Vadíme sousedům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.9.14 11:37

@Slečna Ferka
Uf, znova opakuju, že jsem se o tom bavit nechtěla. V rámci klidu a míru budu muset. Ale když už mi dávají takovou sodu kvůli kravinám, měli by si taky uvědomit, že pokud je mám na vodítku, ten náhubek mít skutečně nemusí. Budou mít náhubek protože oni se bojí. To je jako jít do restaurace s malým dítětem, objednat si jídlo, zaplatit za něj a muset odejít, protože ostatní hosté si budou stěžovat, že jim vadí děti. A nebo dojet starého pána s kloboukem, který zastavil autem na semaforech a poprosit ho, aby opustil komunikaci s tím, že za ním jedu a styl jeho jízdy mi příjde nebezpečný a já se ho bojím… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 11:42

@Slečna Ferka
A ještě jednou pro klid všech. Ano, budu jim nasazovat košíky. I když mám právo je vodit bez košíku. Jde o to, z pohledu na celou problematiku, že oni mi upíraji vlastně i moje práva. OK, mohu dodržovat veškeré povinnosti, které mi SBD ukládá, ale ať mi neupírají má práva přeci. A tady nejde jen o psy. Snad chápete. Celou dobu tu řeším spíš to, jak někomu může vadit i to, že někdo chodí po schodišti a nebo večer vychází z bytu? I kdyby chodil celou noc po schodech nahoru a dolů, ale chodil spořádaně, to se přece může…

• Citovat
  • Upravit
5826
11.9.14 11:43

Je zvláštní, že když jste tak bezproblémový, jak píšeš, že se proti vám všichni spikli :think: Jak ale čtu dál, tak zase tak bezproblémový nejste a s dodržováním daných pravidel si hlavu příliš nelámete. S kolem chodíte kudy nemáte, psy vodíte bez košíku, nezamykáte /je jedno, jestli je to na 5 minut, nebo půl dne, prostě je to v povinnostech družstevníků a přes to nejede vlak/,auto jste mohli přeparkovat dopředu před dům, za ty dva měsíce se tam jistě nějaké místo mnohokrát uvolnilo atd… Co se týče nočního hluku, chtěla bych nějaké důkazy, např. od policie o výjezdu kvůli rušení nočního a co se týče vytí a štěkaní psů ve vaší nepřítomnosti, kde máš jistotu, že nevyjí a neštěkají? :think: Takže když to shrnu, nedivím se, že jste v kárném řízení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.9.14 11:51

No zakladatelko, to srovnání náhubku s vyhozením dítěte z restaurace, to jsi nemyslela vážně, že ne? Je přece jen něco jiného ukázat sousedům, že máš zájem na smíru, a něco jiného nevyčerpat službu, kterou sis zaplatila, na základě něčí nálady, notabene u lidí, které už třeba nikdy neuvidíš.

Mám pocit, že máš sklon věci trochu dost hrotit (když jsou proti Tobě) a naopak bagatelizovat (když jde o Tebe), a že @krtek7489 není tak úplně mimo mísu.

Základ je opravdu se se sousedy pobavit o tom, co byste měli dělat jinak - nenapadlo mě, že toto ještě neproběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 11:56

@klarushka
A víte, že bych jim ten košík dala? Mě to nedělá až takový problém, ale jde mi o princip. Když jdu ke školce tak psi mají náhubek vždycky. Mě nebaví debata ani s Váma, ani tady s dámama ani na tom družstvu-řešit co by kdyby náhodou ti psi na někoho zaútočili. Mě už taky pokousal pes. Psy vedu na chotbě na vodítku 40cm dlouhém (teď jsem ho změřila) a když jde někdo ze sousedů, namáčknu je ke stěně, aby se nemusel bát a v klidu prošel. Nestačí? Chtějí náhubek? Tak ať mi to řeknou a nedělají dusno. Mě šlo o to, aby mi někdo řekl, jestli je chování SBD normální, jaké máte zkušenosti, jak by celou situaci řešily ostatní…

• Citovat
  • Upravit
1055
11.9.14 12:05
@Anonymní píše: … jak by celou situaci řešily ostatní…

Situaci by řešily tak, že popřemýšlí, kde dělají chybu a snažily se ji napravit, co konkrétně z jejich chování může sousedům vadit a začaly okamžitě pracovat na nápravě. Nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.9.14 12:16
@Zenyatta píše:
Situaci by řešily tak, že popřemýšlí, kde dělají chybu a snažily se ji napravit, co konkrétně z jejich chování může sousedům vadit a začaly okamžitě pracovat na nápravě. Nic víc, nic míň.

Tak. Neurážej se, myslím, že většina rad je tady konstruktivních: aby ses zkusila vžít do toho, co vadí těm ostatním přemýšlela, jak jim to usnadnit, aby Tě přijali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 12:22

Tak asi teda ano…Tak tedy jsem problémový nájemník, který si zaslouží přijít o byt. Protože když jdu pro dceru do školky, nezamknu zadní vchod (i když by se měl) a vracím se do 15ti minut. Taky proto, že s kolem vycházím předním a né zadním vchodem, asi tím ten vchod zničím a proto si zasloužím kárnou komisi. Přítel si dovolí po 22hodině chodit po chodbě a auto máme 2 měsíce zaparkované, tam kde se parkovat může a stojí i auta ostatních nájemníku, jen už jsme ho 2 měsíce nenastartovali. A proto, protože nedodržujeme tyhle pravidla, přitom řádně platíme, úklid děláme jak máme, na schůze nájemníku chodíme (tam se nic nepředneslo) teď máme strach, že příjdeme o byt. Jo vlastně, bez toho aniž by kdokoliv cokoliv ceknul, nemám psy v náhubcích (což sice nemusím) ale vlastně jde jen o tohle.
Asi jsem divná, ale mě skutečně přijde řešení téhle situace neadekvátní, protože jsme nebyli na nic upozorněni, policie u nás nikdy nebyla…Mohlo se to dle mého názoru řešit i jinak. Bez pochyby to vidím blbě. Tak já vám tedy děkuji za některé názory.
Samozřejmě se polepšíme (jen aby nám to k něčemu bylo). A za názory, jak tuto situaci řešit (svolat schůzi sousedů a požádat je, aby mi konkrétně každý z nich řekl, co jim vadí) popř. se obrátit na právníka, děkuji těm, kteří chápou, že být nejmladším nájemníkem ze vchodu, kde je každý váš krok sledován ostřím zrakem není žádná olympiáda.
Ano, jsem mírně rozladěná a jedovatá, prostě problémová no ;-)
Tak hezký den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 12:26

@Slečna Ferka Žiju tady 10 let. A kdo se vžívá do mojí situace, když příjdu po 12ti hodinové směně v 9 večer a musím vytřít chodbu, protože se musí vytřít v pátek??? Nejsem uražená, některé věci chápu, ok, chtějí mít zamčeno, budou mít zamčeno. Ale nic se nemuselo řešit takhle? Taky mám jako nájemník snad nějáké práva, ne?

• Citovat
  • Upravit
11565
11.9.14 12:33

Neurážej se. Jasně že máš, ale pokud tam s těma lidma chceš žít, tak musíš vybalancovat svoje práva a ohled na ně. Oni tě taky můžou šikanovat v rámci práva (pustíš večer televizi, volají policii, dáš psa proběhnout i mimo dům, ale ne na ploše k tomu určené, volají policii atd.). Je to třeba hnus, ale pokud s nima chceš žít, tak se musíš rozhodnout: buď válka (i když třeba vyhraješ bitvu o svoje práva, který v lecčems máš), nebo mír v rámci kompromisu (kterej víceméně určej oni).

Jinak nemohla by s nima promluvit Tvoje mamka? Říct jim co blbnete, dyk vám mladá nic nedělá… A třeba by aspoň vyzjistila, kdo to iniciuje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.9.14 12:33

Anonymko..opravdu lidi jsou různý a hold jde o přizpůsobení..nás je tady plný panelák a dodržovat se to zas tak nemusí..a někde zase ano…svolej schůzi a dohodni se snima..a vysvětli co tobě vadí..a konziltuj kroky s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
11.9.14 12:44
@Anonymní píše:
Taky mám jako nájemník snad nějáké práva, ne?

Ale máš taky nějaký povinnosti a jak tak koukám, tak se ti moc dodržovat nechtějí. Tak nešpekuluj o tom, co je a není nesmyslný pravidlo, a prostě je dodržuj. Neomílej pořád dokola, že ti přijde zbytečný zamykat vchod, když jdeš za 10 minut zpátky, ale prostě ho zamkni. Myslím, že ani ostatní pravidla domu tě nezabijou. Fakt je to jednoduchý jak facka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.9.14 12:49
@Zenyatta píše:
Ale máš taky nějaký povinnosti a jak tak koukám, tak se ti moc dodržovat nechtějí. Tak nešpekuluj o tom, co je a není nesmyslný pravidlo, a prostě je dodržuj. Neomílej pořád dokola, že ti přijde zbytečný zamykat vchod, když jdeš za 10 minut zpátky, ale prostě ho zamkni. Myslím, že ani ostatní pravidla domu tě nezabijou. Fakt je to jednoduchý jak facka.

To je jako všude. Zdravotnictví, školství atd… Každý se ohání svými právy, ale povinnosti ignoruje. Nesnáším tenhle laxní přístup k jasně daným pravidlům a povinnostem. Ale jak jde o moje práva, tak jsem najednou zásadová :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
11.9.14 12:54

Nechápu co jste se tady do zakladatelky tak pustili! Já taky bydlím v paneláku ale jenom s důchodcema bych bydlet nechtěla. Oni si automaticky myslí že mladí dělají jen bordel a vyvolávají konflikty sami! U nás chodí venčit psy i v jedenást večer, psi štěkají pod oknama, taky mi to vadí a nejdu si hned stěžovat na družstvo! Měli si to nejdřív vyřešit spolu, říct co jim vadí a poprosit aby se to už neopakovalo. A neřešit kraviny! No jo důchodci! A takový dobře vycvičený pitbul je někdy lepší jak ňejaká agresivní čivava!

• Citovat
  • Upravit
11565
11.9.14 13:01

@Petrushca Jasně že ti důchodci jsou problém. Ale na druhou stranu, zakladatelka se na to musí podívat racionálně, bez emocí (které neukrotí ani tady):

Chci tu bydlet? Chci.

Můžu změnit sousedy? Nemůžu.

Co se stane, když si silou prosadím svoje? (např. parkování auta, které jim vadí, chození se psy „bojových“ plemen bez náhubku atd.; ty jiné věci, které jí přijdou „nesmyslné“ - zamykání, kolo atd. - ty nemá šanci prosadit) Nas…ou se a bude to ještě horší.

Co můžu udělat? Ukázat dobrou vůli, pokusit se vyjít vstříc ve všem, co jde, nabídnout do budoucna dohodu.

Jenže zakladatelka tu pořád řeší svoje práva - což je v pořádku, má je a je dobré dát najevo, že je má a že ví, že je má - ovšem pro život v tom domě je nejdůležitější bod poslední.

To je to, co se jí snažíme říct - a proč jí radíme, ať zchladí hlavu, ať se pokusí pochopit jejich pohled, ať se neuráží, že to nemyslíme zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný