Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@andice píše:
Já vím, já mám jen 1+1 a nakonec byt stejně prodávám, nemám už to dál zapotřebí. Máme rodinný domek na půl samotě, pár sousedů a děti si můžou hrát a vyvádět, jak chtějí. Ale když najedou na jaře zahrádkáři, taky jim to není. Sice se tváří, ale pomlouvají fest.
na zahrádkáře dlabej.. twl..co by ty lidi nechtěli.. nemáme ty děcka zavřít doma do klece, aby někde nepřekážely? Když jsem bydlela na vsi, tak sousedi neřešili, že mi dítě lítá po zahradě a vřeští a já neřešila, že sekají trávu už v 6 ráno v sobotu. Prostě jsme se dohodli a v pohodě. ![]()
@Elisenika píše:
@martina.se nechápu…
nejsi sama.. připadam si jak s vlkodavem v závěsu ![]()
My teda taky bojujeme se sousedama pod nami. Bydlime v druzstevnim ve 2.patre, pod nami bydli 50ti leti s dvouma 28letityma synama. Mame vsude koberce a 18m syna. Jeste nechodi, lozi po kolenach. A denne stiznosti, ze je to jeho lezeni slyset. Denne bouchani na radiator. Obcas malej hodi hrackou a hned je zle. Ti jejich syni v noci pari a pak si stezuji, ze nemuzou dopoledne spat. Nas malej spi od 20hod.do 7 do rana a pak pres poledne. Takze v noci klid je. A to se mam ve stredu vratit domu z porodky jeste s mimcem. Takze nas nejspis uz definitivne ukamenuji.
My teda taky bojujeme se sousedama pod nami. Bydlime v druzstevnim ve 2.patre, pod nami bydli 50ti leti s dvouma 28letityma synama. Mame vsude koberce a 18m syna. Jeste nechodi, lozi po kolenach. A denne stiznosti, ze je to jeho lezeni slyset. Denne bouchani na radiator. Obcas malej hodi hrackou a hned je zle. Ti jejich syni v noci pari a pak si stezuji, ze nemuzou dopoledne spat. Nas malej spi od 20hod.do 7 do rana a pak pres poledne. Takze v noci klid je. A to se mam ve stredu vratit domu z porodky jeste s mimcem. Takze nas nejspis uz definitivne ukamenuji.
@martina.se jak říkám, většinou jsou to špatné zkušenosti… známý takhle pronajal zařízený byt rodině s jedním dítětem… nechtěj vědět, jak to dopadlo… není to naše, tak na to kašleme zvysoka… takže zařízení bytu totálně odrovnané, pak přišlo druhé dítě, žena na rodičáku, tak přestali platit, že na to nemají, ale z bytu se nehnou… no, bylo to dost drsné a výsledek? Teď si dává sakra pozor, komu byt pronajme… ale žádné rodiny s dětmi už nechce… doplatek za energie z nich už taky nedostal, ani to nájemné… a že ty poslední měsíce, než je soudně vystěhovali, snad nechávali svítit i v noci a voda tekla asi proudem celý den… jo, taky zkušenost…
Ahoj, tak ja ti řeknu svoji zkušenost..nastěhovali jsem se do baraku, bydleli tu jen dva najemci..nejdřív nás vitali, ja nevim co, a za tyden nám začlo opravdové peklo…jelikož tu není vytah, tak musím tahat kočarek nahoru, mají botnik hned u schodu, a přesto se jim boty valí všude, když jsem je slušně žadala aby boty dali pryč. tak sem si vyslechla tolik jmen aže je to jejich chodba…no pak nám zamkli sklep..když jsme se šli zeptat..tak mě seřvali, a pan soused po mámě dokonce vyběch, že jsme horší než cikani..že sem nevychovanej spratek..a další slova nebudu jmenovat..druhy den jsem šla s malou ven, a pan soused mi řek že ještě jednou na ně zaklepu nebo na něho a jeho rodinu promluvím tak mi rozbije hubu…no nakonec jsme zjistila že jsem podivné individum…raději se jím vyhýbáme
Přidám zkušenost z druhé strany, ono fakt není moc příjemné, když neustále posloucháte dupot, jekot, budí vám to vaše dítě, takže je věčně nevyspalé a protivné, když náhodou je chvíli klid a člověk se těší, že si jednou bude moct přispat, tak v sedm začne vysavač (asi nějakej předpotopní, protože je to děsnej řev), špunty si dát nemůžete, protože to byste zas neslyšeli svoje děcko. Jako vemte si, ty lidi si tam třeba žijou v klidu 20 a víc let, a najednou je nad nima tohle, se nedivím, že si stěžujou. A jako řeknete, že mají jít bydlet do baráku, když se jim to nelíbí, vemte si, že třeba jinou možnost nemají než zůstat v tom bytě, a zrovna tak by si do baráku mohli jít dupat ty co se přistěhovali nad ně. Jako je to všecko o dohodě a toleranci. Když mi sousedka řekne, já s tím nic neudělám, jsou nezvladatelný, tak je to na nakopnutí (ještě se držím, zatím jsem si nestěžovala). Nebo kdyby aspoň přemýšleli, že po obědě mi děcko spí, tak zrovna nemusí vrtat, stačí ten dupot. Já tady taky večer nemlátím paličkou do masa nebo tu neduní rádio, i když mně dítě ještě nespí, kdežto jim jo…
@Regina Hero píše:
@martina.se jak říkám, většinou jsou to špatné zkušenosti… známý takhle pronajal zařízený byt rodině s jedním dítětem… nechtěj vědět, jak to dopadlo… není to naše, tak na to kašleme zvysoka… takže zařízení bytu totálně odrovnané, pak přišlo druhé dítě, žena na rodičáku, tak přestali platit, že na to nemají, ale z bytu se nehnou… no, bylo to dost drsné a výsledek? Teď si dává sakra pozor, komu byt pronajme… ale žádné rodiny s dětmi už nechce… doplatek za energie z nich už taky nedostal, ani to nájemné… a že ty poslední měsíce, než je soudně vystěhovali, snad nechávali svítit i v noci a voda tekla asi proudem celý den… jo, taky zkušenost…
já Ti nwm.. bydlím tu 3 roky, zničené není nic, kromě rozbitého nádobí, které jsem dokoupila
nedlužím ani kačku a nemít souseda juzka, tak tu o mne nikdo neví
ono fakt jak kdo.. jen je smutný, že pak má šlušný člověk problém sehnat bydlení ![]()
@Koblížek21 Jsem ráda za to, že nejsem jediná, která má pohled i z druhé strany…My zatím děti nemáme, ale neumím si představit co bude za peklo, až je mít budeme. Věčně nevyspané dítko, o nás ani nemluvím…
@Tanule23 jako jo, ono je to těžký pro všecky strany, ale to je sakra tak těžký jenom trochu přemýšlet a snažit se už sám o sobě někoho nerušit? Mně by to bylo teda blbý.
@Regina Hero píše:
No on to pro toho majitele bytu taky není žádná výhra, když mu předseda družstva posílá stížnosti na nájemníky a žádá jistě nějakou nápravu… takže se nedivím, že někdo po špatné zkušenosti už pak problematické nájemníky raději ani nechce… to není diskriminace… komu se to nelíbí, může si pořídit vlastní bydlení…
Rodina s dětmi = problematický nájemník ![]()
@Regina Hero píše:On
@Regina Hero píše:
Ano, naše nájemnice byla také na rodičáku. Prali každý den, kouřili z okna v kuchyni, okna dokořán a topení na plný pecky. Já šílela, ale na druhou stranu si pak ten nedoplatek zaplatili.
Nicméně musím napsat, že ona se spousta lidí za ten dětský křik tak trochu schovává. Stěžují si na řev dětí, ale když jsem je uložila v poledna, už jsem slyšela sekačku, hoblovačku, hádku sousedů, což se normálně v dětském křiku ztratí. Většinou ale takhle křičí jen na trampolíně, taky se snažím okřikovat.
Pohled z druhé strany zdí, podlah a stropů. Já teď čekám první, bydlím ve vlastním bytě v novostavbě, obklopena jinými byty. Všude mají děti nebo psy. A je to děs, děs, děs. Barák je postaven na ho.vno, hluková izolace asi žádná. Slyšet je vše. A děti se dají pochopit. Ovšem pokud běhají od 7 do 23, je to na budku. Podemnou: Matka s nima nikdy nikam nechodí, dřepí doma, hulí na balkoně a dětičky vybíjí energii běháním po bytě tam a zpět a ještě u toho řvou. A matce je to jedno. Ano, opravdu to vydrží celý den. Ti nade mnou: Když neběhá malej, otec něco kutí, vrtá, mlátí, matka neustále po plovoučce dupe podpadkama. Vedle v bytě štěkají dva psi. Pak vylezou dole v patře drbny na chodbu a tam na sebe od dveří ječí, co která vaří k večeři a děti do toho skáčou p schodech a mlátí hračkama do kovového zábradlí. Vše se parádně rozléhá po celém baráku. A bohužel, když někdo klepne do zdi, třeba při vysávání, rezonuje zdí, stejně jako ty roztomilé běhající nožičky, tak, že i přes špunty v uších mě to vzbudí, jako kdyby někdo mlátil klackama osebe vedle mé hlavy. Někdy mě to vynerví opravdu příšerně, že platím hypotéku na vlastní byt a stejně v něm nemám chvilku klid, kdy bych si mohla prostě odpočinout, ani den o víkendu, kdy bych se mohla vyspat. Je to někdy prostě k pláči. Protože s tím nejde nic dělat, ti lidé kolem ohledy na jiné prostě neberou. Naštěstí máme možnost se odstěhovat a laškuju s myšlenkou, že to pronajmu na oplátku všem těm bezohledným lidem kolem, početné rodině nepřizpůsobivých. ![]()
Ne vážně, čeho je moc, toho je příliš. Také počítám, že mé dítě nebude jen tiše sedět na místě, ale sakra tak když mám aktivní děti, jdu s nimi třeba na hřiště nebo na procházku a ne, že je kolem sebe nechám od rána do noci běhat sem tam a řvát…tak se normální matky také nechovají.
@Koblížek21 Já když jsem za nimi byla poprvé, tak se slečna(paní?) strašně divila, že když se v noci hádají a hází po sobě věci, že to jde slyšet ![]()
@Anonymní píše:
Pohled z druhé strany zdí, podlah a stropů. Já teď čekám první, bydlím ve vlastním bytě v novostavbě, obklopena jinými byty. Všude mají děti nebo psy. A je to děs, děs, děs. Barák je postaven na ho.vno, hluková izolace asi žádná. Slyšet je vše. A děti se dají pochopit. Ovšem pokud běhají od 7 do 23, je to na budku. Podemnou: Matka s nima nikdy nikam nechodí, dřepí doma, hulí na balkoně a dětičky vybíjí energii běháním po bytě tam a zpět a ještě u toho řvou. A matce je to jedno. Ano, opravdu to vydrží celý den. Ti nade mnou: Když neběhá malej, otec něco kutí, vrtá, mlátí, matka neustále po plovoučce dupe podpadkama. Vedle v bytě štěkají dva psi. Pak vylezou dole v patře drbny na chodbu a tam na sebe od dveří ječí, co která vaří k večeři a děti do toho skáčou p schodech a mlátí hračkama do kovového zábradlí. Vše se parádně rozléhá po celém baráku. A bohužel, když někdo klepne do zdi, třeba při vysávání, rezonuje zdí, stejně jako ty roztomilé běhající nožičky, tak, že i přes špunty v uších mě to vzbudí, jako kdyby někdo mlátil klackama osebe vedle mé hlavy. Někdy mě to vynerví opravdu příšerně, že platím hypotéku na vlastní byt a stejně v něm nemám chvilku klid, kdy bych si mohla prostě odpočinout, ani den o víkendu, kdy bych se mohla vyspat. Je to někdy prostě k pláči. Protože s tím nejde nic dělat, ti lidé kolem ohledy na jiné prostě neberou. Naštěstí máme možnost se odstěhovat a laškuju s myšlenkou, že to pronajmu na oplátku všem těm bezohledným lidem kolem, početné rodině nepřizpůsobivých.
Ne vážně, čeho je moc, toho je příliš. Také počítám, že mé dítě nebude jen tiše sedět na místě, ale sakra tak když mám aktivní děti, jdu s nimi třeba na hřiště nebo na procházku a ne, že je kolem sebe nechám od rána do noci běhat sem tam a řvát…tak se normální matky také nechovají.
Tak třeba naše děti jsou hodně aktivní, mají denně kroužky, snažíme se být venku pořád. Ale přijdou domů a jako když je pokropíš živou vodou, prostě neposedí
Ještě, že bydlíme v domku ![]()