Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
11.11.13 19:10
@Ve-ru píše:
Takže to znamená, že dostává dárky rád, ale jen nemusí některé lidi, což? :P :)

Máš mě na lopatkách! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 19:23
  • Citovat
  • Upravit
sao
1827
11.11.13 19:24

Tak my letos nemáme v plánu dárky nejen dávat, ale i přijímat. My totiž máme barák zaskládanej hovadinama, a kamarádky si pořád myslí, že toho máme málo, takže mi furt nosí hračky a vynošené oblečení po svých děckách a já jsem takovej debil, že neumím říct že to prostě nechci. Za hračky jsem jednu dobu byla ráda, že nemusíme kupovat, teď už jich máme ale tolik, že většina musí být schovaná, protože kdyby to kluci všechno vytahali, neuklidím to ani za 100 let. Naše děti mají prostě všechno, nenapadá mě nic, co by jim ještě chybělo, a už do tohoto baráku ani žádný další krám nechci. Co se týče dárků mezi mnou a manželem, tak to jsme si neoblíbili. Většinou to totiž dopadlo špatně, manžel mi koupil špatnou velikost hader, nebo já jemu, prostě nejraději nakupujeme společně, řekneme si co potřebujeme a uděláme si radost společným nákupem. Dodávat tomu ještě jakýsi moment překvapení a předstíranou radost, a navíc ještě zbytečně utrácet za balící papír, jenom proto, že se to prostě dělá, to nám přijde zbytečné. A širší rodina? Máme zakázáno jim něco dávat, v žádném případě nic nechtějí, máme mezi sebou už mnoho let dohodu, že si nic dávat nebudeme. A mezi kamarády jsme si nikdy v životě dárky nedávali, to se u nás prostě nedělá. Takže co? Nic. :lol: Na vánoce bych radši vzala děcka na lyže nebo jiný výlet, zařídila jim pěkný zážitek, jinak mě nic nenapadá. Nějak se na ty letošní vánoce ani netěším. Máme toho letos tolik, že ještě nějaká pečení cukroví, zdobení stromku a já nevím co ještě, je pro mě spíš povinností, kterou bych nejraději vypustila a ušetřený čas věnovala kvalitnímu odpočinku :D Takže asi tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
11.11.13 20:16

Já jsem pro rozumné dárky, tj. takové, které se dají vypít nebo sníst. Alkohol, čokoláda, koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
11.11.13 21:46
@Burj Chalifa píše:
Ano, k Adventu a Vánocům to patří - mimochodem kolik lidí ví něco o zrození Krista :nevim:
V reálu začíná před Vánocemi leda rozjímání o tom, kolik bramborového salátu a cukroví. Tuny žrádla ve vozících nasvědčují tomu, že to bude leda rozjímání, jak nacpat panděro u televize. K tomu chlast, pivo. A k tomu informace, kde bude tentokrát parkovat Santa Clausův kamion Coca coly. Zástupy ateistů v kostele v jeden den v roce na půlnoční, to je taky kýč jak vyšitý. Jindy do kostela nepáchnou, ale holt se to nosí, tak tam stádně jdou. Kolik z nich dá dohromady Otčenáš? Schválně…K dárkům, ráda je dávám, ráda dostávám. S výběrem si ale dávám záležet a plánuji je s předstihem( letos už mám zabaleno ).Třeba jedné milovnici mopslíků jsem pořídila speciální polštář s potiskem na ebay až v Malajsii. jiné vzácnou vůni zase v Itálii, tady není. Vysněný dárek seženu i na druhém konci světa, v Tescu nikoli. Nejsem z těch, kteří chtějí druhého odbýt a sama být odbyta zlevněnou kazetou z Kauflandu. Nepřeji si praktické dárky, žehličku nedávám ani nedostávám. U výběru velmi přemýšlím. Vánoce naopak pojímám v gastronomicky velmi střídmém duchu. Nesnáším české vánoční obžerství. O českých vánocích se nerozjímá, ono se většinou hlavně žere.

:palec: :palec: :palec: Konečně někdo kdo to vidí na chlup stejně jako já. Ale zabaleno vše ještě nemám, čekám na poslední balíček :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
36504
11.11.13 21:58
@N. evill píše: :palec: :palec: :palec: Konečně někdo kdo to vidí na chlup stejně jako já. Ale zabaleno vše ještě nemám, čekám na poslední balíček :potlesk: :potlesk:

Děkuji, spřízněná duše :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
11.11.13 23:00

@Burj Chalifa Trefné ;)

Já dárky dávám ráda, hlavně pokud se podaří vymyslet něco, co dotyčný ocení, ale přitom by ho ani nenapadlo si to přát. Co prostě nečeká a přitom to je „trefa“. Příklad - před pár lety se mi podařilo celkem náhodně sehnat pro mamku soundtrack ke starýmu filmu, toužila po něm od chvíle, co ten film viděla poprvé (film je z roku ´68 :mrgreen: ), strašně dlouho se snažila ho sehnat a pak to vzdala s tim, že to prostě u nás není. A ejhle - bylo. Z takových dárků mám jako první radost já, když seženu a prostě vim, že to je ono. Pak taky ráda dávám věci „z vlastní dílny“ (trička s obrázkem, nějaký to vyšívání, malování…) A sama ráda dostávám překvapení, ale jsem ráda i za to, co jsem si přála nebo sama vybrala - zvlášť teď na mateřský, když si některý věci ne přímo nemůžu dovolit, ale prostě ty peníze radši vrazim jinam, do něčeho praktičtějšího. Stres mívám občas, když mám zrovna „prázdno“ a pro nikoho mě nic nenapadá a musim kupovat v supermarketech tu kosmetiku a ty věci, o který si obdarovanej řek. To mě pak mrzí a připadám si blbě, že nejsem schopná na nic sama natrefit a snažim se ze všech sil vyhnout kosmetickejm balíčkům a spol. Ale dárky bych kvůli tomu rozhodně nerušila, k Vánocům to patří. Navíc si nedáváme dary za desetitisíce - jak tu někdo psal, rodiče nám většinou něco praktickýho, co jsme si hlavně dřív nemohli sami dovolit, my jim spíš ty překvápka, jejichž cena netkví až tak v penězích ;) A nutno teda říct, že mám dost málo početnou rodinu a manžel taky (např. jsme oba jedináčci), kamarádku „dárkovou“ mám jednu. Jak tu někdo píše o 30 lidech apod., to jo, to pak asi bez stresu ani nejde a tam je celkem na místě to nějak omezit.

Jo, a letos už mám nakoupeno, včera jsem pořídila asi poslední kupovanej dárek - neplánovaně, cvrnknul mě do nosu :mrgreen: Teď ještě dodělat ty „samodomo“, ale už taky finišuju. Vždycky jsem chtěla mít do adventu tyhle věci hotový a už si jenom užívat pečení a zdobení bytu a letos se mi to možná konečně podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 23:06
@Ve-ru píše:
Nikde není psáno, že to tak nutně musí být - dárek za dárek. A že se ti zošklivily svíčky apod., jen proto, že se dávají jako dárek často, to je tvoje věc ;) To je jako bys přestala jíst řízky, protože drtivé většině lidí chutnají :roll:

reagovala jsem na to, žes psala, že VŠICHNI MAJÍ RÁDI DÁRKY.

Dala jsem Ti 3 příkaldy lidí co dárky nedostávají rádi a proč.

Já za to nemůžu, že můj muž to bere jako nátlak. Prostě bere, tak jsem se s tím naučila žít. Znám horší věci.

A svíčka je příklad - pro jednoho je to pěkný dárek, pro někoho odfláklá kravina na kterou se bude prášit a vyhozené peníze.
Já osobně, když dostanu svíčku, jsem v pohodě. Ale už je nedokážu nikomu dávat. Přijde mi, že jsem tím trapná, když to dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
11.11.13 23:09

Poukázky mi přijdou v pohodě, hlavně když jde o zážitky typu divadlo, restaurace - nás s manželem to třeba přinutilo se konečně někam vydat sami bez dítěte, sice jsme o tom pořád mluvili, ale skutek utek - ale když už máme tu poukázku, tak přece „musíme“ a jak to bylo fajn ;) Peníze jako dárek chápu a toleruju od svojí babičky. Stejně k tomu vždycky koupí aspoň nějakou bonboniéru a kosmetiku. A poslední dobou peníze dává jenom k narozeninám a svátkům, k Vánocům už ne a jsem za to ráda. Většinou í něco pro nás poraděj (a většinou i seženou) naši, ale mně by stačil ten krém nebo deodorant a čokoláda. A peníze většinou dostáváme od tchánovců - ale snad vždycky ještě něco k tomu, minimálně kupa sladkostí :mrgreen: Já si nějak neumim předtavit, že bysme si peníze dávali všichni vzájemně - už nevim, kdo to kde říkal jako vtip, ale to si pak můžeme hezky sednout k jenomu kulatýmu stolu a pěkně si postupně předat jednu pětistovku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 23:10
@rozumbrada píše:
Já jsem pro rozumné dárky, tj. takové, které se dají vypít nebo sníst. Alkohol, čokoláda, koření.

to jsou fajn dárky, jen někteří lidé si myslí, že to je blbé, že je to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 23:14

@krtek93 mě k Vánocům peníze taky nejdou, ale k narozeninám ano :think: jen poslední dobou razím heslo, že bych k narozeninám měla spíš dávat dárky já mámě. Nikoliv obráceně.
Nebo ještě líp na manželovi narozeniny, bych měla dát dárek jeho rodičům. :think: Možná to zavedu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.11.13 23:16
@Myrha píše:
Já osobně, když dostanu svíčku, jsem v pohodě. Ale už je nedokážu nikomu dávat. Přijde mi, že jsem tím trapná, když to dám.

Ten samý pocit ze svíček mám i já, to je prostě dárek typu „užnevímcoby“ :lol: Ale moje teta a babička si svíčky vyžadují, to jsou ale výjimky :mrgreen: Ale vždycky k nim ještě něco přibalím, svíčka je fakt divná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
11.11.13 23:23

@Myrha taky to tak cejtim. Vánoce jsou o nějakým kouzle, tajemnu, překvapení, atmosféře - a k tomu mi peníze moc nepasujou.

Ad svíčky - já je mám moc ráda, často je dostáváme, máme jich hodně, protože je mi líto je pálit :mrgreen: Zkrátka za pěknou svíčku se neurazim a užiju si jí (většinou od tchýně a od babičky) - ale když jí mám sama dát (a že jsem jich už pár rozdala), přijde mi to málo a přesně jak tu bylo psáno „užnevimcoby“ a většinou to beru jenom jako doplněk k opravdovýmu dárku. Nebo třeba tchánovcům - těm nakupuje manžel sám a já vždycky podobnou pozornost jenom (tchýně svíčky ráda a dokonce je i pálí :mrgreen: ). Ale dalo by se říct, že výměna svíček je už u nás podobná tradice jako dávání si jmelí apod., to by snad nebyly Vánoce, kdyby aspoň jedna pod každým stromkem nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
11.11.13 23:25

@Myrha No ony vůbec ty oslavy jsou zvláštní - ať už svátek, narozeniny, nakonec i ty Vánoce - oslavuje a obdarovává se ten, kdo se vlastně vůbec o nic nezasloužil že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.11.13 23:48

Pro mě dárky k Vánocům patří, ráda je dávám i dostávám, čím jsem starší, tak mám raději dárky menší, spíš praktické, klidně to, co tu často odsuzujete (svíčky, sprcháče, poukazy, ponožky apod.). Pro mě je horší představa, že mi někdo koupí něco drahého a mně se to nebude líbit, když to tak je, jsem spíš naštvaná na sebe, ne na darujícího, protože jsem asi divná, ale pořád beru, že darující na mě myslel a projevil snahu mi udělat radost.

S manželem si dáváme třeba i dražší dárky, ale po předchozí domluvě, často je to něco, co bychom tak jako tak potřebovali nebo chtěli, něco mi vybere manžel líp než bych vybrala já (foťák apod.), na jiné věci ho pošlu cíleně (kabelka, parfém). Nedáváme si dárky s manželovo sestrou a jejím manželem, po osobní domluvě, tam to řešíme přes děti :mrgreen:, k všeobecné spokojenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová