Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli A já si zase myslím, že si máš sedět na rukou a nepsat nic… Navíc zakladatelka své důvody popsala. Mně třeba tahle tvá neomalenost přijde horší, než to co se zakladatelce povedlo. Protože jistě víš vše, v každém směru a nic se ti nemůže stát.
Vždy se první platí, pak až odesílá zboží. Já obchoduji na vinted a vždy zasílám až po připsání peněz. Jen jednou, když jsem prodávala dražší věc, tak jsem si nechala zaslat poštovné předem na účet a odeslala na dobírku.
Nešlo by třeba nějak stornovat ten balík přes poštu, jestli ještě nebyl doručen? Jako změna adresy doručení? Myslím, že na poště to jde.
@Trojlístek od té doby, co vymysleli Google, trvá prověření kupujícího a prodávajícího asi půl minuty i s přečtením. Po mě chtěli svatebky poslat na Ukrajinu, neklaplo to a hádej proč?
Stačí hledat, je toho plný internet. Nikde na světě nechce banka žádné potvrzení pro uvolnění peněz, to je prostě tvoje hloupost, zdejší naletěla. A ten trik je starý x let https://www.beremese.cz/…a-a-nigerie/?…
To jsem udělala hned jak jsem zjistila, ze neco neni v pořádku, ale už to nejde. Muze se vsak stát pokud slo o smyslenou adresu , ze se vrátí sami. Me už nejde ani o ty saty , ale aby nepoužili me jméno pro další podvody. No uvidíme. Zdravim
@Andysek3 šaty se ti nevrátí, ta adresa úplně smyšlená není. Nechápu, proč by měli používat tvoje jměno pro další podvody? V době FB a instagramu, kde na sebe lidi vykecají úplně jiný věci než jméno, nepotřebují podvodníci dělat takový brikule, jen proto aby zjistili jak se kdo jmenuje a kde bydlí. I takový rodný číslo a čísla účtů jsou běžně dostupný na katastru nemovitostí.
@Janli píše:
@Trojlístek od té doby, co vymysleli Google, trvá prověření kupujícího a prodávajícího asi půl minuty i s přečtením. Po mě chtěli svatebky poslat na Ukrajinu, neklaplo to a hádej proč?
Protože máš mozek ![]()
Ať je to jak chce… Připomínání 100× pripomínaného nikdy nikomu neublížilo. Mě spíš zaráží, že si někdo potřebuje honit ego zmínkou o mozku na někom, kdo se stane obětí podvodu. To rovněž o chytrosti moc nevypovídá ![]()
@Andysek3 Neboj, nic s temi daty neudelaji. Do banky by museli odpovedet na nekolik otazek, ktere jsi nejspis neposkytla. V katastru nemovitosti bys dostala oznameni o pokusu o zmenu vlastnika. Jedine by mohli uzavrit pujicku, ale k tomu by potrebovali aspon obcanku, takze nejspis se nic nestane. Pokud jsi dala telefon, muzou ti volat ze zahranici, at s nimi vyhodne investujes sve penize. Takze tam hned polozit telefon a nic nerikat, muzou si te nahravat a pak sestrihat a upravit podle sveho. Takze se neboj! Nic se nestane.
@Trojlístek píše:
Ať je to jak chce… Připomínání 100× pripomínaného nikdy nikomu neublížilo. Mě spíš zaráží, že si někdo potřebuje honit ego zmínkou o mozku na někom, kdo se stane obětí podvodu. To rovněž o chytrosti moc nevypovídá
Ono je k tomu varování o podvodu taky dobrý si přečíst, že není normální se nechat okrást, že při obchodování na internetu je potřeba obezřetnost a věnovat pár minut času prověřením kupujícího, zvlášť při takhle podivným obchodu a zboží, který nestojí pár korun, ale pár tisíc.
@Andysek3 píše:
To jsem udělala hned jak jsem zjistila, ze neco neni v pořádku, ale už to nejde. Muze se vsak stát pokud slo o smyslenou adresu , ze se vrátí sami. Me už nejde ani o ty saty , ale aby nepoužili me jméno pro další podvody. No uvidíme. Zdravim
Napis mi tu adresu, da se krasne overit, zda existuje. Pokud je to v Anglii, Royal mail byva velice ochotna a muzes je zkusit kontaktovat, abys aspon dostala zpet ty saty.
Diky za útěchu , tel. č. nemají . Už na to kašlu už třetí den se s tim zabývám a je mi z toho špatne . Nestojí to za to . Už to nebudu řešit. Chtela jsem jenom , aby si všichni dali pozor. Zdravim a dekuji☺️️
Jeste neco, pokud se saty vrátí diky smyšlené adrese dam vědět a nevim zda to neni jeste horší 😒
@Andysek3 a co po tobě chtějí v těch emailech? Těm podvodníkům nejde o nějaké šaty, které jim zašleš zadarmo, ale většinou chtějí získat nějaké údaje nebo chtějí, abys jim zaplatila dopravu, kterou ti předtím"zaplatí na účet". O nějaké šaty nebo cokoli jiného jim vůbec nejde.
@AnastazieB píše:
@Andysek3 a co po tobě chtějí v těch emailech? Těm podvodníkům nejde o nějaké šaty, které jim zašleš zadarmo, ale většinou chtějí získat nějaké údaje nebo chtějí, abys jim zaplatila dopravu, kterou ti předtím"zaplatí na účet". O nějaké šaty nebo cokoli jiného jim vůbec nejde.
přesně tak, na emaily nereaguj @Andysek3