Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ve-ru píše:Všichni se přetvařujete, každý má rád dárečky
![]()
Dárečky ano, ale ne megadárky, já už jsem si „objednala“ teplé rukavice, moc se na ně těším, a stačí mi to
.
![]()
ale tady přece nejde o to že nemáme rádi DOSTÁVAT dárky, tady jde o to že nemáme rádi vymýšlet dárky pro jiné..a já se klidně toho svého dárku vzdám když nebudu muset vymýšlet dárek pro jiného.. ![]()
@Mistessa no vidíš, mě strašně s.re, když dostanu obyč sprcháč, co si můžu koupit sama a ještě mě ten dárce ochudí o tu možnost vybírat si o vočuchat celou drogošku
. Extra drahý sprcháč, řekněme tak nad 200 za 250ml bych si sama nekoupila, tak zas ocením, že mi to někdo dal, byť by to byl tester
Se prostě člověk nezavděčí.
![]()
@Ve-ru píše:
@VílaZvonilka Já mám ráda i megadárky, nejsem vybíravá, beru všechno![]()
Fakt všechno??? I toto
http://www.darujhovno.cz/
![]()
U nás už se to taky protřídilo, kupuji jen mým synům, dceři a mým rodičům a fakt jen drobnosti. Dcera dostane bundu, malířský stojan a paletu, klukům jsem vloni nadělila cedulku se jménem a textem „Tady je moje výsostné území“
, takže něco v tom duchu. Mamce uháčkuju čepici a otci upletu nákrčník, přáli si to. K tomu dobrý čaj a kafe a je to.
Dcera teda dostane něco od kluků, je přece jen malá, tak asi nějakou hračku.
@Myrha píše:
@vrtulka78 v šesti a půl měsících se jí bude líbit ten rozsvícený stromeček. Já řeším, zda ho v roce a půl bude ochoten nechat na zemi a neoškubat honebo zda by bylo bezpečnější bez stromečku, jen s větvemi.
Jeste me napadlo ji zabalit nejakou jednu blbost, aby si uzila to trhani baliciho papiru ![]()
Četla jsem jen úvodní příspěvek… Já si Vánoce bez dárků představit nedovedu. Dárky ráda vymýšlím a dávám. Pokud vím, že ten člověk všechno má, tak koupím jen třeba něco dobrého k jídlu, něco co si normálně nekoupí (jako koupit si může kdokoli cokoli ale ne každý to tak dělá). A u dětí teda dvojnásob. Sice co potřebuje, tak dostane samozřejmě. Ale velké hračky necháváme na narozeniny, svátek a Vánoce. Taky nemám ráda horu zbytečných krámů doma, proto si dárky vybírám dopředu… i pro sebe i pro syna.
![]()
To ano. Ale mě vadí, že se to „musí“. Pro mě je to jen přesouvání peněz formou dárků. Nikdo kolem mě nemá na rozhazování, často to zklouzlo k takovým těm praktickým dárkům. Jakože matka si přála kulmofén. Kurník, ten si snad může koupit sama. ![]()
Nebo se mi příčí ten přístup - já vám pošlu peníze na účet a vy si koupíte, co potřebujete. Sakra, radši dostanu kilo čokolády hezky zabalené od Ježíška, kdy dárce vidí, že mám fakt radost!
Me vanoce nejak celkove s..ou
, cast pribuznych uz prisla s tim genialnim napadem, ze Vanoce zrusili a z Francie na ne ani neprijedou (tzn. darky minus 3 lidi
), ale doma tak nejak musime - deti, nasi… i manzel to tak chce, ten se proste drzi tradice. Takze jsem rada, ze je to jednou za rok a nejak to proste preklepu.
Nejradsi bych si koupila zajezd do Thajska a vypadla, to se mi ovsem asi nikdy nepodari.
Jo a kdyby sem chtel prijit nekdo z tech nadsenejch a pronest neco ve smyslu „jaky si to udelas, takovy to mas“, tak prosim opravdu NE. Jdete se z Vanoc rozjuchavat zpet do k tomu ucelu zalozenych diskusi ![]()
@Ali-Ali píše:
tak z toho bych mela vetsi nervy nez z klasickeho nakupovani darku
ja nebyla v papirnictvi asi tak 5 let…
Papírnictví je můj nejoblíbenější obchod
, do marketů skoro nechodím, kdyby doma nechtěli jíst, vůbec nelezu do potravin ![]()
@smurfka píše:
stejné jako s dušičkama..ted je svátek, vyražme všichni na hrob, je jedno že tam chodíme i během roku, ted se prostě musí ) možnáí nemám ráda když musím dělat něco jen proto že se to musí..
mluvíš mi z duše
když vidím něco, co se mi líbí, tak to koupím (hlavně teda neteřince, nebo našemu prckovi) a dám kdykoli během roku
pro mě jsou Vánoce hlavně o tom, že se člověk trochu zastaví a má čas se sejít s rodinou v takové sváteční atmosféře
to s těma dušičkama jsem říkala taky, já na dědu myslím celej rok, tak proč by měl být jeden den jako něco „extra“ ![]()
@Ve-ru píše:
@VílaZvonilka Já mám ráda i megadárky, nejsem vybíravá, beru všechno![]()
Tak to jo, to jsi hodná, že to neodmítneš
.
@Verunecka289 píše:
mluvíš mi z dušekdyž vidím něco, co se mi líbí, tak to koupím (hlavně teda neteřince, nebo našemu prckovi) a dám kdykoli během roku
pro mě jsou Vánoce hlavně o tom, že se člověk trochu zastaví a má čas se sejít s rodinou v takové sváteční atmosféře
to s těma dušičkama jsem říkala taky, já na dědu myslím celej rok, tak proč by měl být jeden den jako něco „extra“
no asi tak
máma nemohla rozdýchat že nechci jít na hřbitov..nevím proč bych měla " povinně" ![]()