Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.11.13 16:51

@smurfka nechapes, alebo nechces pochopit. Tak este raz. Preco mas s prckom ritualy? Preco ho kupes vzdy pred spanim, a nie kedykolvek pocas celeho dna? Len preto ze je sest hodin, tak sa to musi?

A preco si myslis ze dospely clovek nepotrebuje ritualy?

Ale mozno mas pravdu, mozno to ma vyzerat takto: Milacik, dnes je ten valentin, ale suseda dava manzelovi pusu len na valentina, a inak nanho cely rok krici, tak aby som nebola potvora ako ona, Ty dnes dostanes po papuli a na veceru si chod k mamicke, my mame len pripalene topinky. A neopovaz sa protestovat, lebo schytas este jednu, dnes je ten valentin, a mna tak serie ako su ludia okolo mna pokrytecki a vyznavaju si lasku, ze ak nebudes spat na gauci, podavam o rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 16:53

@smurfka To já ještě radši vymýšlím dárky, jsem ráda, že někomu můžu udělat radost :think: A většinou vím hned, co komu dát. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
11.11.13 16:54

@Bábi každá to vidíme jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3451
11.11.13 16:56
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale to robis tiez preto, ze sa to na vianoce „musi“. Ved zastavit sa a travit cas s rodinou mozes aj behom roku, nemusis na povel na vianoce, lebo sa to tou dobou musi :roll:
Podme sa vzopriet musu a cely advent kazdy den slapnime aspon jednemu cloveku na nohu :palec:

nee to jsem možná blbě napsala :kytka: jde o to, že přes rok prostě není čas se sejít takhle pohromadě, takže se scházíme na svatbách, narozeninách a na Vánoce :nevim: :) to mám na Vánocích ráda, pro mě nejsou dárky důležitý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
11.11.13 17:03

My si taky dárky nedáváme :-) co chceme si koupíme a pokud se snažíme opřekvapení, tak naděláme víc paseky než užitku. A pokud nejsem schopna se s překvapením trefit do vkusu tak, aby měl obdarovaný opravdu radost a nešel to za 3 dny měnit, tak nic nekupuju. Nebo koupím co si kdo řekne - případně věnuji finanční obnos (to oceňují hlavně bráchové) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 17:24
@Ve-ru píše: :zed: Všichni se přetvařujete, každý má rád dárečky :pocitac: :mrgreen:

a jak ty víš, co mají rádi ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 17:25
@Ukulina píše:
To ano. Ale mě vadí, že se to „musí“. Pro mě je to jen přesouvání peněz formou dárků. Nikdo kolem mě nemá na rozhazování, často to zklouzlo k takovým těm praktickým dárkům. Jakože matka si přála kulmofén. Kurník, ten si snad může koupit sama. :zed:
Nebo se mi příčí ten přístup - já vám pošlu peníze na účet a vy si koupíte, co potřebujete. Sakra, radši dostanu kilo čokolády hezky zabalené od Ježíška, kdy dárce vidí, že mám fakt radost!

Třeba by si ho nekoupila sama, protože by to brala jako ne úplně důležitou věc :nevim: A dárečky nejsou o penězích a myslím, že každý má na to, aby třeba upekl sušenky a dal je do nějáké pěkné krabičky, popř. koupil nějákou pěknou voňavou svíčku :palec: Jenom chtít :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
11.11.13 17:26
@VílaZvonilka píše:
Tak to jo, to jsi hodná, že to neodmítneš :jazyk:.

Viď? :mrgreen: Ale nejradši mám stejně ty pohádky a to obžerstí :srdce: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4181
11.11.13 17:27

Penize dam letos starsimu synovi - 18ti letymu. Myslim, ze potesim.

Jinak se segrou docela jedeme v tech poukazkach do kramu (typu Esprit, Promod apod), ted se da koupit i poukazka do celyho nak. centra, a necht si pak obdarovany vybere podle svyho vkusu a potreby (at si za to klidne pak udela nakup na domu v DM :lol: - to uz neresim).
Nasim letos taky poukazku, do nejakyho OBI apod, na jare si muze mama vybrat neco na chatu. Nejaky to vybirani svetriku, vonavek apod uz vubec nedelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 17:32
@Myrha píše:
a jak ty víš, co mají rádi ostatní?

Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by se zlobil, že dostal dárek :roll:

• Citovat
  • Upravit
15225
11.11.13 17:33
@Ve-ru píše:
Třeba by si ho nekoupila sama, protože by to brala jako ne úplně důležitou věc :nevim: A dárečky nejsou o penězích a myslím, že každý má na to, aby třeba upekl sušenky a dal je do nějáké pěkné krabičky, popř. koupil nějákou pěknou voňavou svíčku :palec: Jenom chtít :kytka:

Pak si rozumíme! Protože
a) matka ten kulmofén používá při každém mytí vlasů. Pokazil se jí, musela používat jen fén a to ji štvalo. Ale usoudila, že když si objedná kulmofén od Ježíška, ten bude mít míň práce s vymýšlením a ona nebude muset kupovat za své.
b) dárky typu sušenky, voňavá svíčka jsou ok, já psala, že si mezi dospělými dáváme jen drobnosti pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.11.13 17:35
@Ve-ru píše:
Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by se zlobil, že dostal dárek :roll:

Já už jo! Třeba můj manžel zuří, když dostane povinný dárek od osoby, se kterou mají zničený vztah, ale tato osoba ho obdarovává, protože jsou přece ty vánoce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.11.13 17:36

Ano, k Adventu a Vánocům to patří - mimochodem kolik lidí ví něco o zrození Krista :nevim:
V reálu začíná před Vánocemi leda rozjímání o tom, kolik bramborového salátu a cukroví. Tuny žrádla ve vozících nasvědčují tomu, že to bude leda rozjímání, jak nacpat panděro u televize. K tomu chlast, pivo. A k tomu informace, kde bude tentokrát parkovat Santa Clausův kamion Coca coly. Zástupy ateistů v kostele v jeden den v roce na půlnoční, to je taky kýč jak vyšitý. Jindy do kostela nepáchnou, ale holt se to nosí, tak tam stádně jdou. Kolik z nich dá dohromady Otčenáš? Schválně…K dárkům, ráda je dávám, ráda dostávám. S výběrem si ale dávám záležet a plánuji je s předstihem( letos už mám zabaleno ).Třeba jedné milovnici mopslíků jsem pořídila speciální polštář s potiskem na ebay až v Malajsii. jiné vzácnou vůni zase v Itálii, tady není. Vysněný dárek seženu i na druhém konci světa, v Tescu nikoli. Nejsem z těch, kteří chtějí druhého odbýt a sama být odbyta zlevněnou kazetou z Kauflandu. Nepřeji si praktické dárky, žehličku nedávám ani nedostávám. U výběru velmi přemýšlím. Vánoce naopak pojímám v gastronomicky velmi střídmém duchu. Nesnáším české vánoční obžerství. O českých vánocích se nerozjímá, ono se většinou hlavně žere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 17:36
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak ono sa vzdy nieco najde, co dojde akurat okolo vianoc :mrgreen: Proste nas doma neurazaju prakticke darceky. Pred tyzdnom som posielala manzelovi link na knizku co chcem, a vcera uz bola na poste… keby neboli vianoce, tak si ju rovno sama objednam… takto to bude musiet chudak este balit, to je hruza :roll: :mrgreen:

jojo nás taky ne, já nepraktické ráda nemám.

Já vlastně měla nejdřív ráda praktické a teď už mě chlap nakazil a mám nejradši žádné. Dřív jsem je fakt ráda dávala i jsem si pamatovala, všechny narozeniny, výročí atd. Jenže postupem času se sejdeme jen v těhle příležitostech a přijde mi divné si pokaždé, co se vidíme si něco dávat. Navíc jak se vídáme málo, je o to těžší něco trefit.

Přitom, dárkem je už to, že se vidíme.

S manželem to fakt nejde a s dítětem teprve uvidím až to bude aktuální. Na narozeniny se mu dárky líbili, ale jen 2, pak už ho to nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.11.13 17:41

Nepročítala jsem to tu, jen úvodní příspěvek…

Mě rozesmutnil už název tématu :mrgreen: Za mě - dárky patří k našim Vánocům stejně jako ta večeře, strom a ostatní pičičmundy okolo. Loni jsme všichni měli docela málo peněz, tak se řeklo, že si dárky dávat nebudeme… Tak zněla dohoda a přesto nakonec každý někomu něco dal, aniž bychom o tom mluvili, nebyl jediný člen rodiny, který by dodržel dohodu :mrgreen:
Každoročně si dáváme dárky tak do dvou, tří stovek, takže žádná elektronika a podobné, dáváme si kraviny, drobnosti, nic obřího, prostě pozornosti.

Takže ne, já si nedokážu představit Vánoce bez dárků. U nás to k tomu patří, všichni rádi dáváme (není to o dostávání, to by jinak loni dohoda dopadla jinak :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová