Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
11.11.13 18:14

@kvaček Ano, může se během roku, ale k Vánocům to prostě u většiny lidí patří a já pořád nechápu, co na tom faktu tolika lidem vadí… Vždyť dárek k Vánocům nevylučuje i dárek během roku :mrgreen:
Když moje maminka v létě byla úplně mimo z jakéhosi krému, za který se jí ale nechtělo utrácet, tak jsem jí ho za pár dní prostě koupila a dala… a k Vánocům také dostane dárek :mrgreen:

Celkově nechápu nenávist vůči tradicím… pokud někomu vadí, ať si je nedrží, ale ať se furt nediví, že jiní je drží a drží je rádi. Jasně, některé tradice jsou fakt pitomé (třeba mlácení ženských na Velikonoce, to mi nikdo nemůže racionálně obhájit :mrgreen: ), ale když to jiné baví, ať si to dělají, ale mě ať do toho netahají :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 18:17

@Fjodorka pro mě dárky nerovná se tradice - možná to bude tím.

Dárky se dávají cca 150 let, ale velké dárky posledních 30 let. Ještě celkem nedávno děti dostaly každý jablko a případně od tatínka vyřezávanou hračku. Dospělí nic.

A takové Vánoce já si představuji.

Jinak většině lidí na tom v dospělosti prostě vadí ta povinnost. Chtějí mít šanci ten dárek prostě nedat. Protože to člověk nestihne, nevymyslí, nemá na to nebo prostě jen nechce. Ale zároveň tím neublížit a neztratit třeba kamaráda.

Příspěvek upraven 11.11.13 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.13 18:18

@Fjodorka oni Ta na velikonoce mlatia, aby si bola svizna ;) U nas by na Teba este vyliali kybel vody aby si bola zdrava. Pred par rokmi pol vesnice lahla so zapalom pluc :think: bolo trosku zima na vodu zo studne :think: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.11.13 18:20
@Deninina píše:
@smurfka No právě, asi bude zklamaná, ale já jsem taky zklamaná, když dostanu nějaký lapač prachu, který stejně nevystavím a je mi akorát líto, že se utrácejí peníze za blbosti, které vlastně ani nepotěší.

no ale když si ji to řekla a trvala na tom, tak to už potom bude opravdu její problém jak se s tím vyrovná.. :? jestli to ustojí anebo řekne že ona ti dala tak taky něco čekala..aspon se uvidí jestli dárky dává opravdu pro tu radost nebo dává dárky proto že očekává že dostane taky

• Citovat
  • Upravit
2672
11.11.13 18:20

Vzdy jsme se předháněli kdo si da cennejsí dar..no po letech to človeka prestane bavit hlavně peněžeenku, tak jsme se s jednou segrou aspon domluvily ze si dáme dar do 500kč, další rok to je 300 pak slevíme a za pár let jsme řekly že si podáme ruku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 18:24
@Ukulina píše:
Já už jo! Třeba můj manžel zuří, když dostane povinný dárek od osoby, se kterou mají zničený vztah, ale tato osoba ho obdarovává, protože jsou přece ty vánoce :roll:

To už je pak o té osobě :nevim: Já nemám pěkný vztah s tátou od přítele, v podstatě se spolu skoro nebavíme a přesto mu kupuju dárky, které ho potěší :think:

• Citovat
  • Upravit
15225
11.11.13 18:27
@Ve-ru píše:
To už je pak o té osobě :nevim: Já nemám pěkný vztah s tátou od přítele, v podstatě se spolu skoro nebavíme a přesto mu kupuju dárky, které ho potěší :think:

No já ti jen psala, že jsou lidé, kteří neradi dostávají dárky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.11.13 18:31

@Myrha Tak u nás doma to tradice je, neumím si to tedy představit jinak. Pokud si někdo z mých příbuzných před 200 lety dárek nedával, tak kvůli tomu nezměním současné tradice :mrgreen:
Na tzv. velké dárky také moc nejsem, elektronika, dovolené a podobně, to mi přijde trochu mimo. Ani bych něco takového nechtěla dostat. Přijde mi to takové neosobní… Ale nic mi přijde zase takové odtažité, jako kdyby mi ten člověk za to nestál :lol:

S tou povinností… Pokud je to pro lidi, které mám ráda, tak mi to nepřijde jako povinnost, stejně jako mi nepřijde divné přát jim k narozeninám v den, kdy se doopravdy narodili :nevim:

@Bábi Zlopočasná A nepřehodnotili to zdraví po té zkušenosti? :mrgreen: No, tady v Praze nás nikdo nebije, takže dobré, můžu si Velikonoce zařídit po svém - sehnat kulič, udělat paschu, chodit do kostela :D a bez obav z modřin :mrgreen:
Ale pamatuji si, jak jsme jako menší jezdily s babičkou na chatu, kde nějací násilníci byli, v inkriminovaný den bábina zamykala vrata a zakazovala mi chodit ven, že tam běhají agresivní šovinisti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.13 18:33

Tak ma napadlo, ked sme uz u tych darcekov… davate svadobne dary? Pretoze to nie je darovane, ale pozicane… aspon u nas svadobna matka kontroluje co kto dal, aby pri najblizsej prilezitosti vratila v rovnakej hodnote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
11.11.13 18:37

@CokeLady Jééé,spřízněná duše… :hug: :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 18:53
@Myrha píše:
můj muž - vidí za tím já jsem ti dal dárek, co mi dáš ty… Štve ho to a když to je náhodou někdo, komu se může vyhnout. Dělá to pak.

můj bratr - když mu někdo dá dárek, který se mu nelíbí. nesnáší to, že ho ten člověk dostane do situace, ve které neví co má dělat.

Já od doby co jsem dělala v obchodě a kdy se kolem Vánoc vytvořilo šílenství a já vidím ty tuny a tuny svíček, plyšáků, přáníček, talismanů, které jsem vždy měla tak ráda, ale teď si pod tím představím jednu velkou skládku.

Každý má jiné zkušennosti. A opravdu nemůžeš mluvit za ostatní.

Nikde není psáno, že to tak nutně musí být - dárek za dárek. A že se ti zošklivily svíčky apod., jen proto, že se dávají jako dárek často, to je tvoje věc ;) To je jako bys přestala jíst řízky, protože drtivé většině lidí chutnají :roll:

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
11.11.13 18:56

@Ukulina Budu ti oponovat :mrgreen: Dárky od tebe taky nerad? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15225
11.11.13 19:06
@Ve-ru píše:
@Ukulina Budu ti oponovat :mrgreen: Dárky od tebe taky nerad? :kytka:

Ode mě rád. To víš, že ano. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 19:06
@Fjodorka píše:
Nevím, co je na tom k nepochopení, prostě je to poměrně jednoduchý způsob, jak někomu dát najevo, že ho mám ráda, že na něj myslím a že ho alespoň trochu znám (pomocí výběru dárku)… Jasně, to samé můžeš dát najevo třeba pomocí při stěhování nebo já nevím čím, ale ne vždycky takové příležitosti jsou k mání, že :mrgreen:
Já osobně ráda udělám radost dárkem a je mi jedno, kolik člověku je. Stejně jako má z dárku radost dítě, tak ji může mít i dospělý, proč ho o to ochuzovat? Jen proto, že už je „velký“ a je na čase žít jen pragmaticky a děsně dospěle a rozumně?
:pankac:
  • Citovat
  • Upravit
Ve-ru
11.11.13 19:07
@Ukulina píše:
Ode mě rád. To víš, že ano. :)

Takže to znamená, že dostává dárky rád, ale jen nemusí některé lidi, což? :P :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová