Vadíme sousedům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
3.2.14 08:38
@celipipka54 píše:
Pokud máte ve smlouvě na vystěhování 2 měsíce, tak vás, podle mě, nemůže vyhodit za měsíc :) A neber si to špatně, ale možná se sousedovi nedivím, pokud se opravdu nemůže vyspat ani o víkendu, je to na prd. Taky jsme bydleli na bytovce a vím, jaký to je, když tě tam něco deno denně ruší :think: Každopádně by to šlo snad vyřešit v klidu a né hned vyhrožovat vystěhováním :roll: Držím palce :kytka:

Tak on už u nich jednou byl, takže to taky není hned… Ale až napodruhé..

Ono takhle se to těžko posuzuje, tady je spousta diskuzí i z toho „druhýho“ břehu… Je fakt, že já jsem kolikrát vděčná, že pod náma nikdo nebydlí, protože by u nás byl asi nasáčkovanej furt… :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.2.14 08:38

Jen se nedej! Správně také uváděj, co se děje za rámus okolo, který ty rovněž musíš trpět. Někomu vadí dupot v 7 hodin, tobě zase noční štěkání psa! Noční klid je snad od 22 hodin do 6. Pokud někomu vadí dupot v 7 hodin - no tak má bydlet v samostatném baráku a ne paneláku - to holt ke kolektivnímu bydlení patří. Neděláte nic, čím byste narušovali společné bydlení dle zákona (teda doufám, nevím jak je to v NOZ, bylo by dobré se na to podívat), a proto bys měla postup pana předsedy a spřízněných sousedů označit za šikanózní a diskriminační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 08:40
@Anonymní píše:
@celipipka54 tak samozřejmě že se děti někdy snaší dělad větší hlu ale to se snažím je klidnit protože taky to znám i z opačné strany taky nad náma bydleli lidi s dětma a taky dělali extra hluk klučina drandil na motorce v obejváku na parketách ale neřešila jsem to já ani manžel ten choil dokonce na tři směny a když byl utahaný tak ho ani to nezbudilo ale své děti se snažím v rámci možnosti krotit ale zakazovat jim taky furt něco nemůžu

Přesně tak, tak nebydlíte tam zadarmo, tak přece jen nemůžeš pořád okřikovat jako v hotelu. No je to teda prekérka. Já pronajímám byt a třeba rodinu s dětmi jsem vyloženě uvedla, že nechci. Též právě mám zkušenost, že si starší lidi kolem mého bytu stěžovali a to měli jedno malé, ještě nechodící dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 08:43

Také jsme měli něco podobného se staršími lidmi. Bydlení hrůza. Pokud se chce vyspat tak at si koupí špunty do uší. Já bych se totiž nikdy po noční nevyspala, protože nemám ze zákona nárok na noční klid od 8 do 13 hod. Jo a pokud někdo dělá rekonstrukce také se dělají přes den. Hold někdy musím jít spát k příbuzným nebot špunty jsou slabí odvar na kanga. Myslím si, že to tu někdo probíral v jíné diskuzi. Mrkni se na stanovy družstva dej vědět majiteli. Třeba ti poradí co a jak s těmito lidmi. Nebo prostšě jak na ně třeba je pozdravit s usměvem a podobně. Starší lidé jsou na něco hrozně choulostiví. mě se divili, že nejezdravím ve městě. jenže jak je pozdravit když jsme se neseznámili ani nevím jak kdo ze sousedů vypadal. Také když máme zimní oblečení se vším všudy tak nepoznám ani svoji vlastní matku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1910
3.2.14 08:43

Nečetla jsem celou diskuzi, co se týče zkušební doby, je to nesmysl, ale pokud jste v nájmu a budou na vás stížnosti, vyhodit vás majitel musí. Dále jsem zahlédla něco o nočním klidu, to už dnes není tak úplně pravda a pokud mě sousedi ruší ve dne, mohu zavolat policii. Je to něco v občanském zákoníku o společném soužití občanů. Navíc tuto informaci mi sdělila kamarádka, která pracuje u soudu.

Jinak tohle všechno vím proto, že nad námi jsou šílení mlaďoši a kdybych měla dítě, v noci by se normálně nevyspalo, jaký dělají randál :x Tak jsem si zjišťovala co můžu a nemůžu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.2.14 08:46

Jediná věc, kterou asi družstvo ovlivnit může, je ten váš podnájem… vlastník bytu (družstvo) totiž musí dát souhlas s tím, že vám ten pán svůj byt pronajal… takže to by mohl být problém… ale nevím, jak je to v případě, že ten souhlas už má… jestli to jde zase zrušit nebo co by se proto mělo udělat…
Takže nevím, na jak dlouho máte smlouvu, ale asi bych se bála, že vám ji už pak neprodlouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 08:48

Noční klid taky dodržujem kluci chodí spát v 20.00 ale od19ti už sjou v posteli čteme si pohádky. tak to mu ale zase vadí to že slyší naší tv no ale když ji v 22.00 vypnem někdy i dřív tak taky slyšíme něčí tv a sousedy od vedle jde slyšet přímo o čem se baví ale on slyší prostě jen nás.

• Citovat
  • Upravit
4624
3.2.14 08:49

@andice Jo jasně, oni ti starší lidi totiž zapomněli, že také kdysi sami měli malé děti :cert: Nebo, že byli malými dětmi. Takže co teď, aby si náhodu někdo nestěžoval, bude rodina s malými dětmi bydlet jako kde? Promiň, ale to je diskriminace jako prase! Pořád se nadává na mladé, jak nechtějí mít děti, jak jsou pohodlní, ale ani v tom, že je nikdo nebude šikanovat v místě bydliště, za normální chování dětí, nemají žádnou jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
3.2.14 08:51

@Regina Hero Já jsem se na tohle ptala u našeho družstva a stačí, když na ně budou oficiální 2-3 stížnosti, pak majiteli „doporučí“ nájemníky vystěhovat před ukončením nájemní smlouvy. Ale zřejmě to má každé družstvo jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 08:52
@LadyLada píše:
@andice Jo jasně, oni ti starší lidi totiž zapomněli, že také kdysi sami měli malé děti :cert: Nebo, že byli malými dětmi. Takže co teď, aby si náhodu někdo nestěžoval, bude rodina s malými dětmi bydlet jako kde? Promiň, ale to je diskriminace jako prase! Pořád se nadává na mladé, jak nechtějí mít děti, jak jsou pohodlní, ale ani v tom, že je nikdo nebude šikanovat v místě bydliště, za normální chování dětí, nemají žádnou jistotu.

Je to děs no, nanaděláš s tím nic. Taky se mi to nelíbí. Na druhou stranu třeba co se mě týká, v domě, kde mám byt, nebydlím, víceméně levně pronajímám a ještě mít problémy, to mi za to nestojí. Samozřejmě kdybych tam bydlela já, viděla bych to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.2.14 08:53
@Tanule23 píše:
Dále jsem zahlédla něco o nočním klidu, to už dnes není tak úplně pravda a pokud mě sousedi ruší ve dne, mohu zavolat policii. Je to něco v občanském zákoníku o společném soužití občanů. Navíc tuto informaci mi sdělila kamarádka, která pracuje u soudu.

zavolat policajty na normálně si hrající dítě v bytě? :lol: co by tam asi dělali :nevim: my kdysi volali, že nám podnapilý soused třískal do dveří, přijeli, domluvili mu, odjeli a život šel dál :nevim:

ale tak jo, zavolat policajty může v podstatě kdokoli na kohokoli, to je fakt. ale v tomto případě těžko budou něco řešit, když není co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 08:54

Právě že se sousedy se zdravím vžydcky se na sebe i usmějem takže si spíš myslíme že to vadí pouze jemu ale to je problém protože je zároveň i předseda. No včera u toho našeho rozhovoru byl i soused co mu tady vedle nás štěkaj ti psi skoro celý den a ten řek mě je to jedno tam ječí děti a mě zase pořád štěkaj psi to je stejné taky sněma nic neudělám takže tomu to nevadí a to mi předtím předseda říkal že i on si byl stěžovat.

• Citovat
  • Upravit
862
3.2.14 08:55

Taky jsme se nastěhovali do cihláku, který ještě stavěli sousedi vlastníma rukama :roll: takže vše patří jim, oni udávají pravidla…Zaparkuji 10cm od patníku a je problém…neodklidím sníh hned ráno a je problém, nevytřu v pátek, ale v neděli - problém. Když jsem byla těhotná sousedi na mě křičeli, tak že jsem pak doma brečela a chtěla se stěhovat. Manžel tam zašel, s panem sousedem pěkně vyběhl a ne vůbec s úctou a od té doby máme klid. Nezajímá mě, že mé děti křičí, dělají hluk - oni měli taky děti a nebyli svaté. Taky mi vadí, když někdo začne sekat zahradu v sedm, ale co…To, že nám vystěhují zkoušeli taky - neuspěli…Je teda fakt, že máme prokopnuté auto, ukradnuté boty atd, ale to my máme prostě čorky duchodce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Tanule23 píše:
@Regina Hero Já jsem se na tohle ptala u našeho družstva a stačí, když na ně budou oficiální 2-3 stížnosti, pak majiteli „doporučí“ nájemníky vystěhovat před ukončením nájemní smlouvy. Ale zřejmě to má každé družstvo jinak :nevim:

samozřejmě, družstvo může doporučit cokoli. ale pak jde hlavně o to, co říká smlouva a zákon. ono třeba naše družstvo takhle vystěhovává feťáka, který si do bytu tahá pochybné kamarádíčky, dělají bordel, neplatí. už asi dva roky a ještě stále konečný rozsudek o vystěhování je v nedohlednu :nevim:

Příspěvek upraven 03.02.14 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@andice píše:
Je to děs no, nanaděláš s tím nic. Taky se mi to nelíbí. Na druhou stranu třeba co se mě týká, v domě, kde mám byt, nebydlím, víceméně levně pronajímám a ještě mít problémy, to mi za to nestojí. Samozřejmě kdybych tam bydlela já, viděla bych to jinak.

z tohoto nesmyslného důvodu se mi nedaří najít podnájem. Nechápu.. jako co je tak strašnýho na dítěti - které už je celkem odrostlé… :think: každý druhý má v podmínkách že děti ne.. trochu ujetý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný