Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
18.12.16 16:48
@holkaZ píše:
Za mě souhlas, taky si v rodině dospělý nebudou dávat dárky, my už rozdaly výslužky ze zsbijaček a pod stromkem si rozbalí dárky akorát děti, nepovažuju to za lenost, ale za zbytečnost. K narozeninám dárky dáváme i dostáváme, ale pro dospělé Ježíšek spáchal sebevraždu :dance:

a jak vysvětlíš dětem, že dospělí nemají pod stromečkem nic? to jako že jste zlobili nebo co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.12.16 16:53
@jdukolem píše:
a jak vysvětlíš dětem, že dospělí nemají pod stromečkem nic? to jako že jste zlobili nebo co? :think:

Já budu vysvětlovat tak, že jsem Ježíškovi napsala, že nic nechci, že všechno mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.12.16 16:55
@Aristolochia píše:
Já budu vysvětlovat tak, že jsem Ježíškovi napsala, že nic nechci, že všechno mám.

no.. každého věc.. to kouzlo pro dítě se tím zmenší = můj názor.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
18.12.16 16:56
@Aristolochia píše:
Mám to stejně jako zakladatelka. Dárky se sestrama, mým a jejich dětmi jsem zrušila a jsem za černou ovci.
Jednak mě nebaví pořád něco vymýšlet a také jsem často dostávala věci, které jsem nepotřebovala. Peněz taky nemám na rozhazování, vyrábět nic neumím a hlavně nesnáším, když se doma kupí krámy.
Co se týče dětí, my jako malé taky od tet a strýců nic nedostávaly a bylo mi to jedno.
S chlapem si taky nic nekupujeme a oběma se nám ulevilo, když jsme to zrušili. Když chceme, koupíme si dárek kdykoliv během roku, když nám něco zrovna padne do oka. Moje dcera dostane pod stromeček 2 knížky. Jsou jí dva roky a jsem přesvědčená, že bude mít hezčí vánoce než leckteré děti s hromadou darů, které jsou pak třeba ještě naštvané, že toho dostaly málo nebo nedostaly to, co chtěly.

tohle je typická věta Jehovistů :D

• Citovat
  • Upravit
232
18.12.16 17:00

@Doe_Jane Jejda :lol: Jen ty ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.12.16 17:07
@Aristolochia píše:
Mám to stejně jako zakladatelka. Dárky se sestrama, mým a jejich dětmi jsem zrušila a jsem za černou ovci.
Jednak mě nebaví pořád něco vymýšlet a také jsem často dostávala věci, které jsem nepotřebovala. Peněz taky nemám na rozhazování, vyrábět nic neumím a hlavně nesnáším, když se doma kupí krámy.
Co se týče dětí, my jako malé taky od tet a strýců nic nedostávaly a bylo mi to jedno.
S chlapem si taky nic nekupujeme a oběma se nám ulevilo, když jsme to zrušili. Když chceme, koupíme si dárek kdykoliv během roku, když nám něco zrovna padne do oka. Moje dcera dostane pod stromeček 2 knížky. Jsou jí dva roky a jsem přesvědčená, že bude mít hezčí vánoce než leckteré děti s hromadou darů, které jsou pak třeba ještě naštvané, že toho dostaly málo nebo nedostaly to, co chtěly.

Nikdy se nic nevyrovná dárku, který dostaneš od někoho druhého, kdo tě má rád a ví, čím tě potěšit. A když se lidem prostě nechce si s tím lámat hlavu, vymyslí takovou dohodu, že si dávat dárky nebudou a že je to vlastně tak lepší. Že se jim uleví. Co se týče tvé dcery, jsou jí dva roky, dvě knížky jsou v pohodě. No snad až bude starší, tak snad to u těch dvou knížek nezůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.12.16 17:25
@hanka.br. píše:
To je normální lenost chtít udělat na Vánoce radost zabalená do řečiček o klidu a vánoční pohodě a nedostatku peněz.

trefné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.12.16 17:28

Lidi údajně nemají na rozhazování, ale tuny žrádla v ve vozících svědčí opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.16 17:58
@Burj Chalifa píše:
Lidi údajně nemají na rozhazování, ale tuny žrádla v ve vozících svědčí opaku.

Na žrádlo mi prosím nesahat!!! Vepřové párečky lepší než briliant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.12.16 18:03
@jdukolem píše:
a jak vysvětlíš dětem, že dospělí nemají pod stromečkem nic? to jako že jste zlobili nebo co? :think:

Dětem říkáme že Ježíšek nosí dárky dětem, dospělí si je navzájem kupují pokud chtějí. Absolutně se po tom nepídí, berou to jako samozřejmost, stejně se na své dárky od ježíška těší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
18.12.16 18:04

My si dárky dáváme, neumim si představit nic tam nemít :?.švagr vždy dal každému drobnost tak loni se tak nějak řeklo že at koupí raději jeden větší společný dárek a my jemu taky něco hromadně většího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
18.12.16 18:32
@Burj Chalifa píše:
Lidi údajně nemají na rozhazování, ale tuny žrádla v ve vozících svědčí opaku.

Mě Vánoce nic navíc, co se jídla týče, nestojí. Koupím kousek vepře a kuřete na řízky, k tomu br. salát a na stůl ovoce.
Nepeču, víno nepiju, nevím, co bych tam měla mít navíc.
Vánočku peče mamka.
25. klidně udělám třeba zapečené těstoviny.
Ale salát si sebrat nenechám, děláme ho jen jednou v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.12.16 18:44

Třeba na slevomatu jsou poukázky na tatarak/luxusní hambac/ tygři krevety aj za ty 2kila to by mě teda potěšilo a není to majlant :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.12.16 19:14
@laducha píše:
Mě Vánoce nic navíc, co se jídla týče, nestojí. Koupím kousek vepře a kuřete na řízky, k tomu br. salát a na stůl ovoce.
Vánočku peče mamka.

mám to stejně. Nesnáším vánoční přežírání. Fyzicky ani duchovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.12.16 19:20
@laducha píše:
Vánočku peče mamka.

tak něco málo navíc mě to stojí, ale že by to byly tisíce to zase nemůžu říct,
ale je pravda, že lidi vyvádí vozíky narvaný jak kdyby měl být konec světa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová