Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem byla na operaci 11.5. Trpěla jsem jak pes. Především jsem nemohla na velkou a šíleně zavzdušněná. Ale ať jsem se snažila jak jsem se snažila, tak jsem si nemohla ulevit. Tak mi manžel koupil druhý den kefír. Na velkou v pohodě, ale ty plyny. Pomohl mi espumisan. Ten doporučuji všem, kdo jste zaplynovaní ať už následkem operace, nebo jen tak. Vynikající věc.
@andulinkaaa píše:
Radši jsem se zeptala Vás tady, než asi doktora. Prece jenom se člověk stydí… Třeba mi to řekne sám zítra. 👍
Se mnou se o sexualnim zivote nikdo nebavil. Vlastne ta doktorka se mnou nemluvila vubec skoro.:(
@andulinkaaa píše:
Tak to je ale hloupý přístup lékaře!
Mela jsem smulu ze jsem mela takovou doktorku. Spis jsem si na vsechnk odpovedela pomoci internetu.
Kontrolu mam za sebou. Vysledky histolky jeste nejsou, budou az toho 8.6 na onkologii. Jinak vse vypada velice dobre. Vse se pekne hoji. Tak uz by tam snad nic dalsiho nemuselo byt.
Krásný dobrý den, jdu si pro radu, jsem od konce ledna po laparoskopicko-vaginální hysterektomii a již asi 2 měsíce mě bolí záda - bederní páteř. Měla jste některá podobné problémy? Moc děkuji za rady
@HankaHoráková píše:
Krásný dobrý den, jdu si pro radu, jsem od konce ledna po laparoskopicko-vaginální hysterektomii a již asi 2 měsíce mě bolí záda - bederní páteř. Měla jste některá podobné problémy? Moc děkuji za rady
Ahoj, tobě také hezký den…také jsem po stejném zákroku, již druhým rokem..nepomohlo procvičování děložního svalstva atd…,ale kompletní uvolňování a protahování celého spodku a bricha…doporučuji, toto mi pomohlo více, než posilování, s tím začnu postupně, později… ![]()
@Evelinea Moc děkuji za odpověď, takže tebe taky bolela záda? Mě bolela akutně asi 14 dnů a teď už víc jak měsíc mě téměř nebolí, jen když si sednu, tak pak trvá déle, než se napřímím, jakoby ztuhnou…
@Evelinea ahoj mam pres rok po teto operaci, ano zada me taky bolela, pomohla mi joga. Mam jeste obcas bolesti ale zacvicim si a pomuze to. Jedine co me obcas porad trapi je mocak.
@HankaHoráková píše:
@Evelinea Moc děkuji za odpověď, takže tebe taky bolela záda? Mě bolela akutně asi 14 dnů a teď už víc jak měsíc mě téměř nebolí, jen když si sednu, tak pak trvá déle, než se napřímím, jakoby ztuhnou…
Tak, blahopřeji, že už skoro nebolí…😀,ale určitě ti doporučím nechat si napsat rehabilitace. V břiše se to časem sesedá a srůstá, tak je dobré preventivně vše správně natahovat a protahovat, aby tě to nezačalo zase trápit a nebolely srůsty. Me se to zacalo ozývat až po roce, včetně zad… ![]()
Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat, jsem dva týdny po odstranění dělohy a vejcovodů, vše v pohodě jen mě pořád bolí konečník.
Máte někdo podobné zkušenosti a proč to pořád bolí?
Prosím, která jste po odstranění dělohy, vzaly vám i vejcovidy a vaječníky nebo vaječníky zůstaly?
@filija píše:
Prosím, která jste po odstranění dělohy, vzaly vám i vejcovidy a vaječníky nebo vaječníky zůstaly?
Ano, spolu s dělohou odstranili i vejcovody. Vaječníky zůstaly.
Vejcovody jsou prý potencionálně nejvíc nebezpečné z hlediska rakoviny, proto je vzali.
Vaječníky mi ponechali, protože jsem ještě nebyla v přechodu, tak ať do něj odstraněním vaječníků nespadnu plnou parou.
Sice jeden mladý doktor se mě snažil přesvědčit, abych si nechala vzít i vaječníky (asi si chtěl na sále více zakuchat
), ale naštěstí nenaléhal a nikdo jiný z lékařů mi to nedoporučoval.