Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:
no asi tak![]()
máma nemohla rozdýchat že nechci jít na hřbitov..nevím proč bych měla " povinně"
Hele, a slavis meniny a narodeniny? To je predsa tiez „povinne“. Tvoja mama by mala zacat Tvoj sviatok rovnako ignorovat, ako si Ty odignorovala sviatok mrtvych. Ano, sviatok mrtvych je jediny den v roku, rovnako ako Tvoje narodeniny ![]()
@VílaZvonilka píše:
Proč tě to vytáčí? Je to praktické, a potěší to. My jí loni dostali od švagrové, a jak se nám hodila.
třeba protože to je něco co by sis stejně jinak musela koupit sama,, když už dárečky ta něco co by sis nekoupila..třeba příklad..celý rok si kupuješ vonavky tak do stovky dvou, ale sníš i třeba hugo bos ale ty prachy za to dát nechceš..takže to dostaneš ale sama by sis to nekoupila..zatímco známku si musíš koupit tak jako tak..
@VílaZvonilka píše:
Proč tě to vytáčí? Je to praktické, a potěší to. My jí loni dostali od švagrové, a jak se nám hodila.
Prostě to pro mě není pořádný dárek. Je to něco, co bych si musela sama koupit. Já si pod dárkem představím něco fakt pro radost.
@Bábi Zlopočasná píše:
Hele, a slavis meniny a narodeniny? To je predsa tiez „povinne“. Tvoja mama by mala zacat Tvoj sviatok rovnako ignorovat, ako si Ty odignorovala sviatok mrtvych. Ano, sviatok mrtvych je jediny den v roku, rovnako ako Tvoje narodeniny
tak promin ale mrtví jsou mrtví..když už tam tam zajdu na narozeniny nebo svátek toho mrtvého ale ne v den kdy někdo nařídil že dnes mají všichni mrtví svátek..Jinak svůj svátek neslavím - obecně v rodině jen blahopřání..na narozeniny se něco dává malého..
@smurfka píše:
třeba protože to je něco co by sis stejně jinak musela koupit sama,, když už dárečky ta něco co by sis nekoupila..třeba příklad..celý rok si kupuješ vonavky tak do stovky dvou, ale sníš i třeba hugo bos ale ty prachy za to dát nechceš..takže to dostaneš ale sama by sis to nekoupila..zatímco známku si musíš koupit tak jako tak..
Usetris za znamku, mozes prachy vrazit do vonavky ![]()
Vonavka je inak hooodne osemetna zalezitost. Ja napriklad milujem tazke vone. Ale darovat tazku mojej sestre, tak mi aj mojho oblubeneho cartiera omlati o hlavu parfum neparfum. A este by povolil aj ten flakon z hrubeho skla ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Usetris za znamku, mozes prachy vrazit do vonavky
Vonavka je inak hooodne osemetna zalezitost. Ja napriklad milujem tazke vone. Ale darovat tazku mojej sestre, tak mi aj mojho oblubeneho cartiera omlati o hlavu parfum neparfum. A este by povolil aj ten flakon z hrubeho skla
to jo vonavky jsou těžké ale stejně jako ostatní kosmetika, každý používá jinou a každému vyhovuje něco jiného..takže pokud obdarovaný rovnou neřekne používám to a to, tak musí dárce počítat s tím že dárek se nemusí líbit - a to je pro mě ten stres..vybrat něco co nejen udělá radost ale hlavně abych se trefila do vkusu, protože by mi bylo líto dát něco z čeho ten člověk nemá radost..
@smurfka píše:
tak promin ale mrtví jsou mrtví..když už tam tam zajdu na narozeniny nebo svátek toho mrtvého ale ne v den kdy někdo nařídil že dnes mají všichni mrtví svátek..Jinak svůj svátek neslavím - obecně v rodině jen blahopřání..na narozeniny se něco dává malého..
Tak promin, ale to by sme mohli zrusit dusicky, vianoce, novy rok, velikonoce… ved je to len niekym urceny den v kalendari
![]()
Mimochodom, dodrzujete s detmi nejake ritualy? Preco? A preco si myslis ze dospely clovek uz ritualy nepotrebuje? Ale teda uznavam ze ritualy sa casom menia, a mozeme si urobit ritual na dusicky vyvalim nahrobny kamen, cez advent budem na vsetkych protivna a na valentina nastekam na partnera. ![]()
@Bábi Zlopočasná
ale jde přece o to že by to tak mělo být celý rok a ne jen proto že je nějaký svátek a tak se to musí..Koupit dáreček a říct miluji tě během celého roku a ne proto že ted je svátek zamilovaných tak se to očekává, jít na hřbitov během roku a ne ted protože se to očekává, dávát si dárečky a trávit čas s rodinou co nejvíc to jde a ne ted protože jsou svátky a očekává se to..o to mi jde. Protože pak jsou lidi, kteří toto dělají jen na ty svátky vypočítavě si řeknou byl jsem na hřitově, dal jsem ruži a pusu, zajedu za rodinou a mám to z krku..o to tady jde.
@smurfka nechapes, alebo nechces pochopit. Tak este raz. Preco mas s prckom ritualy? Preco ho kupes vzdy pred spanim, a nie kedykolvek pocas celeho dna? Len preto ze je sest hodin, tak sa to musi?
A preco si myslis ze dospely clovek nepotrebuje ritualy?
Ale mozno mas pravdu, mozno to ma vyzerat takto: Milacik, dnes je ten valentin, ale suseda dava manzelovi pusu len na valentina, a inak nanho cely rok krici, tak aby som nebola potvora ako ona, Ty dnes dostanes po papuli a na veceru si chod k mamicke, my mame len pripalene topinky. A neopovaz sa protestovat, lebo schytas este jednu, dnes je ten valentin, a mna tak serie ako su ludia okolo mna pokrytecki a vyznavaju si lasku, ze ak nebudes spat na gauci, podavam o rozvod.
@smurfka To já ještě radši vymýšlím dárky, jsem ráda, že někomu můžu udělat radost
A většinou vím hned, co komu dát. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale to robis tiez preto, ze sa to na vianoce „musi“. Ved zastavit sa a travit cas s rodinou mozes aj behom roku, nemusis na povel na vianoce, lebo sa to tou dobou musi
Podme sa vzopriet musu a cely advent kazdy den slapnime aspon jednemu cloveku na nohu
nee to jsem možná blbě napsala
jde o to, že přes rok prostě není čas se sejít takhle pohromadě, takže se scházíme na svatbách, narozeninách a na Vánoce
to mám na Vánocích ráda, pro mě nejsou dárky důležitý ![]()
My si taky dárky nedáváme
co chceme si koupíme a pokud se snažíme opřekvapení, tak naděláme víc paseky než užitku. A pokud nejsem schopna se s překvapením trefit do vkusu tak, aby měl obdarovaný opravdu radost a nešel to za 3 dny měnit, tak nic nekupuju. Nebo koupím co si kdo řekne - případně věnuji finanční obnos (to oceňují hlavně bráchové) ![]()
@Ve-ru píše:Všichni se přetvařujete, každý má rád dárečky
![]()
a jak ty víš, co mají rádi ostatní?
@Ukulina píše:
To ano. Ale mě vadí, že se to „musí“. Pro mě je to jen přesouvání peněz formou dárků. Nikdo kolem mě nemá na rozhazování, často to zklouzlo k takovým těm praktickým dárkům. Jakože matka si přála kulmofén. Kurník, ten si snad může koupit sama.
Nebo se mi příčí ten přístup - já vám pošlu peníze na účet a vy si koupíte, co potřebujete. Sakra, radši dostanu kilo čokolády hezky zabalené od Ježíška, kdy dárce vidí, že mám fakt radost!
Třeba by si ho nekoupila sama, protože by to brala jako ne úplně důležitou věc
A dárečky nejsou o penězích a myslím, že každý má na to, aby třeba upekl sušenky a dal je do nějáké pěkné krabičky, popř. koupil nějákou pěknou voňavou svíčku
Jenom chtít ![]()