Vánoce v nemocnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
23.12.21 09:16
@hani28 píše:
No jo to chtelo s detmi probrat uz pred par dny, uz je asi pozde. My to loni s detma resili mesic dopredu, ze budeme mit vanoce drive kvuli smen.

No právě. Kdyby nenapsala, že děti samozřejmě ví, že Štědrý den je zítra, tak bych jí taky poradila to posunout (pokud jde o pár dní, ne měsíc, že). Ale jelikož už to ví a těší se, tak by to byla pro ně asi docela pruda :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
23.12.21 09:36
@2468 píše:
Já bych odešla z nemocnice, pokud by mi to zdravotní stav umožnil ( nevím s čím tam jseš), ale vím, že kolikrát tam jsou lidé „zbytečne“ ( neříkám, že je tvůj případ). Pokud to nelze, tak bych zvolila online vánoce jak tu někdo psal a pak si dala opacko. Nějaké dárky manžel může schovat. Dětem bych vánoce nekazila, ale chápu, byla bych z toho taky hotová.

Na Vanoce si urcite nekoho nechaji v nemocnici zbytecne. Rozhodne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
23.12.21 09:44

@2468

Nezažila jsem, že by někdo ležel ve špitálu přes vánoce zbytečně. Kdo jen trochu může, jde domů. Jednak tam nechtějí být pacienti, druhak je to lepší pro směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.12.21 09:45

Pokud budeš doma už před Silvestrem, v klidu bych posunula. My máme každý druhý rok Štědrý den 25.12., protože chceme být celá rodina pohromadě (střídáme se o prarodiče), a nikomu to divné nepřijde. Holkám je 9 a 12 a předem jen zjišťují, kdy letos :lol: A posunutý Štědrý den má výhodu v komplet volném 24.prosinci, kdy se flákáme u pohádek, cpeme se cukrovím a užíváme si to moc, jak se ještě můžeme těšit :srdce:
Mmch letos slavíme už 24.12. a holky říkaly, že vloni to bylo lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.12.21 09:46
@mesiah píše:
Ahoj,Jsem u nekolikaty den v nemocnici a přes svátky tady ještě budu. Doma mam děti 5,5 a 4r. Nevím, jak to teď udelat. Moc rada bych, aby počkali na Vánoce, až budu doma.. zatím objezdili babičky a dedecky, ať alespoň nějaké Vánoce mají. Vědí, ze jsou zítra.. a ja se ptám, jak byste to udělali vy? Ja Vánoce miluji, připravují na ne všechno už od října a teď o to mam přijít? Zase nechci děti o něco ochuzovat..

děti jsou malé, co to odložit o pár dní, udělat si prostě Štědrý večer v jiný den, jednou jsme to taky tak udělali

Příspěvek upraven 23.12.21 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.12.21 09:47
@mesiah píše:
@JanaDaR jak si máme udelat repete, když budou mít dárky rozbalene? U těch malých je to hlavně o darcich.

je problém, to rozdělit na dvě várky? aspoń si to více užijou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.12.21 09:49
@karkarka píše:
@mesiah úplně v pohodě bych stedry den posunula až na dobu, kdy budeš doma. Nechtěla bych přijít o žádné vánoce se svými dětmi. Vždyť je uplne jedno, jestli u vás bude 24.nebo 30.

přesně tak!!! normálně at jdou třeba k babi a dědovi a pravý Štědrý den bych si udělala klidně až 29. (kdy budeš moct), opravdu jsme jednou dělali Vánoce 27., manžel byl v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6904
23.12.21 09:50
@mesiah píše:
@cecetka ja jsem sk říkala, ze by si prave mohli užit u dedy a potom u babičky.. s tím, ze bysme poprosili Ježíška, ať k nám domu projde, až bude maminka doma? Ja nevím, jsem z toho hrozne smutná. Nechci jim to kazit, ale na druhou stranu to chci s nimi zažít. Vzdyt je to jen o par dni prece.

Prosimtě, soustřeď se teď na sebe, na své zdraví… Vánoce jsou každý rok. Vymyslela jsi to moc dobře! Udělala bych to stejně… Klidně bych Vaše rodinné Vánoce odložila, vždyť se nic neděje, proč by mělo být kouzlo pryč? Vždyť Vánoce jsou hlavně o tom, že lidi, co se milují, jsou spolu. Děti jsou s mámou… Myslím, že Tvoje děti už to pochopí, že Ježíšek počká na maminku. Prostě se dá už vymyslet nějaký příběh… Zatím si můžou užít atmosféry u příbuzných a těšit se na Tebe a Vaše Vánoce. Držím palce a ať jsi brzy doma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.21 09:54

Otázka taky je, co si o tom myslí manžel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.12.21 10:01
@mesiah píše:
Ahoj,Jsem u nekolikaty den v nemocnici a přes svátky tady ještě budu. Doma mam děti 5,5 a 4r. Nevím, jak to teď udelat. Moc rada bych, aby počkali na Vánoce, až budu doma.. zatím objezdili babičky a dedecky, ať alespoň nějaké Vánoce mají. Vědí, ze jsou zítra.. a ja se ptám, jak byste to udělali vy? Ja Vánoce miluji, připravují na ne všechno už od října a teď o to mam přijít? Zase nechci děti o něco ochuzovat..

On-line vánoce? :think: asi bych dětem nebrala ten štědrý den :think: hlavně, ať jsi brzy ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
23.12.21 10:10

A co ti je?
Třeba bys mohla jít domů na revers. Třeba jen na ty dva dny ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.12.21 10:13
@martina.se píše:
On-line vánoce? :think: asi bych dětem nebrala ten štědrý den :think: hlavně, ať jsi brzy ok :hug:

asi bych uvažovala podobně. Radši „seberu“ Vánoce sobě, než je sebrat dětem. Pokud sou děti už datumově zdatné, nebo prostě ví, že Ježíšek je zítra, tak bych jim to neprotahovala (nebo to domluvila už dřív, aby se to těm dětem vysvětlilo zavčasu).
Dneska se dá viset online na whatsapu, skype a bůhvíčím, takže prostě jednoho z rodiny poprosit, ať se ujme telefonu a natáčí. Kde je řečeno, že nemůže být i na štědrovečerním stole notebook s videem s mamkou? ;)
Já bych to zkusila udělat tak, že muž s dětma bude u nějaké babičky, ať je „plnej barák“ a děti tolik nesmutní po mámě + ten online přenos.
A doma třeba pod stromkem nechat pro každého jeden dárek, který se rozbalí, až se maminka vrátí z nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6904
23.12.21 10:21

Všechny, co píšete, že dětem sebere Vánoce, mi přijdete padlé na hlavu a fakt necitlivé.
Dětem v rámci Vánoc napovídáme tolik „pohádek“ od skřítků po Ježíška. Proč by jedna z nich nemohla být o tom, jak měly děti o Vánocích maminku v nemocnici a Ježíšek na ni (s celou rodinou) počkal. Vždyť vůbec o nic nejde. Děti na to budou vzpomínat… Nic jim nikdo neukradne a Vánoce bez mámy? To snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.12.21 10:27

@hani28 přesně tak jsem to měla v plánu. Ze Ježíšek napíše třeba dopis, ze přiletí, hned jak bude maminka doma, ale ze k babickam a dedeckum přijde normálně zítra. Neprijde mi to tak nelogické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.12.21 10:29

@Lojzísek děkuji, potřebovala jsem toto slyšet. Prave to cítím stejně, jen jsem chtěla i pohled někoho jiného. Ale stejně to udelam, tak jak to cítím. Nechci o Vánoce s dětmi přijít. Každý rok jsou jiné a ja je vynechat proste nechci, nechci přijít o tu radost a sledovat to z tabletu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová