Vánoce bez dárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
11.11.13 15:16
@Erian píše:
Tak Vánoce bez dárků by u nás neprošli, protože dárky jsou to, co dělá ty Vánoce :nevim: Jiné tradice nedodržujeme, to bychom to mohli zrušit rovnou :nevim:

já teda nevím ale vánoce nerovná se dárky ne? přece je to o tom že se sejde rodina, že je pohromadě, období dobrých skutků a že jsou na sebe všichni hodní.. :think:

• Citovat
  • Upravit
30971
11.11.13 15:17
@smurfka píše:
@Cuddy
samozřejmě jsem myslela předstirat překvapení.. ;)
já teda nesnáším vybírání dárku a dělám to aspon tak že prostě každý mi musí napsat seznam aspon pěti věcí co chce a já jednu z nich koupím..kdo mi řekne že neví, nedostane nic, protože prostě já nic nevymyslím, když on sám neví co chce..i tak je po překvapení protože prostě ví že dostane něco co chtěl ale aspon to pro mě není stresující že koupím něco nepotřebného nebo co se mu nelíbí..

Presne tak :kytka: Ale ja mam radost prave i z techto darku, o kterych vim, ze je dostanu. Vetsinou je to opravdu neco, co bych si sama nekoupila. Naopak, v podstate nemam moc rada nevyzadane dary. Jsem dost narocna a radsi dostanu kvalitni vec z nizsi cenove kategorie nez nekvalitni vec z vyssi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 15:19
@Ali-Ali píše:
ja taky chci debilni darky :mrgreen:
a radost na tvarich nejen deti. davame si darky jen v ramci nejblizsi rodiny, plus dve nejblizsi kamaradky, a u tehle lidi me bavi vymyslet, co jim udela radost a ono fakt udela.
uznavam, ze situace je jina, kdyz je treba tocit kazdou korunu nebo kupovat darky lidem, ke kterym clovek ma nic moc vztah. ale me to vymysleni bavi a bavi me darky dostavat, ja jsem vdecny prijemce ;)

ono je taky důležité jak velká je ta nejbližší rodina… U nás mluvím tak o 30 lidech. A kamarádky? Nemám jednu 2 nejbližší. Mám jich cca 10-15 na stejné úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 15:21
@Baruska2011 píše:
Já se jdu utopit, už nemám ani na ty maličkosti :zed: :oops: :mrgreen:
:mrgreen: taky mě ta částka zarazila :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.11.13 15:23
@Myrha píše: :mrgreen: taky mě ta částka zarazila :)

no já mám na každého 400 ( max když to kupuju přes net tak plus poštovné ), víc prostě nenašetřím..odkládám od září, přes rok zase šetříme na něco jiného.. :?

• Citovat
  • Upravit
5185
11.11.13 15:25

Vánoce bez dárků jsou u nás nemyslitelné. Jedna dcera 3 roky při každé reklamě vykřikuje, že to donese Ježíšek 8o. Dostane 2 hračky (panenku chlapečka a play doh továrnu na zmrzku) a zbytek nějaké hadříky a maličkosti. Taky plánuji koupit větší autosedačku, takže to tam šoupnem asi taky.
Ta skoro 15ti letá odpověděla že chce peníze na hadříky. Ty jí nedám ale oběhnu s ní obchody ať si vybere podle sebe. Jako překvápko pak už jen kosmetiku a knížky.
Manžel říkal, že nic konkrétního nepotřebje. Takže jako každý rok hromadu knížek (sám se do knihkupectví za celý rok nedostane) a potřebuje nové košile do práce a nějakou mikinu. Jo a koupila jsem mu super designový budík. Z toho bude mít radost.
zbytek rodin - moje mamka asi peníze. Chce rekonstruovat wc, tak jí přispěju nějakou korunou. Tcháni nám hlásili pokažený kávovar, takže jsme to pochopili a dostanou nový.
Se ségrou si dárky už nedáváme. Kupuji ale vždy jejím dětem.
Máme ještě dvoje přátele, se ktrými si na vánoce vždy vyměníme drobnosti. Knížku, víno…to mi dost vadí, ale nějak nevím jak to utnout. Oni to nezávisle na sobě začali a my jsme museli oplatit, že. :nevim: žádné tetičky, strýčky ani babičky už neřeším. I tak mám tohto plné brejle, jelikož je vše na mě. A už psolední 2 roky a ten letošní taky, nakupuji dárky skoro všechny na internetu. To davové šílenství v obchodech nenávidím.
Jen v knihkupectví se ráda stavím. Tam je taková pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.11.13 15:26
@cher píše:
Prostě to nechápu, nic víc. Podle mě je stres jít nakupovat do Alberta, když je mlíko v akci, né vybírat dárky nejbližším a nejsmutnější na tom je, že to někdo vidí jako nepříjemnou povinnost.

Mě baví jít nakupovat dárky, když okolo toho není to marketingové šílenství. Když to není o tom, že někdo zavelel, teď se dávají dárky.

Když je to o tom, že jdu někde, něco mě cvrnkne o nos a já si na toho člověka vzpomenu. A protože vím, že ho to potěší mu to vezmu.

Nejhorší je na Vánoce, že ty dárky se „musí“ kupovat, protože jinak to nejsou Vánoce. Ale navíc se ještě „musí“ umět přijmout, „musí“ se projevit radost a případně se „musí“ i používat.
A tenhle názor jsem slyšela mockrát. Spousta lidí řekne, že nesnáší Vánoce a důvod je přesně tenhle.

Já raději Vánoce budu mít ráda, ale bez dárků. Alespoň ještě letost. Až malý vyroste, zřejmě to budeme muset uzpůsobit tu rodinnou tradici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.11.13 15:28

Já jsem manželovi zahlásila, že já opravdu pod stromeček nic nechci! Po novém roce si chci koupit lyže + výbavu a to je myslím až dost. Ulevilo se mu že nemusí nic shánět. Dceři jsem napsala na papír knížku kterou chci a vybavené. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.13 15:29

My teda dostaneme „pod stromcek“ nove auto, takze vianoce „bez darcekov“, napriek tomu uz ma jezisko pre mna schovane ponozkopapuce, pre manzela spacie ponozky a starsia slecna sa strasne tesi, ze jej jezisko donesie pyzamo. Ja nechapem co vsetci frflu nad „makkymi“ darcekmi. Darcek ako darcek, nie? Hlavne ze je co rozbalovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.13 15:32
@Myrha píše:
Chtěla bych malého naučit, že Vánoce nejsou o dárcích. Na druhou stranu až bude školkový, tak by byl chudák, takže nějaké dárky dostane. Ale nehodlám se účastnit šílenství, kupovat dárky pro dárky. Trávit hodiny mezi histerickými lidmi…

Tak my sme mali vzdy darcekov hromadu, a nevyrastli z nas mamonari, co maju vianoce len o darcekoch. Ale to sustenie papiera k tomu patri. Ja som vlani dostala troje tluste puncochace, a zabalene v troch balickoch. A ako ma potesili :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.13 15:33
@cher píše:
No každý má na výběr, z čeho všeho se bude jakože stresovat, ono je to dnes in nadávat téměř na vše a zvyky, co přebíráme od předků jsou trapné-svatbou počínaje, kupováním dárků konče, ještě, že ta děcka nejdou objednávat poštou, ale musí se rodit stále stejně trapným stresujícím způsobem. Mně osobně popřemýšlet nad tím, co by druhým udělalo radost nečiní žádné potíže, ani mi to nesežere kus života, ale koukám, že hodně ženských jsou zralé z toho na antidepresiva :) :kytka:

No pockaj ze by si nasla pod stromcekom jablcko, alebo sacok orechov jak nase stare mamy. Vsak by si sa s „Jeziskom“ nerozpravala hadam aj do velkej noci :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
11.11.13 15:34

@CokeLady
V pohodě, všem to oznamte, ať nic nečekají, a je to :pankac:.

My si dáme jen maličkost, a pak zařízení do bytu. Dítěti ano, už se těšíme. Rodině jsme také řekli, ať nám nic nedávají. Chceme si to užít, chceme si užít tu atmosféru: cukroví, vcházky, pohádky, pohodičku, budeme celá rodina pohromadě… to jsou vánoce, ne dátky za X tisíc :srdce: :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
11.11.13 15:34

Pokazde nervy a pokazde desetitisice za darky..letos NIC a NIKOMU!!…jen nase mala(15 mesicu) bude mit nejakou hracku a kocarek, aby se nereklo ono ji stejne bude bavit nejvic ten papir, nez hracka a pro chlapa dve hry na xbox(to bude prekvapeni)…to radeji narvu penize do kvalitniho jidla a piti a samozrejme neco dostanou hafici z utulku :dance:

• Citovat
  • Upravit
n. evill
11.11.13 15:35

Doufám, že nejsi z mojí rodiny, já zas kašlu na cukroví, rybu, salát, vánočku atp. které z duše nenávidím. Já chci dáááárky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11.11.13 15:36
@smurfka píše:
já teda nevím ale vánoce nerovná se dárky ne? přece je to o tom že se sejde rodina, že je pohromadě, období dobrých skutků a že jsou na sebe všichni hodní.. :think:

A sadne sa k stedremu stolu, ktory by mal predpovedat stedrost do buduceho roku, a rozdaju sa darceky pre tych, ktorych mame radi. ;)
To ze sme sa zastavili, zamysleli nad zivotom a boli na seba hodni, to je zalezitost adventu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová