Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ve-ru
11.11.13 17:26
@VílaZvonilka píše:
Tak to jo, to jsi hodná, že to neodmítneš :jazyk:.

Viď? :mrgreen: Ale nejradši mám stejně ty pohádky a to obžerstí :srdce: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4181
11.11.13 17:27

Penize dam letos starsimu synovi - 18ti letymu. Myslim, ze potesim.

Jinak se segrou docela jedeme v tech poukazkach do kramu (typu Esprit, Promod apod), ted se da koupit i poukazka do celyho nak. centra, a necht si pak obdarovany vybere podle svyho vkusu a potreby (at si za to klidne pak udela nakup na domu v DM :lol: - to uz neresim).
Nasim letos taky poukazku, do nejakyho OBI apod, na jare si muze mama vybrat neco na chatu. Nejaky to vybirani svetriku, vonavek apod uz vubec nedelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.11.13 17:32
@Myrha píše:
a jak ty víš, co mají rádi ostatní?

Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by se zlobil, že dostal dárek :roll:

• Citovat
  • Upravit
15225
11.11.13 17:33
@Ve-ru píše:
Třeba by si ho nekoupila sama, protože by to brala jako ne úplně důležitou věc :nevim: A dárečky nejsou o penězích a myslím, že každý má na to, aby třeba upekl sušenky a dal je do nějáké pěkné krabičky, popř. koupil nějákou pěknou voňavou svíčku :palec: Jenom chtít :kytka:

Pak si rozumíme! Protože
a) matka ten kulmofén používá při každém mytí vlasů. Pokazil se jí, musela používat jen fén a to ji štvalo. Ale usoudila, že když si objedná kulmofén od Ježíška, ten bude mít míň práce s vymýšlením a ona nebude muset kupovat za své.
b) dárky typu sušenky, voňavá svíčka jsou ok, já psala, že si mezi dospělými dáváme jen drobnosti pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.11.13 17:35
@Ve-ru píše:
Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by se zlobil, že dostal dárek :roll:

Já už jo! Třeba můj manžel zuří, když dostane povinný dárek od osoby, se kterou mají zničený vztah, ale tato osoba ho obdarovává, protože jsou přece ty vánoce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.11.13 17:36

Ano, k Adventu a Vánocům to patří - mimochodem kolik lidí ví něco o zrození Krista :nevim:
V reálu začíná před Vánocemi leda rozjímání o tom, kolik bramborového salátu a cukroví. Tuny žrádla ve vozících nasvědčují tomu, že to bude leda rozjímání, jak nacpat panděro u televize. K tomu chlast, pivo. A k tomu informace, kde bude tentokrát parkovat Santa Clausův kamion Coca coly. Zástupy ateistů v kostele v jeden den v roce na půlnoční, to je taky kýč jak vyšitý. Jindy do kostela nepáchnou, ale holt se to nosí, tak tam stádně jdou. Kolik z nich dá dohromady Otčenáš? Schválně…K dárkům, ráda je dávám, ráda dostávám. S výběrem si ale dávám záležet a plánuji je s předstihem( letos už mám zabaleno ).Třeba jedné milovnici mopslíků jsem pořídila speciální polštář s potiskem na ebay až v Malajsii. jiné vzácnou vůni zase v Itálii, tady není. Vysněný dárek seženu i na druhém konci světa, v Tescu nikoli. Nejsem z těch, kteří chtějí druhého odbýt a sama být odbyta zlevněnou kazetou z Kauflandu. Nepřeji si praktické dárky, žehličku nedávám ani nedostávám. U výběru velmi přemýšlím. Vánoce naopak pojímám v gastronomicky velmi střídmém duchu. Nesnáším české vánoční obžerství. O českých vánocích se nerozjímá, ono se většinou hlavně žere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 17:36
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak ono sa vzdy nieco najde, co dojde akurat okolo vianoc :mrgreen: Proste nas doma neurazaju prakticke darceky. Pred tyzdnom som posielala manzelovi link na knizku co chcem, a vcera uz bola na poste… keby neboli vianoce, tak si ju rovno sama objednam… takto to bude musiet chudak este balit, to je hruza :roll: :mrgreen:

jojo nás taky ne, já nepraktické ráda nemám.

Já vlastně měla nejdřív ráda praktické a teď už mě chlap nakazil a mám nejradši žádné. Dřív jsem je fakt ráda dávala i jsem si pamatovala, všechny narozeniny, výročí atd. Jenže postupem času se sejdeme jen v těhle příležitostech a přijde mi divné si pokaždé, co se vidíme si něco dávat. Navíc jak se vídáme málo, je o to těžší něco trefit.

Přitom, dárkem je už to, že se vidíme.

S manželem to fakt nejde a s dítětem teprve uvidím až to bude aktuální. Na narozeniny se mu dárky líbili, ale jen 2, pak už ho to nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.11.13 17:41

Nepročítala jsem to tu, jen úvodní příspěvek…

Mě rozesmutnil už název tématu :mrgreen: Za mě - dárky patří k našim Vánocům stejně jako ta večeře, strom a ostatní pičičmundy okolo. Loni jsme všichni měli docela málo peněz, tak se řeklo, že si dárky dávat nebudeme… Tak zněla dohoda a přesto nakonec každý někomu něco dal, aniž bychom o tom mluvili, nebyl jediný člen rodiny, který by dodržel dohodu :mrgreen:
Každoročně si dáváme dárky tak do dvou, tří stovek, takže žádná elektronika a podobné, dáváme si kraviny, drobnosti, nic obřího, prostě pozornosti.

Takže ne, já si nedokážu představit Vánoce bez dárků. U nás to k tomu patří, všichni rádi dáváme (není to o dostávání, to by jinak loni dohoda dopadla jinak :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 17:44
@Ve-ru píše:
Třeba by si ho nekoupila sama, protože by to brala jako ne úplně důležitou věc :nevim: A dárečky nejsou o penězích a myslím, že každý má na to, aby třeba upekl sušenky a dal je do nějáké pěkné krabičky, popř. koupil nějákou pěknou voňavou svíčku :palec: Jenom chtít :kytka:

blbý je, že spousta lidí třeba cukroví jako dárek nebere. Voňavé svíčky nenávidí akorát se jim doma kupí. spotřební věci neberou jako dárek atd. U nás to tak není.

Ale setkala jsem se mockrát s názorem, že než zase debilní sprcháč raději nic. Každý si pod dárkem představí něco jiného.
To že tobě přijde hezká voňavá svíčka jako dobrý dárek, neznamená, že to ocení všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 17:45
@Ve-ru píše:
Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by se zlobil, že dostal dárek :roll:

můj muž - vidí za tím já jsem ti dal dárek, co mi dáš ty… Štve ho to a když to je náhodou někdo, komu se může vyhnout. Dělá to pak.

můj bratr - když mu někdo dá dárek, který se mu nelíbí. nesnáší to, že ho ten člověk dostane do situace, ve které neví co má dělat.

Já od doby co jsem dělala v obchodě a kdy se kolem Vánoc vytvořilo šílenství a já vidím ty tuny a tuny svíček, plyšáků, přáníček, talismanů, které jsem vždy měla tak ráda, ale teď si pod tím představím jednu velkou skládku.

Každý má jiné zkušennosti. A opravdu nemůžeš mluvit za ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
11.11.13 17:48

@CokeLady Nečetla jsem diskuzi, ale zrovna nedávno jsem se rozčilovala úplně stejně. V rámci rodiny, už jsem si to vyřešila. Teď mě ale vytočila kámoška, která prostě zarytě opakuje, že mi stejně dárek koupí. :zed: Tak jsem zvědavá, jak se bude tvářit, až ode mě nic nedostane. Nechápu celkově důvod výměny dárků mezi dospělými. Co chci, to si koupím. Chlap by se mi netrefil do vkusu, tak jsem mu musel vždy říct co chci. A rodičům či prarodičům to bylo každoroční trápení. Letos jsem objednala ty trapné kalendáře s fotkama a tím to pro mě hasne. Chci jídlo a pohádky :mrgreen: Jen mě nikdo nechápe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.11.13 17:49

@Deninina
pokud si kamarádce řekla že opravdu nekupuješ a ona stejně chce, určitě bych nic nekupovala..ona si beztak myslí že si děláš srandu a něco ji koupíš, ale pokud to uděláš tak se toho nikdy nezbavíš

• Citovat
  • Upravit
2448
11.11.13 17:55

@CokeLady Nečetla jsem diskusi, rozdala bych dárkové poukázky. Pro maminy třeba do DM, nebo do obchodů s oblečením, kde rády nakupují. To pořídíš za jedno odpoledne.

Dítěti bude rok, druhému jsou 4. Menší dostane sadu 3 autíček z IKEA, starší vláčkodráhu taky z IKEA (oboje nakoupeno už asi měsíc) a něco na zimu na ven, koukala jsem na boby ZIPFY nebo tak nějak. S přítelem si koupíme navzájem knížku + po Vánocích něco ve slevách do domácnosti, jako každý rok.

Taky se s tím moc nemažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
11.11.13 17:55
@Gina108 píše:
@Mistessa no vidíš, mě strašně s.re, když dostanu obyč sprcháč, co si můžu koupit sama a ještě mě ten dárce ochudí o tu možnost vybírat si o vočuchat celou drogošku :mrgreen:. Extra drahý sprcháč, řekněme tak nad 200 za 250ml bych si sama nekoupila, tak zas ocením, že mi to někdo dal, byť by to byl tester :mrgreen: Se prostě člověk nezavděčí. :think: :roll: :mrgreen:

Hmmm :mrgreen: tak to se asi nezavděčí všem…chtěla jsem hlavně říct, že než všem kupovat kýčovitou plastovou vaničku a v tom olejnatý lesk, který vyteče ani nechci :lol: a sprcháč ve 20ml lahvičce, tak se na to raděj vyprdnu jen proto že je to z Douglas…a myslím, že švagrová za to ani moc nedá, pač se všeobecně ví, že na bratrově rodině šetří a kupuje jen aby něco dala na oko hodnotného (a právě to nechápu, proč se na to nevybodne a zrovna za tu hodnotu nekoupí něco použitelnějšího, v lepším případě nic :-) ) Ale jak píšeš, není na světě ten, co by se zavděčil všem…proto je lepší dát si dárky doma a s těmi ostatními se spíše společensky potěšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 17:56

@adam75 když ono je to těžké, dát sestře dárkovou poukázku, tak je smutná. Pro někoho je to super, pro někoho je to ukázka, jak si ho odbyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová