Vadíme sousedům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
11.9.14 13:04

@Petrushca Ale ona se přiznala, že kašle na povinnosti. Nezamyká, kolo si vozí kudy chce, psy vodí bez náhubku… protože jdou to pro ní kraviny. Myslím, že by se nad sebou mohla trochu zamyslet a přiznat, že děla chyby a ne se jen litovat, jak jsou všichni proti ní a nesmyslně se obhajovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.9.14 13:10

Anonymko…pokus se zlepšit vztahy..oni svoje přepískly..měli ti to dát vědět, ale jestli vyžadují řád a ty ho nedodržuješ, tak to je taky špatně..nic ti neudělá, když zamkneš, kolo vezmeš druhou cestou a co se týče auta? No tak pokus se jim to vysvětlit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
11.9.14 13:13
@Anonymní píše:
já tady nechtěla řešit pejsky, protože tohle se týká bydlení a sousedských vztahů. Já se psy docházím na cvičení k zařikávači psů, který pracuje s předlohou Cesar Millan. Psi jsou prostě zvířata, šelmy (bez ohledu na plemeno) jednají instinktivně, a pracuje se s energii. Moje dcera dokáže i cizího psa přimět si před ní lehnout jen za pomoci energie :-)

No hele, asi takto - pokud bys byla moje sousedka, běhala kolem s pitbulem bez náhubku a případně na mne ještě vybalila podobné řečičky, tak bych Ti ten život hodně znepříjemnila - to Ti řeknu na rovinu. Jsou to Tvoji psi - nikoho jiného nezajímají, nikdo jiný tento Tvůj postoj není povinen sdílet. Pitbul není jezevčík a jsou lidé - jako třeba já - kterým tito psi prostě vadí. Dávat psovi náhubek, to musí být samozřejmost bez ohledu na to, k jakému zaříkávači chodíš, to by mne vůbec nezajímalo.

K ostatnímu - sousedům zjevně lezeš krkem. Upřímně, podle Tvých příspěvků tady, mám dojem, že k tomu v mnohém přispíváš. Pravidla jsou jasně daná, Ty je porušuješ - nezamykáš, kolo vodíte, kudy nemáte, apod.

Víš, co se říká? Stokrát nic umořilo osla. Sousedé už Tě nejspíš mají plné zuby a uchylují se i k neférovým praktikám, aby Tě dostali pryč. O tom svědčí i to, že se takhle jednotně shodli, to není náhoda.

Chtělo by to svoje chování přehodnotit opravdu od základu - a nechceš-li o byt přijít, schlípnout uši a dodržovat každou maličkost, každý předepsaný detail… pěkně s úsměvem zdravit, psa vodit s košíkem, nezavírat dveře bouchnutím, ale pěkně klíčem. Možná otrava… ale v tuto chvíli Ti nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
11.9.14 13:13

Ukládám a doctu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
11.9.14 13:16

Já to chápu, jasně tak pokud musí zamykat, ať zamyká, psům pro klid bych dala košík. Ale připadá mi že ostatní věci na co si stěžují jsou kraviny. Jako že někdo chodí pozdě večer ven atd. Prostě střed generací. Já když jsem byla malá bydleli jsme s našima v domku s prarodiči a děda taky furt naše prudil. Já bych byt prodala a nashle! :lol:

Příspěvek upraven 11.09.14 v 13:19

• Citovat
  • Upravit
5826
11.9.14 13:19

@Petrushca A nebylo by jednodušší ta pravidla začít prostě dodržovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.9.14 13:21
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka
Uf, znova opakuju, že jsem se o tom bavit nechtěla. V rámci klidu a míru budu muset. Ale když už mi dávají takovou sodu kvůli kravinám, měli by si taky uvědomit, že pokud je mám na vodítku, ten náhubek mít skutečně nemusí. Budou mít náhubek protože oni se bojí. To je jako jít do restaurace s malým dítětem, objednat si jídlo, zaplatit za něj a muset odejít, protože ostatní hosté si budou stěžovat, že jim vadí děti. A nebo dojet starého pána s kloboukem, který zastavil autem na semaforech a poprosit ho, aby opustil komunikaci s tím, že za ním jedu a styl jeho jízdy mi příjde nebezpečný a já se ho bojím… :nevim:

Ty hele, tak te ctu a nemam z tebe uplne dobry pocit. To nejsou kraviny, ale domovni rad treba. Nemas jen sva prava, ale taky povinnosti. Co tobe prijde uplne v pohode, muze pro vetsinu lidi byt pres caru… a evidentne i je.
Nahubek a netriskani dverma je naprosta malickost k dodrzovani, to opravdu toto vnimas jako porusovani svych prav?
Jako opravdu, pokud vadis tolika lidem, tak se velmi zamysli, jestli nahodou nemaji i pravdu. (Nezamykas, kolo… auto pichni tam kam opravdu patri apod)
Ad napad s doktorem… jak jsi tomu tleskala, to snad ne. To je sproste a nedospele „reseni“ problemu. Verim, ze k tomuto neklesnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
11.9.14 13:23

@krtek7489 Jasně tak ať jim vyhoví a snad to zabere. Nebo si na ni vymyslí něco dalšího.

• Citovat
  • Upravit
6806
11.9.14 13:23

@BohunkaP
Docitam… a vidim to naprosto stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
11.9.14 13:27

@Petrushca No a když prodá byt a nastěhuje se jinam, bude se muset přizpůsobit zase tam. Jedině si potom koupit dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.9.14 13:29
@boball píše:
@Petrushca No a když prodá byt a nastěhuje se jinam, bude se muset přizpůsobit zase tam. Jedině si potom koupit dům.

Jedině ale někde na samotě u lesa. ;) Všude máš nějaké sousedy a pravidla, která musíš dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
11.9.14 13:32

@boball Určitě,netvrdím že nemusí dodržovat řád. Já jsem jen řekla že bych nechtěla bydlet jen s důchodci!

• Citovat
  • Upravit
437
11.9.14 13:33

Skvele napsane. Naprosto souhlasim. V puberte jsem si oblíbila citát Pravidla jsou od toho, aby se porusovala. Dneska je mi 3× tolik a dávno vím, že pravidla musím dodržovat a taky nesnáším neohleduplné lidi, kteří si myslí, že všechno a všichni jsou tady pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.9.14 13:41

Dodrzuj pravidla. Jsou to drobnosti, nezabije to. Jinak sousedi resi kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.9.14 16:29
@Anonymní píše:
Tak asi teda ano…Tak tedy jsem problémový nájemník, který si zaslouží přijít o byt. Protože když jdu pro dceru do školky, nezamknu zadní vchod (i když by se měl) a vracím se do 15ti minut. Taky proto, že s kolem vycházím předním a né zadním vchodem, asi tím ten vchod zničím a proto si zasloužím kárnou komisi. Přítel si dovolí po 22hodině chodit po chodbě a auto máme 2 měsíce zaparkované, tam kde se parkovat může a stojí i auta ostatních nájemníku, jen už jsme ho 2 měsíce nenastartovali. A proto, protože nedodržujeme tyhle pravidla, přitom řádně platíme, úklid děláme jak máme, na schůze nájemníku chodíme (tam se nic nepředneslo) teď máme strach, že příjdeme o byt. Jo vlastně, bez toho aniž by kdokoliv cokoliv ceknul, nemám psy v náhubcích (což sice nemusím) ale vlastně jde jen o tohle.
Asi jsem divná, ale mě skutečně přijde řešení téhle situace neadekvátní, protože jsme nebyli na nic upozorněni, policie u nás nikdy nebyla…Mohlo se to dle mého názoru řešit i jinak. Bez pochyby to vidím blbě. Tak já vám tedy děkuji za některé názory.
Samozřejmě se polepšíme (jen aby nám to k něčemu bylo). A za názory, jak tuto situaci řešit (svolat schůzi sousedů a požádat je, aby mi konkrétně každý z nich řekl, co jim vadí) popř. se obrátit na právníka, děkuji těm, kteří chápou, že být nejmladším nájemníkem ze vchodu, kde je každý váš krok sledován ostřím zrakem není žádná olympiáda.
Ano, jsem mírně rozladěná a jedovatá, prostě problémová no ;-)
Tak hezký den :mavam:

Buď v klidu, on tě tak jednoduše totiž nikdo vystěhovat nemůže. Je to jen bububu a čekají jak na to zareaguješ. Najdi si právníka on poradí jak postupovat dál. A je dobré ho brát i na ty kárné komise. Vyplatí se ti to.

Taky jsme problémový nájemníci. Řešíme to celkem dlouho. Z toho si nic nedělej.
Nám na kárné komisi / a nebyli jsme tam jen jednou/ dokonce oznámili, že sousedce vadí, že chodíme po bytě, máme puštěnou televizi, splachujeme a sprchujeme se po 20 hodině. Stejně tak byl problém vysávat. To jí vadilo kdykoliv. Protože ona má dítě. Trvala na tom abychom byli naprosto a dokonale ticho v době od 19 do 8 a pak od 11 do 16. V baráku na nás sepsali i petici - vadilo jim, že jim jde z naší digestoře kouř z cigaret do bytu a náš ps je ruší tim, že hlasitě chodí po linu. / z digestoře by to cítila maximálně ta jedubaba a pes to samé/, ale podepsal to celý barák.. i ti co bydlí o dvě patra níž a na opačné straně.. Jinak kouříme, ale nikdy doma.

Policajtům bylo taky všechno jedno. Volali jsme na ní, když nám její ožralý „milenec“ sprostě nadával, vyhrožoval a snažil se prokopnout dveře.
Je z toho jen záznam a výslech. Výsledek nula.
Všechny její „stížnosti“, které zásadně přednášela kolem 20 hodiny a veřejně na chodbě, začínaly slovy jste doprd*le normální, já mám dítě.

Pak začala, že nám štěká pes.. Ano štěkal, protože na něj chodila zvonit a když to nepomáhalo tak nám chodila kopat do dveří aby začal.. Máme natočeno na videu.

Tohle se táhlo víc jak dva roky. Byla v podmínce k vystěhování za šikanu, rušení nočního klidu, urážky, fyzické napadání. Přímo od soudu. No s tím, že má děcko tak jsme to dál neřešili, že když dá pokoj tak ať si tam je.
Dva roky byl pokoj / z toho rok a půl tam nebydlela/. A pak znova.
Přidala novou zbraň - pomluvy… No nedali jsme se a odstěhovala se na konec sama.

Takže i takhle může vypadat, když vás nenavidí celý barák. Všechno to může pramenit jen od jednoho člověka.

Každopádně problémový jsme zůstali i tak, už zakořeněná zvyklost, ovšem pouze do té doby co se do jednoho bytu přistěhovali méně přizpůsobivý.. Teď je to teprve hukot.. A najednou nejsme ti úplně nejhorší..:D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný