Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Kolik váží vaše kabelka, resp. taška, která pojme A4? Dotaz je na zaměstnané ženy.
Že je těžká kožená, chápu, ale dala jsem si do nove kabelky jen pár běžných věcí plus 1 učebnici dítěte (tlustou 1cm, o velikosti A4) do umělohmotný lakovky a jsem překvapená jak je těžká. A to jsem tam nedala deštník.
Dosud jsem nosila jen baťohy. Dík za reakci a info.
Netuším jak je těžká ale já kdysi v kabelce nosila učení. 2 učebnice, sešity, menší penál, pití a svačinu, doklady.
Mě nikdy nenapadlo něco vážit.
Tak asi záleží co je pro tebe pár běžných věcí…já jsem běžně nosila v kabelce, tašce přes rameno peněženku, telefon, cigarety a zapalovač, tampon a balíček kapesnícku. Případně pokud jsem šla na nocni tak nějakou svačinu a láhev s pitím
víc jsem nepotřebovala. Ještě teda dejme tomu deodorant, lesk na rty, hřeben a náhradní ponožky…ale to jsem měla ve skříňce v práci a běžné sebou na cestu do práce/z prace opravdu nenosila
@negra píše: Více
Váha kabelky je to první, na co se dívám. Pak ucho, jestli jde dát křížem.
Kdysi jsem dostala takovou sice pěknou, ale těžkou kabelku, a myslela jsem, že mi upadne rameno. Už nikdy.
Nosim batoh, kabelku max do divadla a na pohreb… A tam zas netaham milion věcí.
No, to je kus od kusu. Třeba kožená Polene Numero Un váží bez 80 gramů kilo. Naopak mám Coccinellku z měkké kůže a ta ve větší velikosti neváží doslova skoro nic. Takže to se vůbec nedá takto říct.
U vsech zavazadel dbam na to, aby samy o sobe nebyly tezke, takze preferuji vse spise latkove nebo opravdu odlehcene, eliminovala jsem i tezkou penezenku, notebook si porizuji co nejlehci, pri vetsi zatezi me pak boli kycle. Preferuju baroh nebo batuzek.
Raději nevážím plnou kabelku. Často bývá těžká. Běžně nosím plno věcí, které potřebuji. Kromě kabelky nosím i látkovou tašku. Beru si svačinu, oběd do krabiček. Chodím vždy pěšky. Od pondělí táhnu plný úvazek jako zástup za nemocnou + plus svůj běžný úvazek. Dneska jsem stíhala, že teď jsem asi na 25 minut doma, abych si dala oběd a běžím zpět.
Mám tam hodně krámů, byla těžká, takže jsem přešla na menší batůžek, ať nemám hrb a nejsem křivák. Kolik přesně vážila ale nevím.
@negra píše: Více
Nosím batoh na notebook…
Nacpu tam noťas, poznámkový blok, oběd i svačinu. kabelku mám jen do divadla.
Na zádech se to občas pronese, ale je to lepší než kabelka na rameno…
Mám tenhle, je dobře propracovaný, účelně řešeny vnitřní prostor. Úplně top je schovaná kapsička na platební kartu na rameni. A je opravdu prostorný.
Cena víc než příznivá. Nosím ho už denně rok a drží dobře.
Chodím pěšky, plus MHD
https://www.datart.cz/…cbp5bb9.html
Příspěvek upraven 27.11.24 v 12:22
Moje kabelky z kuze vazi kolem pul kila a nosim v nich cca 1kg veci. Notebook nosim zvlast v tasce na to urcene.
Naštěstí nenosím noťas, ale i tak plná váží dost. A to bych řekla, že v ní mám jen peněženku, dva mobily, klíče, kapesník, knížku a občas krabičku s obědem.
V reálu se v ní vyskytují další papíry, skládací metr, klička na otvírání elektroměrů, zavírací nůž a jiné pro mou práci nezbytné věci ![]()
Zrovna dneska jsem si říkala, proč mám tak těžkou kabelku, když sama o sobě je lehká. Tak jsem to všechno vyložila a trochu mě to překvapilo. ![]()
Plus k tomu ještě mobil…
Vlastně i noťas jsem nosila. V září jsem ho zaparkovala na stálém místě. Odmítám ho nosit. Pak to znamená, že doma dělám na vlastní technice a v práci na jejich přenosné. Naštěstí je taková možnost.
Neznám nikoho, kdo by mohl v práci používat vlastní PC… ![]()
Spousta kolegů má doma i extra obrazovky…jedna sada v práci, druhá doma
Plus na soukromém nemáš systémy a tools, které pro práci potřebuješ..
Máme třeba i zákaz používat firemní techniku, notas i telefon pro soukromé účely…