Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja darky miluju, dostavam od uplnych malickosti - po luxusni veci. Jeste vic miluju vanocni atmosferu. I tu ceskou i tu americkou. ![]()
Nakup darku mi nevadi. Rada se projdu po obchodech. K tomu prihodim par hadriku pro sebe. No co mi chybi ![]()
@smurfka píše:
no asi tak![]()
máma nemohla rozdýchat že nechci jít na hřbitov..nevím proč bych měla " povinně"
Taky to nesnáším. Na hřbitov zajdu, když mám chuť + na zemřelé myslím, ale abych tam jezdila hromadně na dušičky, NIKDY!
@Myrha píše:
no jo jenže právě pěnu do koupele manželovi koupím i jen tak. Jemu to taky udělá radost, že si jí nemusí kupovat a jít do drogerie, ale nerad by čekal až na Vánoce, když mu došla teď, že.
Tak ono sa vzdy nieco najde, co dojde akurat okolo vianoc
Proste nas doma neurazaju prakticke darceky. Pred tyzdnom som posielala manzelovi link na knizku co chcem, a vcera uz bola na poste… keby neboli vianoce, tak si ju rovno sama objednam… takto to bude musiet chudak este balit, to je hruza
![]()
@Ukulina píše:
Taky to nesnáším. Na hřbitov zajdu, když mám chuť + na zemřelé myslím, ale abych tam jezdila hromadně na dušičky, NIKDY!
tak to je něco jako vánoce..hlavně svátky pro obchody..lidi nakupujou svíce, kytky a tak..aby nevypadali před ostatníma blbě že mají prázny hrob..
@nakukovatelka píše:
Me vanoce nejak celkove s..ou, cast pribuznych uz prisla s tim genialnim napadem, ze Vanoce zrusili a z Francie na ne ani neprijedou (tzn. darky minus 3 lidi
), ale doma tak nejak musime - deti, nasi… i manzel to tak chce, ten se proste drzi tradice. Takze jsem rada, ze je to jednou za rok a nejak to proste preklepu.
Nejradsi bych si koupila zajezd do Thajska a vypadla, to se mi ovsem asi nikdy nepodari.
Jo a kdyby sem chtel prijit nekdo z tech nadsenejch a pronest neco ve smyslu „jaky si to udelas, takovy to mas“, tak prosim opravdu NE. Jdete se z Vanoc rozjuchavat zpet do k tomu ucelu zalozenych diskusi
Njn, za bezdětna to ještě jakž takž šlo. To jsme akorát nakoupili s odporem ty dárky pro příbuzné, tak nějak jim to poházeli před vánoci a o svátky vypadli s přáteli na chatu do Krkonoš. To bylo skvělé
Všude prázdno, žádný turisti, všichni dřepěli doma, čuměli na TV a žrali cukroví
My jsme na štědrý den dali běžky, večer salátek, kapra a brutální pařbu. Dárky se rozdali stylem Bílý slon - jeden dárek do 100Kč člověk přinesl a jeden takový si zas odnesl a mezitím jsme se o ně porvali dle předem daných pravidel. Kuua, příští rok fakt dám to Thajsko i s dětma, seu na tradice.
Příspěvek upraven 11.11.13 v 16:24
@Ukulina píše:
My chodíme na hřbitovy během roku často, ale i ty dušičky mají něco do sebe - musí se jim nechat, že prostě v tomto období je ten hřbitov nejkrásnější.
@smurfka píše:
no asi tak![]()
máma nemohla rozdýchat že nechci jít na hřbitov..nevím proč bych měla " povinně"
no a nejhorší je, že z krásných českých svátků, se stává komerční záležitost ![]()
@smurfka píše:
ale tady přece nejde o to že nemáme rádi DOSTÁVAT dárky, tady jde o to že nemáme rádi vymýšlet dárky pro jiné..a já se klidně toho svého dárku vzdám když nebudu muset vymýšlet dárek pro jiného..
A to je prave to kuzlo vianoc… vymysliet druhemu darcek, co ho potesi. Ale my poslednou dobou davame svokrovcom dialnicnu znamku, veeeelmi osobny darcek
Ale oni vyzeraju ze s tym uz pocitaju ![]()
@RyBANA píše:
My chodíme na hřbitovy během roku často, ale i ty dušičky mají něco do sebe - musí se jim nechat, že prostě v tomto období je ten hřbitov nejkrásnější.
To ano, loni jsme tam šli celá rodina potmě na procházku. Ale já nesnáším to pokrytectví, kdy celý rok někdo na hřbitov nepáchne a pak vyrazí, aby lidi neřekli…
Jinak k tématu, Vánoce bez dárků si umím představit jen v případě, že nemáme dítě.
Už loni se nás syn ptal jestli byla prababička zlá, že dostala jen jeden dárek ![]()
Ale i já jsem dárková, miluju překvapení - ale je fakt že mi stačí jakákoliv pič. ovina, jen když prostě dopředu nevím co to bude ![]()
@Verunecka289 píše:
no a nejhorší je, že z krásných českých svátků, se stává komerční záležitost
ale tam to už je dávno..místo prvního května-valentýn, místo dušiček - halloween, prostě hlavně aby obchodníci co nejvíc prodali a lidi se cítili blbě že ostatním nic nedají..jako mě na byt zaklepat děcka o haloweenu at jim dám sladkosti tak na ně čučim jak z jara a ještě budu mít výčitky že jim nic nedám.. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
A to je prave to kuzlo vianoc… vymysliet druhemu darcek, co ho potesi. Ale my poslednou dobou davame svokrovcom dialnicnu znamku, veeeelmi osobny darcekAle oni vyzeraju ze s tym uz pocitaju
No a to je ten typ dárků, co mě vytáčí. Jo, udělá jim to radost, ale je to jen výměna peněz formou „daru“. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
A to je prave to kuzlo vianoc… vymysliet druhemu darcek, co ho potesi. Ale my poslednou dobou davame svokrovcom dialnicnu znamku, veeeelmi osobny darcekAle oni vyzeraju ze s tym uz pocitaju
zas takový praktický dárek je fajn..po novém roce je kapsa prázdná a druhá vysypaná, tak to se hodí..
@Verunecka289 píše:
mluvíš mi z dušekdyž vidím něco, co se mi líbí, tak to koupím (hlavně teda neteřince, nebo našemu prckovi) a dám kdykoli během roku
pro mě jsou Vánoce hlavně o tom, že se člověk trochu zastaví a má čas se sejít s rodinou v takové sváteční atmosféře
to s těma dušičkama jsem říkala taky, já na dědu myslím celej rok, tak proč by měl být jeden den jako něco „extra“
Ale to robis tiez preto, ze sa to na vianoce „musi“. Ved zastavit sa a travit cas s rodinou mozes aj behom roku, nemusis na povel na vianoce, lebo sa to tou dobou musi ![]()
Podme sa vzopriet musu a cely advent kazdy den slapnime aspon jednemu cloveku na nohu ![]()
@Ukulina píše:
No a to je ten typ dárků, co mě vytáčí. Jo, udělá jim to radost, ale je to jen výměna peněz formou „daru“.
Proč tě to vytáčí? Je to praktické, a potěší to. My jí loni dostali od švagrové, a jak se nám hodila
.