Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
hledám to kdekoli v praze je mi to vcelku jedno jen aby to manžel neměl moc daleko do práce pracuje za letištěm. No cenově tak do 13-14tis i s poplatkama na bezrealitky koukám. s právníkem to nemá cenu řešit družstvo na to má právo. Nedlužíme nic jen pod náma bydlí přímo předseda družstva a vadí mu i to když kluci spadnou a je rána tak i to mu vadí vadí mu že vysávám no prostě děláme strašný kravál a nedá se v tom bydlet podle něj, vadí mu že jdem po schodech a děcka mluví. No mám dvě děti a ted máme 2+1 a bohatě nám to stačí máme obyvák ve kterém spíme my na rozkládacím gauči a kluci maj svůj pokojíček mě to takto vyhovuje stejně mám kluky věčně v obyváku i s hračkama v pokojíčku jen spí.
No na čtyřčlennou rodinu mi přijde 2+1 úplně akorát, to tedy nějak nechápu, proč to někomu vadí.
Ahoj holky,
jsem členem družstva v našem městě (tedy vlastním družstevní podíl-byt) skoro 10let. Tento byt máme v rodině celkem asi 30let. Od začátku, kdy jsem se sem přestěhovala, měl se mnou pořád někdo nějaký problém. Je tady 12 bytů a z toho v 8 bytech bydlí důchodci. Přistěhovala jsem se po škole, žila jsem zde sama. Něco se prožilo, menší generační rozepře se urovnaly a žilo se spokojeně dál.
Nyní mám nového přítele, který se mnou občasně žije asi půl roku a má psa a auto. Já mám pětiletou holčičku a taky psa a auto. A najednou máme problémy. Včera jsem byla dokonce na družstvu na kárné komisi a teď prosím čtěte pozorně.
Já chodím do práce a jako barmanka dělám krátký/dlouhý týden a střídají se mi denní a noční. Přítel pracuje podle zakázek, takže jeho pracovní doba je rozmanitá a dcerka navštěvuje školku a pravidelně dochází ke svému otci nebo k babičce. (to by jste pochopili, co jsme za rodinu) Je nám 28let.
Sousedům vadí (tedy na kárné komisi se probíralo) že máme doma 2 psy (i když jsou řádně hlášeni na MěÚ). Mí psi jsou gaučáci a dokáží spát 18-20hodin- ale lidé toto plemeno označují za bojové a sousedi se bojí, když nás s nimi potkají na chodbě, že by jsme je nemuseli zvládnout a ti by mohli někoho napadnout. Přitom psi neštěkají, když jde někdo po chodbě, ani v noci, ani nevyjí-sousedi tvrdí že ano, ale doto není pravda, tak jak se mám bránit??? Vadí jim, že můj přítel v noci (občas si někde vyrazí, ale pozor!!!nepije, nechodí s hlukem) chodí ven, bydlíme v posledním bytě. Vadí jim, že přes den běhá po schodech a tím pádem dělá hluk. Domovníkovi vadí, že když jde s kolem nepoužívá zadní vchod (na dveřích je to napsané, ať se pro kolo používá zadní vchod, ale tak se musí objíždět celý blok), vadí jim, že přes den nezamyká zadní vchod (i když je tam kulička a bez klíče se dovnitř nedostanete), vadí jim, že používáme jedno auto a to druhé celou dobu stojí pod oknama za barákem (přitom tam se normálně parkuje) prý to auto smrdí do bytu paní v přízemí). Vadí jim, že když odcházíme z bytu, třískáme dveřma a nezavíráme klíčem. A prý jsme hluční v noci. Přitom když je doma malá, tak návštěvy nemáme a doma je klid a když jsme sami, občas si pozveme návštěvu, ale my nepijem, rádio nepouštíme na hlas.
Je mi z toho úzko, prý jestli se toto problémové chování neodstraní, budu vyloučena z družstva-tedy příjdu o byt!!! Toto prohlášení mi dal sepsané a podepsané včera právník družstva. Přitom mě naše chování nepříjde nijak vyjímečné a považuji nás za slušnou rodinu. Naschvály nikomu neděláme, dodržujeme noční klid. Přišlo mi to, jako by se sousedi spikli a snažili se nás odsud vysekat. A jak to teď bude? Doma mi spadne talíř, udělám hluk a půjdu? To si o víkendu nemůžu pozvat návštěvu? Nebo nemůžu mít doma psy? Nebo snad dva auta a používat jedno? Půjdu s malou do školky, bude průvan, třísknou dveře a jsem bez bytu???
Připadám si bezmocná a šikanovaná ze strany sousedů i družstva a nevím jak se bránit. Jestli příjdu o tento byt, maminka to nepřežije.
Všem které dočetly do konce, děkuji za trpělivost a Vaše názory.
Lalila
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jsem členem družstva v našem městě (tedy vlastním družstevní podíl-byt) skoro 10let. Tento byt máme v rodině celkem asi 30let. Od začátku, kdy jsem se sem přestěhovala, měl se mnou pořád někdo nějaký problém. Je tady 12 bytů a z toho v 8 bytech bydlí důchodci. Přistěhovala jsem se po škole, žila jsem zde sama. Něco se prožilo, menší generační rozepře se urovnaly a žilo se spokojeně dál.
Nyní mám nového přítele, který se mnou občasně žije asi půl roku a má psa a auto. Já mám pětiletou holčičku a taky psa a auto. A najednou máme problémy. Včera jsem byla dokonce na družstvu na kárné komisi a teď prosím čtěte pozorně.
Já chodím do práce a jako barmanka dělám krátký/dlouhý týden a střídají se mi denní a noční. Přítel pracuje podle zakázek, takže jeho pracovní doba je rozmanitá a dcerka navštěvuje školku a pravidelně dochází ke svému otci nebo k babičce. (to by jste pochopili, co jsme za rodinu) Je nám 28let.
Sousedům vadí (tedy na kárné komisi se probíralo) že máme doma 2 psy (i když jsou řádně hlášeni na MěÚ). Mí psi jsou gaučáci a dokáží spát 18-20hodin- ale lidé toto plemeno označují za bojové a sousedi se bojí, když nás s nimi potkají na chodbě, že by jsme je nemuseli zvládnout a ti by mohli někoho napadnout. Přitom psi neštěkají, když jde někdo po chodbě, ani v noci, ani nevyjí-sousedi tvrdí že ano, ale doto není pravda, tak jak se mám bránit??? Vadí jim, že můj přítel v noci (občas si někde vyrazí, ale pozor!!!nepije, nechodí s hlukem) chodí ven, bydlíme v posledním bytě. Vadí jim, že přes den běhá po schodech a tím pádem dělá hluk. Domovníkovi vadí, že když jde s kolem nepoužívá zadní vchod (na dveřích je to napsané, ať se pro kolo používá zadní vchod, ale tak se musí objíždět celý blok), vadí jim, že přes den nezamyká zadní vchod (i když je tam kulička a bez klíče se dovnitř nedostanete), vadí jim, že používáme jedno auto a to druhé celou dobu stojí pod oknama za barákem (přitom tam se normálně parkuje) prý to auto smrdí do bytu paní v přízemí). Vadí jim, že když odcházíme z bytu, třískáme dveřma a nezavíráme klíčem. A prý jsme hluční v noci. Přitom když je doma malá, tak návštěvy nemáme a doma je klid a když jsme sami, občas si pozveme návštěvu, ale my nepijem, rádio nepouštíme na hlas.
Je mi z toho úzko, prý jestli se toto problémové chování neodstraní, budu vyloučena z družstva-tedy příjdu o byt!!! Toto prohlášení mi dal sepsané a podepsané včera právník družstva. Přitom mě naše chování nepříjde nijak vyjímečné a považuji nás za slušnou rodinu. Naschvály nikomu neděláme, dodržujeme noční klid. Přišlo mi to, jako by se sousedi spikli a snažili se nás odsud vysekat. A jak to teď bude? Doma mi spadne talíř, udělám hluk a půjdu? To si o víkendu nemůžu pozvat návštěvu? Nebo nemůžu mít doma psy? Nebo snad dva auta a používat jedno? Půjdu s malou do školky, bude průvan, třísknou dveře a jsem bez bytu???
Připadám si bezmocná a šikanovaná ze strany sousedů i družstva a nevím jak se bránit. Jestli příjdu o tento byt, maminka to nepřežije.
Všem které dočetly do konce, děkuji za trpělivost a Vaše názory.
Lalila
Co si vzít právníka a bránit se? ![]()
Drsný…zlý, zapšklý důchodci. Já žiju v RD, vůbec nerozumím problematice v bytech, ale určitě se můžeš někde bránit, vím, že nějaká instituce řeší sousedské spory. Snad někdo poradí
Nemyslím, že by bylo tak jednoduché vás vyštípat z bytu. Nicméně nosí tví psi když jdete venčit košíky? Pokud ne, tak jim je dávej a máš klid.
A to mi ten právník jak mi včera dával ten papír říkal, že udělá vše proto, aby nájemníci měli klid. Copak já nejsem nájemník? Nikdy jsem se s placením nezpozdila ani nic. To mi jako vyhrožoval? A samozřejmě, že se s domovníkem znají (tykali si)… :-/
Můj přítel má totiž byt v osobním vlastnictví pod správou družstva, má na něj hypotéku, v bytě nájemníky. To mu pokryje hypotéku a družstvo většinou platí najednou jednou za půl roku. Příjde mi to jako nějáká pomsta.
Cítím zlost a bezmoc.
Lalila
Tak popros sousedy, ať si pořídí dostatek důkazů, že se chováte hlučně a jinak nepřístojně. Třeba ať volají městské strážníky v noci, když si myslí, že je u vás hluk apod. A pak že o tom budeš diskutovat.
A taky bych dodržovala veškerá pravidla, ať se mi zdají sebezbytečnější, např. vstup s kolem zadním vchodem, nezabouchávání dveří, ale jejich zavírání klíčem, psi v domě vždy na vodítku a s náhubkem apod. Tak proti vám nebudou nic mít.
Najmi si právníky, začni dodržovat zamykání atd..a začni si stěžovat na důchodce..
Nenosí, ale ze zákona je ani mít nemusí. Jsou na vodítku. To nejsou zlí psi. Mám pětileté dítě. Jsou to hloupí lidé, nic jako bojové plemeno neexistuje- jsou tak označované prostě plemena, které lidé vyšlechtili pro boj psa se psem. Nikoli člověkem. A pokud jsou ti psi dobře vychovaní, jsou jako každý jiný pes proboha!
Lalina
No, opravdu můžete být vyloučeni z družstva, a to za porušování domovního řádu. Takže bych začala tím, že bych si řád přečetla a to, co lze dodržovat, bych dodržovala (např. vodění toho kola, je-li to v řádu). Na ostatní bych se zeptala právníka. Co se týče hluku, na to existují limity. Moc bych se nebála.
Objektivne nedokazu posoudit. V bytpvce plne duchodcu jsme bydleli s muzem jeste na VS, bylo nas tam vic. At se v dome sustlo cokoliv, mohli jsme za to my, povazovali nas za bandu smradu, co si vali sunky po hospodach misto prednasek a co jsou neznabozi nevazici si niceho. Ze jsme vsichni studovali a do toho pracovali, po hospodach nechodili a vrcholem odvazu byla sedmicka vina pro ctyri lidi, to ninoho nezajimalo. Odstehovali jsme se po case pryc.
Nemyslim si, ze by ti jen tak mohli dat papir, ze jsi prisa o byt. Zjistila bych si, jak tohle prpbiha. Poradila bych se s pravnikem, klidne pres internet, poradny byvaji zdarma.
To se zeptám v pondělí máme tu první třídní schůzku ale chtěla jsem jen jestli stím přehlašováním nemáte některá zkušenost. Je mi ho líto chudák pujde tady do té školy na pasování na školáka a pak případně přejde na jinou školu.