Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Diskusi dočtu potom, ale k otázce, já bych byla tam, kde bydlim, což znamená tedy u přítelových rodičů. Prostě bych chtěla být doma.
K vašim můžeš jet třeba na oběd na štědrý den.
Jako přece se nerozkrájíte, prostě vánoce jsou jen jedny a pak jdou dva svátky, kdy se dá objet zbytek rodiny kdyby to bylo u nás stejné, tak se musím rozdělit na 3, protože máma a táta spolu nežijí.
U nás je to tak, že na štědrý den na oběd jedu k tátovi, večer jsem byla až do loňska s přítelem a jeho sestrou s rodinou, bylo fajn být pohromadě ve více lidech a dětech. Neuvědomuju si, že by s tím měl někdo problém a nutil mě být s tím nebo tím na štědrovečerní večeři.
A na první svátek s mámou a babičkou a rodinou z jejich strany.
Letos to bude vše jinak, už jsme rodina a tak budem na večer doma.
K tátovi pojedu v neděli před štědrým dnem na oběd, ke švagrové s rodinou pojeden na oběd na štědrý den, a na první svátek poobědváme u babičky s mámou.
U nás začínáme slavit u manželových rodičů, přijedeme tam ve 4 hodiny, jsme tam do 6, potom jedem k mým rodičům, tam jsme do 8 a pak jedeme ještě k nám domů (jsme zatím bez dětí) a tam to oslavíme po našem. Rodiče nám řekli, že až budou děti, tak klidně budou jezdit na Vánoce k nám, takže to zatím řešíme takhle. A spokojení jsou všichni ![]()
Zakladatelko, vánoced tipu u kterých rodičů chceme být slavíme sami dva. Ani tchýně a ani mamka nám do toho nehodlají kecat, budou to ty nej vánoce už podruhe.
Se všemi se sejdeme na náměstí na srazu motorek popřejeme hezký svátky a ty dva dny je nechci vidět ![]()
Protože ty dva svátky budeme vyrábět jejich vnouče a oni by nám do toho kecali ![]()
Já jsem tak
trošku asi jak manžel zakladatelky
Dokud jsme nebyli manželé a neměli dítě, byli jsme každý u svých rodičů s tím, že manžel (tehdy ještě přítel) pak večer dojel za mnou k našim. Loni jsme poprvé už byli 3, kdyby záleželo na mě, jedu na Štědrý den zase k našim, ale znamenalo by to, že příští rok budu muset jet k manželovým rodičům. Takže jsem to vyřešila tak, že jsme zůstali sami doma. Manželovy rodiče mám ráda, vůbec nic proti nim nemám, ale prostě na Vánoce mě to stále táhne domů - tzn. k mým vlastním rodičům. Vím, že ideální řešení je bud zůstávat sami doma nebo se u rodičů střídat. Asi to má manžel zakladatelky stejné jako já
Věřím, že pro spoustu lidí je to prostě nepochopitelné ![]()