Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@joaska píše:
A já ty debilní dárky chci. jelikož u nás to právě ony kouzlí to napetí a následnou radost na tvářích dětí.
ja taky chci debilni darky ![]()
a radost na tvarich nejen deti. davame si darky jen v ramci nejblizsi rodiny, plus dve nejblizsi kamaradky, a u tehle lidi me bavi vymyslet, co jim udela radost a ono fakt udela.
uznavam, ze situace je jina, kdyz je treba tocit kazdou korunu nebo kupovat darky lidem, ke kterym clovek ma nic moc vztah. ale me to vymysleni bavi a bavi me darky dostavat, ja jsem vdecny prijemce ![]()
@Mišička63 píše:
@CokeLady Tak prostě ježíškovy nepiš.![]()
tady asi nejde o dárky pro ni, ale o to že je musí kupovat okolí, rodině, příbuzným, tetičkám, babičkám atd..protože se to prostě očekává.. ![]()
Me taky nakupovani darku o Vanocich rozciluje. S pritelem si darky nekupujeme, ale dcerce, ktera ma dva roky jsme darku nakoupili spousty. Ma ale na Stedry den i narozeniny ![]()
Taky bych se nejradeji domluvila s rodinou, abychom si darky nedavali, ale nevim jestli to projde ![]()
Moje tchýně letos vymyslela perfektní systém. Udělala papírky kde bylo napsano jako například (papírnictví, lékárna, drogerie, zahradnictví atd.) A každý z rodiny si vylosoval jeden papírek. Dotyčný pak pujde např. do papírnictví a koupí každýmu dárek z papírnictví do 50,–. Zkusit prostě vymyslet co by se tomu a tomu mohlo hodit z papírnictví
Já nevím mě to příjde fajn, vlezu do krámu, nakoupím tam pro všechny a neutratim ![]()
My začali s manželem loni, dcerce pár dárků, byl jí rok a kus, měla radost z jednoho dárku, všechny ostatní byly posléze rozdány nebo poslány dál.
S tchánovci to řešíme penězi, takže jde výměna za výměnu
, s mými rodiči to je zvláštní, oni nám dávají velmi praktické ale hodně drahé dárky, na ty my nemáme, takže maličkosti, které si přejí a zapomenou koupit. Nebo to jsou taková tajná přání a je jim hloupé si je koupit.
S bratem nic, pouze synovci nějakou maličkost. Tam je to bohužel takové zamotané, rodina mého bratra je finančně velmi zavodou a jejich „maličkosti“ nejsou naše „maličkosti“, ale s tím nic neudělám, jen jsem za rohem pomluvená, co oni koupili malé a co koupíme my…
Máme rádi vánoční atmosféru, ale nesnášíme nakupování. Pro mě je výkon, když jdeme na týdenní nákup do Intersparu, tam chodím ráda, protože to mají nějak logicky zmáknuté, ale když po hodině vylezeme, jsem totálně hotová.
Nebaví mě to, nechci to dělat. Není to neúcta, ale začala jsem postrádat tu radost z dávání, už je to většinou jen povinnost…
@CokeLady
Já teda neprožívám takovou skepsi, jako ty, ale taky mě štve se hoit za dárkama a vymýšlet atd. Letos jsme se se všema dohodli, že si dáme maličkost (cena pro jednoho člena rodiny max. do 1tis.). Protože ty Vánoce předtím to bylo každej rok horší a horší. Budeme kupovat pro naši malou, to jo, na to se těším moc.
My Vánoce neslavíme. Neslavíme ani narozeniny. Dárky si dáváme jen tak, když se nám chce. Dohodli jsme se, že dárky budou až příští rok, až malá trochu povyroste, ale asi to taky nebudeme nějak hrotit. Letos upeču pět druhů cukroví, protože ho mám ráda a tradá
Když nechceš dárky, tak si je nedávejte a udělejte si pěkné Vánoce bez nich ![]()
Nebaví mě to, nechci to dělat. Není to neúcta, ale začala jsem postrádat tu radost z dávání, už je to většinou jen povinnost…
přesně..baví mě nakupovat akorát pro syna, nechci obdarovávat celou rodinu - sourozence, rodiče, dokonce musím dávat dárek i psovi od našich, protože prý patří do rodiny
. Vím že to nejsou pořádné dárky protože na každého mám limit tak 500,– a co chcete do takové částky koupit..akorát blbosti, tak si říkám raději nedostat nic, než najít pod stromečkem kosmetiku, fusakle, a tak.. ![]()
Tak, taky mě to štve
Taky už ani sama nevím, co komu kupovat, nikdo nechce žádný lapače prachu, ale dárek očekávají
Našim jsem se rozhodla, že udělám domácí vaječňák a naložený sýr a vám, že budou mít mnohem větší radost, než z nějaký blbosti. Ale i oni sami řekli, že od nás nic nechtějí. Horší je to s babičkou a tetou
Ty urazí skoro každej dárek, vše jim přijde moc levný
Tohle se mi fakt hnusí…s manželem si dáme maximálně nějakou blbinu, něco maličkýho, jen pozornost, nebo si kupujeme něco do domácnosti, co oba chceme/potřebujeme. Miluju vánoční atmosféru, cukroví, pohádky, salát a řízek
Miluju svítící stromeček a rodinu pohromadě. A ne rok co rok bezradně vymýšlet, co komu koupit ![]()
@Pinkie píše:
@CokeLady
Já teda neprožívám takovou skepsi, jako ty, ale taky mě štve se hoit za dárkama a vymýšlet atd. Letos jsme se se všema dohodli, že si dáme maličkost (cena pro jednoho člena rodiny max. do 1tis.). Protože ty Vánoce předtím to bylo každej rok horší a horší. Budeme kupovat pro naši malou, to jo, na to se těším moc.
Já se jdu utopit, už nemám ani na ty maličkosti
![]()
@Jahudka87 píše:
Moje tchýně letos vymyslela perfektní systém. Udělala papírky kde bylo napsano jako například (papírnictví, lékárna, drogerie, zahradnictví atd.) A každý z rodiny si vylosoval jeden papírek. Dotyčný pak pujde např. do papírnictví a koupí každýmu dárek z papírnictví do 50,–. Zkusit prostě vymyslet co by se tomu a tomu mohlo hodit z papírnictvíJá nevím mě to příjde fajn, vlezu do krámu, nakoupím tam pro všechny a neutratim
tak z toho bych mela vetsi nervy nez z klasickeho nakupovani darku ![]()
ja nebyla v papirnictvi asi tak 5 let…
Nedočetla jsem ani úvodní příspěvek, nechápu smysl diskuze. Já dárky druhým dávám proto, protože mě to těší.
@cher píše:
Nedočetla jsem ani úvodní příspěvek, nechápu smysl diskuze. Já dárky druhým dávám proto, protože mě to těší.
no tebe to těší a některé to stresuje, nevím co je na tom k nepochopení.. ![]()
@smurfka píše:
no tebe to těší a některé to stresuje, nevím co je na tom k nepochopení..
Prostě to nechápu, nic víc. Podle mě je stres jít nakupovat do Alberta, když je mlíko v akci, né vybírat dárky nejbližším a nejsmutnější na tom je, že to někdo vidí jako nepříjemnou povinnost.