Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já několik let po sobě trávila vánoční svátky v práci, denní i noční, a většinou všechny tři po sobě. Dobrovolně a nevadilo mi to. Naopak mi přišlo hloupé, aby tam byli kolegyně, které mají doma děti. S holkama jsme si to vždy dělaly pěkné. Daly jsme si dárky, vypily skleničku vaječňáku, pustily pohádku a jedly cukroví.
Mě osobně se to momentálně netýká, ale táta vždy sloužil na směny a často to vyšlo tak, že byl v práci. Letos zrovna má 24., 25. noční. Ale nikdy jsme nebyli o Vánoce ochuzeni, buď se večeřelo, než šel do práce, nebo se na něj čekalo, až přišel z práce… ![]()
Možná kdyby takhle sloužila máma, vnímala bych to jinak…
Řekla bych že my: přítel je u policie, už několik let slouží štědrý den. Jako již poněkolikáté - štědrý den služba, silvestr volno. Za sebe - mě to velice vyhovuje
![]()
Baslerinda píše:
Zdravím a přeji krásné odpoledne, celý den čtu, jak všichni plánují štedrý večer, svátky a Silvestr, co kdo nestíhá atd… Je tady vůbec někdo, kdo letošní Vánoce nebo Silvestr bude muset strávit v práci? Zdravotníci, policie, hasiči …
Za sebe říkám, že letošní vánoční atmosféra a nálada absolutně chybí, nadcházející dny budou jako každé jiné, sloužím štedrou noc a pětadvacátého, přítel slouží silvestr, takže kdybych dnes nemusela jít zabalit dárky, ani nevím, co je zítra za den… nějak jde všechno kolem mě a nad davovým předvánočním šílenstvím jen kroutím hlavou …
Co vy, je tu někdo, kdo letos vše bojkotuje a nějak to extra neprožívá?
Larr - právě
mě se týká zdravotnictví a přítele PČR
takže holt si to vynahrazujeme kdykoliv když se zrovna potkáme mezi směnama ![]()
Tak já jdu na noční 25. Na Štědrý den jde na noc starší paní, co má už velký děti a mladá bezdětná holka. Noční je ten den od šesti místo od sedmi. Pak jdu 30. a na Silvestra. Nijak mi to nevadí, stejně bysme byli doma. Jediný, co mně štve, že měl mít manžel na Silvestra ranní, ale přehodili mu to taky na noční (PČR) a já teď musím zase otravovat mámu, aby si tam nechala děti přes noc.
Jo a já dělám v ústavu s postiženýma.
u nas je letos cely vanoce v praci manzel..ja byla v praci na vanoe jednou ale pouze do dvou takze pohoda..ted jsem na matersky a chlap je v praci dnes a zitra na denni do pul sedme a na svatky ma nocni..mame 4mesicniho syna a tak me to letos hodne mrzi protoze az chlap prijde z prace tak bude malej akorat uz pekne nevrlej a jsem zvedava jak bude probihat vecerea rozbalovani darku..kazdy rok chodime po rozbaleni darku k mojim rodicum posedet s babicko a pratetou a rozbalit si darky..tim ze je chlap takhle dlouho v praci to nejspis nepujde a ani manzel si to nepreje, ze prej budeme doma..takze zitra budu celej den sama s malym pak tak hodinku a pul az prijde chlap z prace malej vydrzi a to uz bude pekne uknouranej a pujde spat no a konec smitec..natahnem se k telce a bude…ikdyz by to letos mely byt ty nejhezci vanoce tak ja bych je taky klidne vymazala..
Za celá léta,co jsem chodila do práce jsem nevěděla,co jsou to volný svátky
Pracovala jsem jako barmanka v hotelu a 8 let u mě Štědrý den probíhal tak,že jsem dopoledne odešla do práce a přišla kolem půlnoci
U přítele podobně
Dost špatně jsem to vždycky nesla,protože Vánoce mám opravdu moc ráda
Silvestr jsem taky vždycky sloužila,ale to mi nevadilo…Letos se hrozně těším,protože čekáme miminko,termín za měsíc
Konečně si užiju Vánoce se vším všudy s rodinou a u pohádek ![]()
taky se přidávám, strávila jsem vánoce v práci, nastoupila jsem před 14 dny a dovču jsem nedotala, jako všichni i ti dlouhodobě pracující. Dělám v zemědělství u kraviček a ty musí dávat mlíčko svátek nesvátek. Takže celkem mazec. Zvádla jsem to i když to byl mazec, když člověk stává o půl třetí ráno do práce.
Renča
Ahoj, v této době tě celkem chápu, nyní mám totiž období, kdy chodím spát v půl druhé ráno, takže budík v půl třetí bych fakt nedala
![]()
Naštěstí mám práce, kdy vstávám v 8 ráno a nebýt psa, bylo by to ještě později:))) ![]()
Diggy píše:
taky se přidávám, strávila jsem vánoce v práci, nastoupila jsem před 14 dny a dovču jsem nedotala, jako všichni i ti dlouhodobě pracující. Dělám v zemědělství u kraviček a ty musí dávat mlíčko svátek nesvátek. Takže celkem mazec. Zvádla jsem to i když to byl mazec, když člověk stává o půl třetí ráno do práce.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Renča