Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10867
11.11.13 16:16

Ja darky miluju, dostavam od uplnych malickosti - po luxusni veci. Jeste vic miluju vanocni atmosferu. I tu ceskou i tu americkou. :srdce:
Nakup darku mi nevadi. Rada se projdu po obchodech. K tomu prihodim par hadriku pro sebe. No co mi chybi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.11.13 16:19
@smurfka píše:
no asi tak :nevim: :palec: máma nemohla rozdýchat že nechci jít na hřbitov..nevím proč bych měla " povinně" :nevim:

Taky to nesnáším. Na hřbitov zajdu, když mám chuť + na zemřelé myslím, ale abych tam jezdila hromadně na dušičky, NIKDY!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.13 16:20
@Myrha píše:
no jo jenže právě pěnu do koupele manželovi koupím i jen tak. Jemu to taky udělá radost, že si jí nemusí kupovat a jít do drogerie, ale nerad by čekal až na Vánoce, když mu došla teď, že.

Tak ono sa vzdy nieco najde, co dojde akurat okolo vianoc :mrgreen: Proste nas doma neurazaju prakticke darceky. Pred tyzdnom som posielala manzelovi link na knizku co chcem, a vcera uz bola na poste… keby neboli vianoce, tak si ju rovno sama objednam… takto to bude musiet chudak este balit, to je hruza :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.11.13 16:20
@Ukulina píše:
Taky to nesnáším. Na hřbitov zajdu, když mám chuť + na zemřelé myslím, ale abych tam jezdila hromadně na dušičky, NIKDY!

tak to je něco jako vánoce..hlavně svátky pro obchody..lidi nakupujou svíce, kytky a tak..aby nevypadali před ostatníma blbě že mají prázny hrob..

• Citovat
  • Upravit
23847
11.11.13 16:23
@nakukovatelka píše:
Me vanoce nejak celkove s..ou :mrgreen:, cast pribuznych uz prisla s tim genialnim napadem, ze Vanoce zrusili a z Francie na ne ani neprijedou (tzn. darky minus 3 lidi :dance: ), ale doma tak nejak musime - deti, nasi… i manzel to tak chce, ten se proste drzi tradice. Takze jsem rada, ze je to jednou za rok a nejak to proste preklepu.
Nejradsi bych si koupila zajezd do Thajska a vypadla, to se mi ovsem asi nikdy nepodari.
Jo a kdyby sem chtel prijit nekdo z tech nadsenejch a pronest neco ve smyslu „jaky si to udelas, takovy to mas“, tak prosim opravdu NE. Jdete se z Vanoc rozjuchavat zpet do k tomu ucelu zalozenych diskusi :lol:

Njn, za bezdětna to ještě jakž takž šlo. To jsme akorát nakoupili s odporem ty dárky pro příbuzné, tak nějak jim to poházeli před vánoci a o svátky vypadli s přáteli na chatu do Krkonoš. To bylo skvělé :palec: Všude prázdno, žádný turisti, všichni dřepěli doma, čuměli na TV a žrali cukroví :mrgreen: My jsme na štědrý den dali běžky, večer salátek, kapra a brutální pařbu. Dárky se rozdali stylem Bílý slon - jeden dárek do 100Kč člověk přinesl a jeden takový si zas odnesl a mezitím jsme se o ně porvali dle předem daných pravidel. Kuua, příští rok fakt dám to Thajsko i s dětma, seu na tradice.

Příspěvek upraven 11.11.13 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
@Ukulina píše:
Taky to nesnáším. Na hřbitov zajdu, když mám chuť + na zemřelé myslím, ale abych tam jezdila hromadně na dušičky, NIKDY!

My chodíme na hřbitovy během roku často, ale i ty dušičky mají něco do sebe - musí se jim nechat, že prostě v tomto období je ten hřbitov nejkrásnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
@smurfka píše:
no asi tak :nevim: :palec: máma nemohla rozdýchat že nechci jít na hřbitov..nevím proč bych měla " povinně" :nevim:

no a nejhorší je, že z krásných českých svátků, se stává komerční záležitost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@smurfka píše:
ale tady přece nejde o to že nemáme rádi DOSTÁVAT dárky, tady jde o to že nemáme rádi vymýšlet dárky pro jiné..a já se klidně toho svého dárku vzdám když nebudu muset vymýšlet dárek pro jiného.. :nevim:

A to je prave to kuzlo vianoc… vymysliet druhemu darcek, co ho potesi. Ale my poslednou dobou davame svokrovcom dialnicnu znamku, veeeelmi osobny darcek :think: Ale oni vyzeraju ze s tym uz pocitaju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.11.13 16:24
@RyBANA píše:
My chodíme na hřbitovy během roku často, ale i ty dušičky mají něco do sebe - musí se jim nechat, že prostě v tomto období je ten hřbitov nejkrásnější.

To ano, loni jsme tam šli celá rodina potmě na procházku. Ale já nesnáším to pokrytectví, kdy celý rok někdo na hřbitov nepáchne a pak vyrazí, aby lidi neřekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.11.13 16:25

Jinak k tématu, Vánoce bez dárků si umím představit jen v případě, že nemáme dítě.
Už loni se nás syn ptal jestli byla prababička zlá, že dostala jen jeden dárek :mrgreen:
Ale i já jsem dárková, miluju překvapení - ale je fakt že mi stačí jakákoliv pič. ovina, jen když prostě dopředu nevím co to bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.11.13 16:26
@Verunecka289 píše:
no a nejhorší je, že z krásných českých svátků, se stává komerční záležitost :zed:

ale tam to už je dávno..místo prvního května-valentýn, místo dušiček - halloween, prostě hlavně aby obchodníci co nejvíc prodali a lidi se cítili blbě že ostatním nic nedají..jako mě na byt zaklepat děcka o haloweenu at jim dám sladkosti tak na ně čučim jak z jara a ještě budu mít výčitky že jim nic nedám.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
15225
11.11.13 16:26
@Bábi Zlopočasná píše:
A to je prave to kuzlo vianoc… vymysliet druhemu darcek, co ho potesi. Ale my poslednou dobou davame svokrovcom dialnicnu znamku, veeeelmi osobny darcek :think: Ale oni vyzeraju ze s tym uz pocitaju :mrgreen:

No a to je ten typ dárků, co mě vytáčí. Jo, udělá jim to radost, ale je to jen výměna peněz formou „daru“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.11.13 16:27
@Bábi Zlopočasná píše:
A to je prave to kuzlo vianoc… vymysliet druhemu darcek, co ho potesi. Ale my poslednou dobou davame svokrovcom dialnicnu znamku, veeeelmi osobny darcek :think: Ale oni vyzeraju ze s tym uz pocitaju :mrgreen:

zas takový praktický dárek je fajn..po novém roce je kapsa prázdná a druhá vysypaná, tak to se hodí..

• Citovat
  • Upravit
11.11.13 16:30
@Verunecka289 píše:
mluvíš mi z duše :palec: když vidím něco, co se mi líbí, tak to koupím (hlavně teda neteřince, nebo našemu prckovi) a dám kdykoli během roku :nevim: pro mě jsou Vánoce hlavně o tom, že se člověk trochu zastaví a má čas se sejít s rodinou v takové sváteční atmosféře :) to s těma dušičkama jsem říkala taky, já na dědu myslím celej rok, tak proč by měl být jeden den jako něco „extra“ :jazyk:

Ale to robis tiez preto, ze sa to na vianoce „musi“. Ved zastavit sa a travit cas s rodinou mozes aj behom roku, nemusis na povel na vianoce, lebo sa to tou dobou musi :roll:
Podme sa vzopriet musu a cely advent kazdy den slapnime aspon jednemu cloveku na nohu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
11.11.13 16:30
@Ukulina píše:
No a to je ten typ dárků, co mě vytáčí. Jo, udělá jim to radost, ale je to jen výměna peněz formou „daru“. :)

Proč tě to vytáčí? Je to praktické, a potěší to. My jí loni dostali od švagrové, a jak se nám hodila :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová