Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
13.11.13 08:55

@rachel55 my máme kousek psí útulek, tak tam nosíme nějaké piškoty a když jsem ještě neměla děti, tak jsme s přítelem vytáhli z pod vánočního stromu dvě obálky s přáním pro děti z dětského domova, v Kotvě byl takový velký strom a kdo chtěl, spolnil přání. Je tolik možností, jak moci druhým udělat radost…

• Citovat
  • Upravit
rachel55
13.11.13 13:00

@cher jo, je to pravda, vzdycky se najde nekdo, komu lze takhle udelat radost, taky si vetsinou kazdy rok najdu nekoho, komu muzu, alespon malou castkou pomoci, ten strom pro deti z detskych domovu je super, u nas deti ve skolach vzdycky delaji balicky pro deti z chudsich zemi a davaji tam hracky, laskominy, pastelky atd. a skola to pak posila
@CokeLady kdyz to takhle citis, tak to udelej, urcite v tom je vetsi vyznam Vanoc, nez si davat darky, ktere pak nikdo nechce

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
19.11.13 18:02

Ahoj, tak my taky jedem letos poprvé „Vánoce bez dárků“…právě jsme si řekli, že než kupovat blbosti, tak se raději sejdem na pořádnou rodinnou hostinu a užijeme si to v klidu. Je ale pravda, že u nás zatím nejsou děti, tam bych váhala…Jinak my si s manželem odjakživa dáváme jen symbolické dárky, spíše jde o to vymyslet něco, co by potěšilo než drahé dary (já loni darovala předplatné časopisu a dostala CD ;) a tím to haslo…taky finančně je to pak děs, když si to člověk všechno spočítá…Takže já letos pouze tak 2-3 dárky pro nejbližší kamarádky (opravdu drobnost typu čaj, kafe) a jsem zvědavá, jaký to bude pocit nic nekupovat a zároveň nic nedostat :think:

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
19.11.13 18:04

Jo a co se týče charity - loni jsme poslali na lékaře bez hranic a letos ještě uvidíme kolik a kam pošleme, měli bychom více myslet na potřebné než na plno jídla, které se beztak vyhodí a zbytečné dárky, bez kterých se vlastně obejdeme! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1723
19.11.13 18:12
@CokeLady píše:
Holky, já vážně uvažuju, že místo dárků komukoliv vezmeme všechny peníze a pošleme je na pomoc Filipínám.

Za přírodní katastrofu nikdo nemůže, děti tam mají hlad, umřeli jim rodiče… je to tam strašný.

Tohle je možná chvíle, kdy přestat vyhazovat peníze za dárky, které nikdo nepotřebuje a nechce a darovat tolik potřebné - příspěvek na jídlo, na domov. Celá moje rodina se má královsky.

http://img.washingtonpost.com/…-TYPHOON.jpg
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
skvělý nápad, jen nevím jak to vysvětlím dětem :think:
asi budou zklamané, u nás se totiž věří na ježíška, takže ty dárky pod stromečkem být musí, ale jinak si už fakt moc dárky nedáváme. Nesnáším ten stres v obchodech, takže to taky řeším internetem.
Ale mám stejný názor, co chci komu dát tak to dávám ve chvíli kdy mě to napadne, těžkou koupím knížku v září a schovám ji pod stromek.
s širší rodino jsme to v podstatě odbourali a nic si nedávánme, radši zajdem na panáka :-) jen ty babičky, jsme ještě neodbourali, to asi nedám :-( ale můžu jim dát diplom za dobrý skutek, že peníze na dárek odešly na Filipíny :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 11:31

Dobrý den,
Oživuji tuhle diskuzi. Prosím o zachování anonymity, zdůvodu rodinnych vztahu, chodí sem známi, rodina a nechci aby se sestra dozvěděla, že sem píšu.
Jde o dárky k vánocům. Obe dvě nemáme děti. Ona dárky na Vánoce dávat chce, ja a rodina davat nechceme.Jsem názoru, že Vánoce jsou hlavně o odpočinku, klidu, pohádkách a mlsání cukroví a darky se kupují dětem. My dospělí si už mužem koupit sami co chceme a potřebujeme. Ona je názoru, že si dárky dávají i dospělí. Coz ano, nekde to tak je.
Navíc já mám měsíční příjem menší než ona, tak počítám každou korunu, mezitím co ona si vydělává víc a na korunu nehledí. Tak je urazena, že nejsem pro si dávat dárky k Vánocům. :? Mě je přes 30,sestra má přes 25 let.

• Citovat
  • Upravit
15430
18.12.16 11:43
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Oživuji tuhle diskuzi. Prosím o zachování anonymity, zdůvodu rodinnych vztahu, chodí sem známi, rodina a nechci aby se sestra dozvěděla, že sem píšu.
Jde o dárky k vánocům. Obe dvě nemáme děti. Ona dárky na Vánoce dávat chce, ja a rodina davat nechceme.Jsem názoru, že Vánoce jsou hlavně o odpočinku, klidu, pohádkách a mlsání cukroví a darky se kupují dětem. My dospělí si už mužem koupit sami co chceme a potřebujeme. Ona je názoru, že si dárky dávají i dospělí. Coz ano, nekde to tak je.
Navíc já mám měsíční příjem menší než ona, tak počítám každou korunu, mezitím co ona si vydělává víc a na korunu nehledí. Tak je urazena, že nejsem pro si dávat dárky k Vánocům. :? Mě je přes 30,sestra má přes 25 let.

Tak mě by taky přišly Vánoce úplně bez dárků divné. A přece není nutné dárky přepočítávat na peníze, prostě bych sestře a rodičům pořídila nějakou drobnost, která mě finančně nezruinuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.12.16 11:50
@Anonymní píše:
Dobrý den,

To je normální lenost chtít udělat na Vánoce radost zabalená do řečiček o klidu a vánoční pohodě a nedostatku peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
18.12.16 11:52
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Sorry, ale nic nedat sestře? 8o 8o To mi teda přijde sakra divné :think: Pokud by se jednalo o vzdáleného příbuzného, tak to pochopím, ale takto? :roll:
To, že vyděláváš míň mi přijde jako výmluva. A že ona vydělává víc? No a? Přijde mi, že jí závidíš a že jsi tak trochu držgrešle. :think: I když počítáš každou korunu, tak mi neříkej, že nejsi schopná našetřit pár stovek na dárek. ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.12.16 11:55

Přišlo by mimi divný nedat si nic na Vánoce. Takže chápu tvou sestru. Dárky přeci nejsou o hodnotě těch dárků, stačí dát nějakou drobnost.

• Citovat
  • Upravit
1120
18.12.16 11:56

@Šmoulice No vidíš, my na vánoce dárky dáváme jen mezi sebou s manželem a našim rodičům a samozřejmě našim dětem, zrovna se sestrami a s bratry jsme domluveni, že si vzájemně nic nedáváme pokud už bydlíme odděleně a jsem za to moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
18.12.16 11:57

V cem je davani darku blizkym v rozporu s klidem a vanocni pohodou, to teda fakt nechapu :think: :think: A prave proto, ze si jako dospela muzu koupit co chci, tak jsem strasne rada a vdecna, ze si na me na Vanoce rodina/pratele vzpomenou, udelaji si cas a poridi mi nejakou malickost. A jeste vic se ted pred svatkama tesim, az jim predam to, co jsem si pro ne vymyslela ja, az ten darek rozbali, jak se jim bude libit, tesim se, ze budou mit radost atd. Darky jsem kupovala i jako studentka, co mela mesicne jen par supu. Holt jsem si na darky treba klidne tri ctyri mesice pred odkladala a nekupovala veledary za tisice, ale jen drobnosti. Nejde o velikost/nakladnost daru, ale o to, ze si na cloveka vzpomenes a zamyslis se, co by mu mohlo udelat radost.

Příspěvek upraven 18.12.16 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
18.12.16 11:59

Ach jo… to je takový problém? můžeš přece něco vyrobit…
já dávám dárky všem z rodiny i dospělým, protože chci, klidně maličkost

• Citovat
  • Upravit
16231
18.12.16 12:03

My jsme se sourozenci taky domluvení, že už na Vánoce dáváme dárky jen dětem (občas když vidím něco, co vím, že by určitě udělalo radost, tak to koupím a dám jen tak jako pozornost klidně v květnu nebo září). Rodičům dáváme jen fotoknihy s vnoučaty, jinak taky nic (a i jim kdykoliv v průběhu roku dovezeme dárek jen tak).
A moc nevím, co se tu řeší, v tom „procesu obdarovávání“ přeci nemusí nutně platit nějaké pravidlo „musím koupit a za stejnou hodnotu“, měla by tam platit svoboda toho, že obdaruji koho chci (ale neočekávám, že se mi to vrátí, dělám to proto, že chci), pak by nebyl problém přijmout dárek od sestry a jí jen popřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
18.12.16 12:06

Pokud nemáš moc peněz, co něco vyrobit? Domácí jedlé dárky jsou fajn, můžeš udělat třeba koka sušenky (recept na pradobrotách), krásně je zabalit do celofánu a dát do kulaté papírové krabice z Kika - to je jen příklad ;), jedlých dárků a tipů na ně najdeš na emiminu mnoho.

Případně koupit něco menšího. Buď ráda, že sestra na tebe myslí, chce tě potěšit, oplať jí to :). Je to rodina :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová