Vaginální hysterektomie - jak se cítíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.5.20 14:08

@pistalka1974 dneska jsem 5 den od operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.5.20 15:49
@andulinkaaa píše:
@Meleri šálek kávy :-). Tak to zrovna asi nedodržuji. Našli mi karcinom endometria, takže podobné. V zacátku prý, teď čekám na histolku, ua 10 dni bude mit gynekolog, jestli to není někde dál. Jinak mne čeká chemo nebo radio :-(

To me mrzi! :( ja jsem tomu unikla. Preju ti at je to v poradku. Taky te bolelo bricho? Ja jsem mela i divny oblicej a kruhy pod ocima ted zas vypadam jako ja a bricho me neboli teda az na ten mocak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
16.5.20 16:42

Ahoj děvčata, tak já už jsem půl roku po LP hysteroktomii s ponechanim vaječníků. Břicho mi zůstalo stale stejně velké a tvrdé, takže problém, kvůli kterému jsem na operaci šla mi zůstal. Permanentní bolest a táhnutí v podbřišku už asi neodezní…a výkyvy nálad jsou sílené (korona tomu asi nepridal :roll: )Opet mohu potvrdit, že pokud není tento zákrok zivotně důležitý, v žádném případě bych nedoporučila…Na operaci jsem šla kvůli velkému břichu, ktery prý způsobil myom a už mě fakt nebavilo, že mě lidé pouští sedět kvůli těhotenství. Bricho bohužel zůstalo (jinak jsem štíhlá) a k tomu spousta vedlejších komplikací, které hyst. přináší… :? Bolesti pri velké a malé jsou průběžné, na močák mi pomohl čaj a 100% kapsle z brusinek…střeva se ozyvají průběžně, postupně to vždy přejde.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
16.5.20 16:56

@andulinkaaa jj, to je hodně brzo, to víš, operace břicha, má tyto úskalí, a jak už tu někdo zmínil, tak ty plyny jsou jako následek operačního nafouknutí břišní dutiny, kvůli přehlednosti orgánů. A pak taky díky oslabení břišní stěny a střev. To pomine, do pár dní to budeš mít v pořádku. Zkus ten Espumisan, ale před tím se poraď s lékařem. Držím pěsti

• Citovat
  • Upravit
16.5.20 17:10

@pistalka1974 jojo,espumisan mám. Ten jsem si koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.20 17:27

Holky, několik dnů po operaci u mě taky nic moc - ty plyny v břiše byly strašné, kroutilo to se mnou a píchalo až v konečníku. Snažila jsem se trochu chodit, ale s velkou jizvou nic moc (bohužel u mne nejdříve laparoskopie, ale operace skončila řezem). První dny a týdny trochu píchání při močení (naštěstí nic strašného), a teprve po několika týdnech vcelku normální vylučování… Jinak mě tedy rozhodila narkóza - zimnice, nespavost, návaly atd.

Ty pocity, které popisujete pár dnů po operaci, znám… já šla domů až po týdnu a na procházku ven jsem dokázala jít až za další týden.
Celkově se tělo srovnalo až po více jak půl roce… spíš roce - tzn. že do té doby mě různě vevnitř „táhlo“, pnulo, píchalo v jizvě, břišní převis nad jizvou…

Každopádně říkám, že dobrovolně bych žádnou operaci nepodstupovala, ale vím, že tato byla životně důležitá. To dobré na tom je konec menstruace.

@andulinkaaa Přeji hodně sil a štěstí!

• Citovat
  • Upravit
21
16.5.20 18:52
@pistalka1974 píše:
@Meleri holka, to tě lituju moc… Jak je to dlouho, co jsi byla operována?
Já měla problémy větší před výkonem, u mě to bylo urgentní, protože jsem strašně krvácela a ztratila 1,5l krve minimálně, takže jsem dostávala krev.

Ahoj no dekuju mela jsem taky dost hnusne mencky ale to jsem mela cely zivot. :( mela jsem nejake vyrustky jeden byl velky celkem. Bylo to 22 ledna. Citila jsem se pomerne rychle dobre, zadna unava jak kazdy rikal, naopak, plno energie. A tak jsem aktivne varila a starala se o deti az jednoho dne tam neco jakoby prasklo ci co a citila jsem takovou bouli jakoby se vyvalila ven. Zacla jsem teda cvicit ty kegelovy cviky a pomaha to. Mam porad problemy ale je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
16.5.20 19:20
@Meleri píše:
Ahoj no dekuju mela jsem taky dost hnusne mencky ale to jsem mela cely zivot. :( mela jsem nejake vyrustky jeden byl velky celkem. Bylo to 22 ledna. Citila jsem se pomerne rychle dobre, zadna unava jak kazdy rikal, naopak, plno energie. A tak jsem aktivne varila a starala se o deti az jednoho dne tam neco jakoby prasklo ci co a citila jsem takovou bouli jakoby se vyvalila ven. Zacla jsem teda cvicit ty kegelovy cviky a pomaha to. Mam porad problemy ale je to lepsi.

Tak hlavně abys to už měla v pořádku

• Citovat
  • Upravit
pistalka1974
16.5.20 19:23

@Evelinea taky jsem měla břicho jako v šestým měsíci i dlouho po vyškrabu ( to dělali mně)… až když jsem mohla zase normálně cvičit, tak se stáhlo a zpevnilo. Teď je zase větší, a nejen břicho, i zadek a boky, protože jsem ztloustla :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
21
16.5.20 22:20
@Evelinea píše:
Ahoj děvčata, tak já už jsem půl roku po LP hysteroktomii s ponechanim vaječníků. Břicho mi zůstalo stale stejně velké a tvrdé, takže problém, kvůli kterému jsem na operaci šla mi zůstal. Permanentní bolest a táhnutí v podbřišku už asi neodezní…a výkyvy nálad jsou sílené (korona tomu asi nepridal :roll: )Opet mohu potvrdit, že pokud není tento zákrok zivotně důležitý, v žádném případě bych nedoporučila…Na operaci jsem šla kvůli velkému břichu, ktery prý způsobil myom a už mě fakt nebavilo, že mě lidé pouští sedět kvůli těhotenství. Bricho bohužel zůstalo (jinak jsem štíhlá) a k tomu spousta vedlejších komplikací, které hyst. přináší… :? Bolesti pri velké a malé jsou průběžné, na močák mi pomohl čaj a 100% kapsle z brusinek…střeva se ozyvají průběžně, postupně to vždy přejde.. :mavam:

To me mrzi. MMam kamaradku co byla vzdycky stihla a mela jen velke bricho. Nechala si to odstranit nejak ale mela.to jako kosmeticky zakrok takze delohu ji nevzali jenom tu dutinu brisni nejak spravili. To me mrzi ze te to boli. Ja se snazim tomu dat cas a doufam ze se spravi s mocakem. Tak streva me. netrapi naopak pro me uleva, mela jsem zacpy, ted v pohode. Mela jsem nejaky tumor co.mi tlacil streva, vyrustal ven z delohy. Co me trapi tak ze s nastupem nemoci mi zacly psychicke problemy, panicke zachvaty, socialni fobie atd. Myslite ze problemy s delohou muzou mit za nasledek psxchicke problemy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.20 11:52

Děvčátka, a za jak dlouho po tom jste měli sex? Zítra jdu na kontrolu na gyndu, tak snad tam nebude nic už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
26.5.20 16:34

Ahoj nejak po tretim tydnu. Mam problemy s mocakem, nebyt toho tak asi sexualni zivot v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 16:52

@andulinkaaa Mně říkal doktor „držet šestinedělí“. :nevim: Že už párkrát řešil při službě na pohotovosti ty, co to nevydrželi a že to nestojí za to…U mě stejně tak minimálně měsíc nebylo ani pomyšlení na sex.

• Citovat
  • Upravit
21
26.5.20 17:35

Je to zvlastni. Uz je to 5 mesicu a vubec s8 nevybavuju co me vlastne bolelo. Jen mocak a strasne plyny. Potom jsem mela problem s mocakem a mam ho doted. Porad doufam, ze to prejde, ale uz je to paty mesic tak nevim. Mate s tim nekdo zkusenosti? Mocak me pali a reze jako pri infekci a v noci porad curam. Pres den to celkem jde. Testy negativni zadnou infekci memam. Asi je to jeste kratka doba nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.20 17:35

Radši jsem se zeptala Vás tady, než asi doktora. Prece jenom se člověk stydí… Třeba mi to řekne sám zítra. 👍 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí