Vaginální hysterektomie - jak se cítíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
151
24.7.21 21:00

Jsou už zbytečný a asi aby zbytečně nedělali nějakou neplechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.8.21 20:29
@Eva 38 píše:
Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat, jsem dva týdny po odstranění dělohy a vejcovodů, vše v pohodě jen mě pořád bolí konečník.
Máte někdo podobné zkušenosti a proč to pořád bolí?

Ahoj jo bolelo to asi nervy. Ale prejde to. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
5.8.21 22:28

@Meleri no je to o trochu lepší, jen mám stále pocit že mi vyleze a nevypadá jako před tím.
S tím jsem fakt nepočítala, jdu na odstranění dělohy a mám problém s konečníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.8.21 06:25
@Eva 38 píše:
@Meleri no je to o trochu lepší, jen mám stále pocit že mi vyleze a nevypadá jako před tím.
S tím jsem fakt nepočítala, jdu na odstranění dělohy a mám problém s konečníkem

Me to udelal mocovy mechyr. Pada mi obcas dolu. Zkus normalne cvicit tak ze stahnes svaly. Jsou tri casti panevbiho dna. Mocak, pochva a konecnik. Hlavne kdyz neco zvedas. Nakup, hrnce, atd…nebehej. dobra je joga. Mi to pomaha, ale kdyz prestanu je to zpatky. Pozor kolem prechodu se to zhorsi. Je fakt treba cvicit. Asi nic jineho nezbyva. Rekni dr. Myslim ze 1 dva mesice po operaci se s tim ma pockat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.8.21 07:41

@Meleri děkuji a já jsem už tři měsíce po operaci.
Nosím dvouletého syna a doktorka mi napsala nějaké prášky na zmenšení cév, že jsem měla někde v konečníku modřinu a to na chvilku pomohlo, ale prý jestli to bude zlobit dál, že to s operací nesouvisí.
No měla jsem problém hned po operaci a v nemocnici mi řekli že to není možný, operací to prý není. Bůh ví co mi tam provedli, protože mě na sále po operaci prohlíželi přes konečník ☹️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 06:55

Ahoj vsem, jsem 8 dni od LAVH. Mam stale celkem silne bolesti v podbrisku, ktere sili s pohybem strev, naplnenym mocovym mechyrem, ale hlavne se nove, 4 den od op., pridaly silne bolesti v bedrech, ktere nejsou nijak zavisle na bolesti v podbrisku. Uplne silim, nemuzu vubec sedet ci lezet. Novalgin beru co 4h. Kdo tohle prosim zna? Doslo k uprave? Dekuji za povzbuzeni :roll:

• Citovat
  • Upravit
7
4.7.23 17:57

Ahoj, jsem také 8 dní od hysterektomie (laparo, vaječníky ponechány). Bolesti podbříšku stálr šílený :( 5 den jsem to nedala (pohotovost - kapačky). Analgetika po 4 hodinách a nepomáhá skoro nic. Za 3 dni mám kontrolu, tak uvidím. Týden jsem i na neurolech (bolestí trpím půl roku) a tak strašně jsem se těšila, že tahle operace přinese konečně klid a místo toho je mi hůř :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
13.7.23 17:06
@SmrtkaS píše:
Ahoj, jsem také 8 dní od hysterektomie (laparo, vaječníky ponechány). Bolesti podbříšku stálr šílený :( 5 den jsem to nedala (pohotovost - kapačky). Analgetika po 4 hodinách a nepomáhá skoro nic. Za 3 dni mám kontrolu, tak uvidím. Týden jsem i na neurolech (bolestí trpím půl roku) a tak strašně jsem se těšila, že tahle operace přinese konečně klid a místo toho je mi hůř :((

Taková bolest mi nepřijde normální, nebyl tam nějaký zánět? Jak dopadla ta kontrola? Já jsem už pár dní po operaci ani nevěděla, že byla, a to mi brali komplet vše. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.7.23 18:38

@lucad77 ahoj, nevím jestli se odeslal můj předchozí příspěvek… ale nevidím ho tu, tak znovu a snad lépe. Kdyby byl duplicitní, tak se omlouvám, stejně jako za hrubky (jsem dys, nemám na mobilu kontrolu pravopisu :( a hlavně mě to dnes vůbec nemyslí ;(( je mi zase pěkně zle.

Kontrola byla v pořádku, moč + krev v pořádku, prý by to mohlo být ubytkem draslíku (ten jediný vyšel špatný, rozpíná to střeva, a td). Po pár dnech se ten šílený hell uklidnil, bolest se až na močení při wc stala snesitelnou. Dnes je to 16 den a od včerejška zase lítám nonstop na wc :(( šílený vaginální dikomfort, neustálí pocit na močení, nejde ani zaspat… V moči ráno jen malinko zvýšené leukocyty - ale zánět vyloučen. Výtok ani teplotu nemám. Zato sem se osypala jak… po celem těle, takže čekám na výsledky kožní biopsie + pokud nezaberou do tydne kortikoidy chtějí mě hospitalizovat na kožním. To nepřidá. no.

K operaci mě indikovali protože od ledna jsem měla neskutečné bolesti močáku jako při zánětech (vždy bez zánětu),inkontinence… na URL to vzdy vyhodnotili jako „cestuje kámen“ mám rozsáhlou nefrokalcibozu + autoimunitní onemocnění. Urodynamiku a td neudělal nikdo. (Byla jsem u třech) A dali atb (měla jsem jich několik, vždy bez efektu, cystoskopie v dubnu ok, tak že to není jejich problém). Dotoho adenomyóza, MS i přes užívaní HA si dělala co chtěla, velké bolesti dělohy i mimo MS a prenadorové změny).

Ve stěrech v dubnu potvrzena ureaplazma :( první atb opět bez efektu, teď mám tetracyklin na 3 měsíce, jsem přesně v půlce léčby.

Tak buď se mi vrátila ureaplazma v plné síle a ani terapie tetracyklinem nezabira, nebo se propad močák (jsem na sebe optrná, hodně ležim, nic netahám, nezvedám) nebo už opravdu nevím ;(( ale normální mi to nepřijde… zacínám z toho být zrala na psychoatrii - jak se to táhne už půl roku v kuse :( ničí mi to vztah (přítel je zlato a držák, ale už se to na něm také podpisuje). Uz mám i stavy, že tu nechci být :(( že to nedám… a to jsem jeste před pár měsíci byla největší optimista a smíšek pod sluncem. No půl roku v bolestech a v PN udělalo svoje.

Zítra zažádám o AD. Už nevím kudy kam dál. Teď po týdnu jsem si vzala neurol, protože se zas od rána klepu :(( ale jsem stím opatrná, vím jak to může být nebezpečný.

Nejhorší je, jak ani 16 den nemám klid, že jsem začala ztrácet naději… že to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.7.23 18:45

Jen doplním, alespoň jedna pozotivní věc - od operace už nemám ty šílené skoro nonstop křečovité MS bolesti, takže alepoň po této stránce úleva! A druhá, sbohem MS (stejně jsi i pře HA byla totálně mimo, rozhozená a tak bolestivá, že jsem 3 dni padala na… )

Moc bych si přála, aby se srovnal zbytek, alespoň tak, abych mohla častečně normálně žít (bez pohotovostí, se spánkem, zvládnout posedět na zahradě s kávou… a snad mít i sex - ten bolel tak, že posledního půl roku už jsem nebyla schopna)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
13.7.23 21:13

S tím nutkáním na močení jsem to ale měla taky, asi 14 dní po operaci, trvalo to tak týden. Zánět močáku to nebyl, fyzioterapeutka mi řekla, že je to celkem běžné, jak se to v břiše přeskupuje a vše poklesává dolů a hledá si své nové místo. Přešlo to samo. Možná, že máš něco podobného. Držím palce. :kytka: :hug:

Příspěvek upraven 18.07.23 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.7.23 15:44

@lucad77 děkuji za napsání. Možný je vše :) Nakonec se rozhodli, že když to nepřejde udělají urodynamiku + zváží znovu cystoskopii.
Na kožním z biopsie nakonec vyšel lupus. Tak mě zítra budou hospitalizovat.

Přeju všem klidné a hezké léto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
18.7.23 16:26
@SmrtkaS píše:
@lucad77 děkuji za napsání. Možný je vše :) Nakonec se rozhodli, že když to nepřejde udělají urodynamiku + zváží znovu cystoskopii.
Na kožním z biopsie nakonec vyšel lupus. Tak mě zítra budou hospitalizovat.Přeju všem klidné a hezké léto :)

No užíváš si. 8o Tak se drž. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 17:59
@Meleri píše:
Ahoj, jsem 4 tyden po vaginalni hysterektomii. Minuly tyden mi klesl mocovy mechyr, bylo to dost neprijemne, proste jako bych mela bouli v rozkroku. Do toho bolesti zad a bricha, bolesti pri moceni. Vcera jsem byla u doktorky, vubec nic mi nevysvetlila, jen mi napsala nejake cviceni na panevni dno. Chtela bych si koupit ten pristroj na cviceni ale nevim jestli to neni podvod? Jsem celkem zklamana z jejiho pristupu, nic mi nevysvetlila vsechno se snazim vyhledat na internetu. Jen po operaci mi rekla at odpocivam a ze za 4 tydny muzu do prace. Pracuju jako uklizecka a priznam se ze na nejake tahani vysavace a kyblu se necitim. :nevim:

Za jak dlouho jsi se vrátila do práce? Zvládla jsi všechno?

• Citovat
  • Upravit
2296
10.8.23 13:31
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, jsem 8 dni od LAVH. Mam stale celkem silne bolesti v podbrisku, ktere sili s pohybem strev, naplnenym mocovym mechyrem, ale hlavne se nove, 4 den od op., pridaly silne bolesti v bedrech, ktere nejsou nijak zavisle na bolesti v podbrisku. Uplne silim, nemuzu vubec sedet ci lezet. Novalgin beru co 4h. Kdo tohle prosim zna? Doslo k uprave? Dekuji za povzbuzeni :roll:

Bolesti v bedrech jsou jedním z možných důsledků hysterektomie - dohledejte na internetu v následcích hysterektomie. Lékař Vás měl na všechny možné dopady zákroku upozornit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí