Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@CokeLady píše:
Malýmu taky bude rok a půl, to bude něco… pořádek neudržitelnej, stromeček, převrácenej, cukroví voslintaný…![]()
jóóó, no.
Ale i na to se těším.
Poslední dobou byly ty Vánoce jedna velká nuda.
Taky jsme doteď měli sofistikovaný stříbrný stromeček, letos udělám s kýčovitýma dětskýma ozdobama, jako když jsem byla já malá. ![]()
@PetaP píše:
jé, já tady mám mandarinky, ale nechutnaj nám, to jen nakrájíš na kolečka a dáš třeba na papíru na topení? Nezplesniví to?
Ja je davam na mrizku a na topeni. Tedy vetsinu casi jsou na topeni a pak tak nejak na parapetu nebo pod topenim.
@CokeLady no nějaké ty ozdůbky, co použiju na věnec…a svíčky, jednoho pajduláka s dárkama, super kolíčky s andělíčkama…ale chce to projít vše, hledat a vybírat…ovšem ofiko nabídka je od 13. 11 - v tom jejich časáku, ale v mém obchodě mi řekli, že už mají vše na vánoce vybaleno.
@CokeLady Krása
Ale já mám radši ty, co si můžu sníst. By mi bylo líto, že se na tak dobrý perníček akorát práší
Zrovna dneska jsem dělala těsto na perníčky z mimibazaru a ikdyž mám teda s pečením (i perníčků) zkušenosti tak jsem myslela, že to fláknu do koše
Nakonec jsem musela přidat tuk a jsem fakt zvědavá, jak se to bude chovat při vykrajování ![]()
@CokeLady No jako mi se hned nezdálo, že na víc jak půl kila mouky bylo jen 50 g tuku
Tož ale všecky baby tam v komentech pěly ódy, tak jsem si říkala, že to zkusím… No a myslela jsem, že mě cyp střelí
Fakt netuším, jak se to těm robkám podařilo splichtit dohromady
A to už peču cukroví kolik roků, no ale toto ![]()
@CokeLady to je nádhera, já upeču všechno, ale to zdobení
.Perníčky máme upečený i nazdobený, no můžu s evymluvit, že je zdobila holka
![]()
Recept na perníčky taky beru. Už se na ně chystám. @mucinka2 To už máte hotový perníčky? Tak super
Můžu se do nich pustit. Nevěděla jsem kdy.
Tak už se mi kupí dárky doma, děs. Není to kam dávat a peníze mizí
Pro babičky jsme dělali otisky ručiček dětí.
Zrovna jsem dělala i děkoraci na okno a na skleněný dveře - Sněhuláka z papíru a sníh- vatu na nitích
mladýmu se to moc líbí.
Taky bych potřebovala nějaký zaručený recept na perníčky, letos je chci péct poprvé tak ať je hned nepokazím
jinak pomeranče se mi suší a dárky už mám skoro koupené (no ještě pár drobností chybí) což se ale divím, většinou začínám s dárkama až tak v polovině prosince…takže letos je to úspěch
![]()
@Saricat já mám recept, ale letos jsme je dělala poprvé tak bych nerada, aby pak nebyly tvrdý.
perníčky:1 lžička sody
2 lžičky perníkového koření
2 lžíce medu
100 g hery
400 g hl. mouky
140 g cukr moučka
2 vejce
heru s medem rozpustíme, necháme vychladnout a pak vše smícháme. těsto necháme 2-3 hod. v lednici.
pečeme na 180 cca 8 min. Já pekla na 160 7 min.
chutově jsou moc dobrý
@Saricat píše:
@ovečka.timmy Se mi zdá, že všichni chtějí recept a nikdo nemá recept, teda na netu jsem jich našla spoustu, ale vždycky po pročtení komentářů jsem usoudila, že tenhle né. Dneska jsem si ale koupila formičky
. Asi založím extra diskusi jen na perníčky, tahle už chvíli jede a tak do ní noví lidi nekoukaj. Nechám to ale na pondělí, o víkendu by mě mohli obvinit, že je to provokace
no právě…já taky vždycky když kouknu na diskuzi pod receptem tak si říkám tak tohle nee
loni jsem se na to nakonec vykašlala ale tento rok je prostě chcii
![]()
Sice je nemám vyzkoušené, ale s recepty od paní Brýdové jsem ještě nešlápla vedle.
http://www.brydova.cz/…pecivo-top10
Holky kdy začínáte péct? Nejdřív asi perníčky co? ![]()
Možná se dneska vrhnu na vánočku, jen tak, na zkoušku ![]()
V sobotu se chystáme na perníčky. Další cukroví až tak 10 dní před svátky postupně až do Štědrého dne. ![]()