Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, holky…jdu 17.6.teď na vaginalni hysterektomii.Uz mam za sebou laparku, odstranění vejcovodů. Chci se hloupe zeptat, bude se měnit nějak klitoris? Co vím, tak vlastně se zasahuje i do močové trubice a to s tím souvisí? Nikde jsem toto téma nenašla a opravdu potřebujei pár slov o tomto intimním tématu. Pokud se tu některá z vás najde na psaní ohledně vaginalni hysterektomie, budu ráda. Klidne do SZ.Moc prosím, mám hrozný strach celkově, ne jen kvůli tomu jednomu…,ale mám otázky…různé!![]()
![]()
Ptej se
Ahoj. Mám dotaz, zda se stalo něco podobného, někomu zde…
Lékař mi po ab.hys.ukončil neschopenku ukončený 6.tý týden. Cítila jsem se skvěle a bez bolestí. Jenže, stačil týden v práci - celkem náročná práce na pohyb a mrštnost a začalo mě bolet okolo horní poloviny jizvy - mám jí od pupíku až skoro na stydkou kost. Nebolí to pořád, jen když udělám nějaký pohyb, kde je zapotřebí použít ten sval. O co se tak může jednat? Natažený sval, zánět svalů? Nebo můžou 7. Týdnů po operaci povolit vnitřní stehy? To už by mělo být vevnitr vše srostlé… Nebo ne? Dr na mě kouká, jak na simulanta. Že si mám uvědomit, že jsem po těžké operaci a nemůžu být bez bolestí hned. Máte pro mne nějakou radu, nebo doporučení? Předem díky
Aho holky…prave lezim v nemocnici U Apolinare po laparoskopicke hysteroktomii s ponechanim vajecniku.
Hrůza byla veliká a 2.roky jsem se odhodlavala to podstoupit. Nejsem nejmladší (50),ale celkem v plne sile a deloha s 2 myomy a zvetseni do velikosti 5.mesice tehotenstvi me donutila. Operace trvala cca 3.hodin,1.prospany den na Kopu, opravdu žádná sláva, ale říkala jsem si mám to za sebou. Bohuželme zacalo silene bolet a nafukovat se bricho, tak nevim, jestli si pobyt tady jeste neprodlouzim. Bojim se a nevim, zda jsem udelala dobre. Zitra pokracovani… ![]()
@Evelinea Ahoj, je moc dobře, že jsi na ni šla, nakonec budeš spokojená, to břicho můžeš mít z toho, jak se nafukuje pri operaci vzduchem, aby mohli na orgány, které potřebuji odstranit a neposkodili ostatní orgány okolo. PŘEJI moc brzké uzdravení
klidně piš, jsem po celkové hysterectomii, ráda povím dojmy a tak
Ahoj či bi, už jsem doma a musím říct, že to nebyla žádná sranda…1 den v nemocnici jsem si vzala navíc, protože 3.den fakt hustý..Teď polehavam doma, svedi mě stehy, pnuti v brise, ale bolesti uz lepší, navečer zobnu 1.prášek na bolest…Ale pořád malatna…písni, jestli si brala něco na celkovou kondici, jestli sis něco zavadela preventivne proti infekci a zda ti vypadaly samovolne stehy??Me drzi jak židovská víra…Díky predem a hezky vecer ![]()
@Evelinea píše:
Ahoj či bi, už jsem doma a musím říct, že to nebyla žádná sranda…1 den v nemocnici jsem si vzala navíc, protože 3.den fakt hustý..Teď polehavam doma, svedi mě stehy, pnuti v brise, ale bolesti uz lepší, navečer zobnu 1.prášek na bolest…Ale pořád malatna…písni, jestli si brala něco na celkovou kondici, jestli sis něco zavadela preventivne proti infekci a zda ti vypadaly samovolne stehy??Me drzi jak židovská víra…Díky predem a hezky vecer
@Evelinea Ahojky, zavadela jsem si čípky cicatradina, ty mně pomohly pěkně, stehy se mě drželi také, potvory Jinak jsem nebrala nic, jen cecko, a dostala jsem hormony. Bolesti jsem měla celkem dlouhou dobu, rv ich 14 dní je asi nejhorší, pak to pomalu přestává. Jsem po ní rok a půl, a občas jrste cítim na pravé straně bolest a pnutí, jinak vše ok ![]()
Díky za odpo…zatím jsem pořád 1nahore -1.dole…horko-zima, včera poprvé po 6.dnech na velkem wc
,myslela jsem ze se mi přetrhne všechno a pak taková slabost a bolesti do rána…ble…piju saratici, ale zřejmě nestačí, uvidím co mi rekne gynekolog…dnes už zase líp…hlásit se budu u obvodaka, snad to ne a, na gyndů se nedopravim a svátky před dverma…Takže přeju krásné prožití vánočních svátků… ![]()
@Evelinea tak doufám, že se ti co nejdříve uleví, já Teda šla naopak hned druhý den po operaci, měla jsem obrovskou radost, do té doby jen zácpa, ale pak zase… Takže radost pryč 😁 😁 😁 😁návaly mám tedy do teď, v létě děs, ale to se srovná, snad 😁 😁 😁 😁i Vám přeji krásné Vánoce
Ahoj či bi, tak už 3.dny se budím hruzou z rakoviny vajecniku, ktere mi muj" pravdepodobne inteligentni" dr. v 50 nechal…Na pravidelné kontroly určitě chodit nikdy nebudu, takze predpokládam, ze me ceka brzka smrt…nejim, nespim, jsem zrala na Bohnice…
Prechod se mi blížil, doktor to věděl a nakonec se při operaci rozhodl takto.Je mi zle, prasky na spani nezabiraji a ja přemýšlím nad další operaci…Důvod operace byl velké břicho, to mám doteď a největší zdroj rakoviny ve me zůstal…jsem úplně na dně… ![]()
@Evelinea Ahoj, no vaječníky nechávají, pokud si myslí, že to nehrozí, a že oddali přechod, což v tvém věku, ale nechápu…ale určitě ví co dělá. 🙄ty jsi měla ve vnitr myomy?? Či jiné podezření, že by ti to mohlo začít zlobit?? Pěkně ti skáče teď psychika
mela jsem to po operaci také, to se srovná, uvidíš, že ti bude lepe. neboj, pevné věř tomu, že věděl co dělá
to by si na triko nevzal, tě ohrozit.
@Evelinea Já měla hysterektomii v 45 letech. Ponechali mi vaječníky, ale odebrali vejcovody.
V mém případě nešla laparoskopicko-vaginální operace, ale bohužel břišním řezem, takže rekonvalescence delší. Navíc po narkóze nic moc, rozhodilo mě to - bolest, zvracení, nízký tlak, nespavost, chvílemi zimnice, pak horko, psychicky to bylo všelijaké. Takže jsem byla ráda, že mi vaječníky ponechali a neskočila jsem rovnou do přechodu. Protože i bez toho to byla pro mé tělo zátěž - fyzická i psychická. Šla jsem do práce po 7 týdnech (naštěstí nemám fyzicky náročnou práci), ale opravdu dobře jsme se začala cítit až tak po půlroce až roce.
Na pravidelné prohlídky chodím.
@Anonymní píše:
ZDRAVÍM HOLKY
Je to pro mě citlivé téma tak doufám, že odpustíte anonym.
Před 14 dny jsem podstoupila vaginální hysterektomii.Od té operace jsem více unavená, promrzlá a cítím takový tlak na konečník. A při vyprazdňování stolice je to pro mě stále docela bolestivé.
Jaké máte zkušenosti vy?? Děkuji za reakce
Ahoj, take jsem pred 14.dny podstoupila hysteroktomii (vajecniky zustaly),chodit na velkou je za trest, krece- bolesti…bolesti v podbřišku se mi navečer stupňují, hlavne pri lezeni na boku…takže zatím stále na prascich..nic-moc ![]()
@Anonymní píše:
@Evelinea Já měla hysterektomii v 45 letech. Ponechali mi vaječníky, ale odebrali vejcovody.
V mém případě nešla laparoskopicko-vaginální operace, ale bohužel břišním řezem, takže rekonvalescence delší. Navíc po narkóze nic moc, rozhodilo mě to - bolest, zvracení, nízký tlak, nespavost, chvílemi zimnice, pak horko, psychicky to bylo všelijaké. Takže jsem byla ráda, že mi vaječníky ponechali a neskočila jsem rovnou do přechodu. Protože i bez toho to byla pro mé tělo zátěž - fyzická i psychická. Šla jsem do práce po 7 týdnech (naštěstí nemám fyzicky náročnou práci), ale opravdu dobře jsme se začala cítit až tak po půlroce až roce.
Na pravidelné prohlídky chodím.