Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja taky nechapu, co se furt nakupuje.My si neco lepsiho koupime, ne ze ne, treba ruzne orisky, kesu, pistacie atd, neco malo na chlebicky a to je tak vsechno.
Ja taky nekupuji nic extra. Jen věci na salat, kus krkovice nebo kotlety, vinnou klobásu.
Místo chlebíčků letos udělám závitky z uzeného lososa, ančovičky, nějaký lepší sýr a milujeme Chorizo. Ovoce kupuji pořád.
A mám objednanou jednu vánočku.
@Eemii @maminecka4 @Kirstenn Chichi…a kdo teda tahá ty přeplněné vozíky?
![]()
@laducha Jaaaa budu. Normalne nakupuju vetsinou kazdy den, max ob den, takze ted musim na ty 3 dny, kdyz bude zavrino
takze zasoby musi byt.
@laducha píše:
@Eemii @maminecka4 @Kirstenn Chichi…a kdo teda tahá ty přeplněné vozíky?![]()
duchyši
![]()
@laducha píše:
@Eemii @maminecka4 @Kirstenn Chichi…a kdo teda tahá ty přeplněné vozíky?![]()
Třeba moje teta. Jsou čtyři a měsíčně prožerou nejmíň 20 000, taky podle toho vypadají, že
![]()
@laducha to by me taky zajimalo, ja urcite ne
,me stoji nakup na Vanoce o 200 - 300 Kč vic, nez bezny nakup.
@Aristolochia píše:
Mám to stejně jako zakladatelka. Dárky se sestrama, mým a jejich dětmi jsem zrušila a jsem za černou ovci.
Jednak mě nebaví pořád něco vymýšlet a také jsem často dostávala věci, které jsem nepotřebovala. Peněz taky nemám na rozhazování, vyrábět nic neumím a hlavně nesnáším, když se doma kupí krámy.
Co se týče dětí, my jako malé taky od tet a strýců nic nedostávaly a bylo mi to jedno.
S chlapem si taky nic nekupujeme a oběma se nám ulevilo, když jsme to zrušili. Když chceme, koupíme si dárek kdykoliv během roku, když nám něco zrovna padne do oka. Moje dcera dostane pod stromeček 2 knížky. Jsou jí dva roky a jsem přesvědčená, že bude mít hezčí vánoce než leckteré děti s hromadou darů, které jsou pak třeba ještě naštvané, že toho dostaly málo nebo nedostaly to, co chtěly.
Tak malá je ještě malinká tak dvě knížky jsou ok i když přiznám že já mám pro 1,5stare dítě toho daleko víc i když z toho ještě nebude mít rozum
ovšem je otázka jestli zůstaneš u dvou dárků pro dítě každý rok. Nesouhlasím s tím že dětem nejde o dárky a že budou šťastné jen za tu atmosféru. Jako malá si moc dobře pamatuji že jsem milovala to rozbalování dárků a to napětí co tam bude:-D ostatně to mám ráda do teď
jako dítě bych byla určitě zklamaná kdybych dostala jen dva dárky od Ježíška a není to o penězích. Holkám se dá koupit spoustu kravinek za pár korun a zabalit to zvlášť ať je co rozbalovat.
@kacenka8 píše:
Tak malá je ještě malinká tak dvě knížky jsou ok i když přiznám že já mám pro 1,5stare dítě toho daleko víc i když z toho ještě nebude mít rozumovšem je otázka jestli zůstaneš u dvou dárků pro dítě každý rok. Nesouhlasím s tím že dětem nejde o dárky a že budou šťastné jen za tu atmosféru. Jako malá si moc dobře pamatuji že jsem milovala to rozbalování dárků a to napětí co tam bude:-D ostatně to mám ráda do teď
jako dítě bych byla určitě zklamaná kdybych dostala jen dva dárky od Ježíška a není to o penězích. Holkám se dá koupit spoustu kravinek za pár korun a zabalit to zvlášť ať je co rozbalovat.
jééje no jasně.. nám mamina balila i každou pastelku zvlášť, jen aby bylo co rozbalovat a aby toho bylo moc ![]()
@jdukolem píše:
jééje no jasně.. nám mamina balila i každou pastelku zvlášť, jen aby bylo co rozbalovat a aby toho bylo moc
Já to dělám do teď
i mému manželovi je to hold zvyk ale zas to rozbalování trvá déle ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Oživuji tuhle diskuzi. Prosím o zachování anonymity, zdůvodu rodinnych vztahu, chodí sem známi, rodina a nechci aby se sestra dozvěděla, že sem píšu.
Jde o dárky k vánocům. Obe dvě nemáme děti. Ona dárky na Vánoce dávat chce, ja a rodina davat nechceme.Jsem názoru, že Vánoce jsou hlavně o odpočinku, klidu, pohádkách a mlsání cukroví a darky se kupují dětem. My dospělí si už mužem koupit sami co chceme a potřebujeme. Ona je názoru, že si dárky dávají i dospělí. Coz ano, nekde to tak je.
Navíc já mám měsíční příjem menší než ona, tak počítám každou korunu, mezitím co ona si vydělává víc a na korunu nehledí. Tak je urazena, že nejsem pro si dávat dárky k Vánocům.Mě je přes 30,sestra má přes 25 let.
to není o věku a ani o vánocích, ale je to o tom jak to máš nastavené a pokud něco nechceš už z jakéhokoliv důvodu tak to nedělej je to to tvoje rozhodnutí a ani to nemusíš nijak nikomu obhajovat
Co se týká vánoc tak ani ty nejsou důvodem něco měnit co nepovažuješ za správné
pokud tě někdo má rád tak tě bere takovou jaká jsi a bez výčitek