrata zamykala a opravdu mě nenapadlo to neudělat když je to v tom baráku zvykem :think:. Jinak s těma pejskama když to tady tak čtu tak si si jistá že kdyby přišli sousedi za Tebou že by si těm psům bez výmluv košík dala? Ono ty si tisíckrát můžeš myslet jak je pes hodnej ale on se může čehokliv leknout a neštěstí je na světě. (náš NO je úžasnej pes nechá dítko aby si s ním dělalo co chtělo atd… tuhle tu byla zábava on byl venku a nějak ho ten hluk stresoval a přítel ho volal domů. Nějak sem mu nechtělo a to normálně poslouchá tak pro něj šel a jak po něm sáhl tak se pes ohnal a přejel mu zubama po ruce a to normálně nekousne ani ze srandy…) A tuhle jsem jela k babí do prahy a tam ženská s 3 voříškama bez vodítka no hned se hnali k malýmu a baba se mohla potentočkovat když sem jí oznámila že pokuď si je nedá na vodítko že okamžitě volám policii na což mi řekla že jsou hodný… ale to mě fakt nezajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný