Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kuraci mi jsou putna, dokud s tim neomezuji me. Kdyz jsem bydlela nad kuraky, kteri cele leto sedeli na balkone a palili jednu za druhou a mne to zpusobilo to, ze kdyz jsem dala susit pradlo na balkon, tak mi smrdelo kourem a vetrat jsem uz vubec nemohla, tak to jsem teda slusneho slova na jejich osoby nemela. Samozrejme, kdyz jsem je byla pozadat, aby tolik nekourili, ze nemuzeme otevrit okno ani nic jineho, tak me poslali sproste nekam a ze je svoboda. Tak jsem si teda svobodne byla zavrena v nevetranem byte
od te doby si na kuraky davam pozor, pokud mi prijde nekdo na pohovor a je citit cigaretami hned od dveri, tak v 99% pripadu, neni pozvan na dalsi kolo. V praci jsou pouze nekuraci, kurak, ktery si da cigarko po obede by nevadil, ale pokud nekdo smrdi ve velkym, tak kouri pravdepodobne hodne a nehodil by se tam.
Já kouřila 10 let, někdy jsem dala i krabičku denně. Teď už je to 5 let co jsem s tím přestala a můžu tě říct, že je mi strašně krásně. Jinak neodsuzuji nikoho, že kouří, to je každého věc, nevadí mi to, když si někdo přede mnou zapálí. Myslím si své, a říkám si, jak jsem šťastná bez cigarety ![]()
Mě nejvíc vadí asi to že když se podívám na jednu svou zámou tak jí to třeba jeden čas dostalo až na dno, máma dvou dětí bez peněz a když už byli tak šli do cigaret. Jídlo obstarali babičky…
To je to co mě děsí nejvíc že se nedejbože do týhle situace dostanu plus mě děsej i ty nemoce.
Tohle se ve mě pere a já furt toužím po tom si prostě zapálit, nevím už pomalu jak to chutná a to je asi to co mě nejví láká. Na jednu stranu si říkám co se stane když si prostě dám? Nic mi to nevezme a možná ani nedá ale i tak…
Mám na kouření stejný názor jako na tetování. Odpuzuje mne to. Mám jednoho kolegu, opravdu silného kuřáka, a když se bavíme, smrdí jak tchoř. Od cigaret.
Vyrostla jsem v prostředí, kde kouřili úplně všichni. Já začala kouřit v pubertě také. Potom jsem přestala kvůli těhotenství, ale nějak jsem po skončení kojení znovu začala. Kvůli druhému těhotenství jsem přestala znovu a přestal i manžel, takže jsem se k tomu už nevrátila a nekouřím 4 roky a je to super ![]()
Kuřáci mi nyní smrdí a zvedá se mi z toho smradu žaludek.
Moje matka kouří dost a když jsme jí říkali, aby přestala, tak nám odpověděla, že ona už nepřestane nikdy, protože by ztloustla ![]()
Prosím anonym kvůli informacím o matce, je to tak specifické a nechci, aby znala rodina můj nick.
Já jsem kouřila cca 5 let (cca 10 cigaret denně) když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem přestala. Bohužel jsem se opět ke kouření vrátila. Před malým teda nekouřím. Přítel z toho moc nadšený není, že jsem opět začala. Tak jsem od něho teď k Vánocům dostala filtry na cigarety Stopfiltr. A docela mě překvapilo, jak hned po prvním vykouření cigarety jsem viděla co to zachytává. Prý se to dá koupit v lékárnách, tak snad to k něčemu bude, když to prodávají v lékárně. Doufám, že mi toto pomůže, abych kouření aspoň krapet omezila.
Nekouřím, smrdí mi to a nevidím k tomu důvod, akorát to stojí zbytečne prachy. Proti kuřákům nic moc nemám, pokud to není těhotná ženská
moc nechápu proč by kuřák měl být špatný člověk
mám spoustu kamarádů co kouří a nikdy si nezapálí když jíme a vždycky si sednou tak, aby na mě ten kouř netáhl. Každej máme něco, někdo cíga, já si zas ráda dám čas od času skleničku vína
každej ať si dělá co chce. Je mi fuk i když někdo bere tvrdé drogy. Jeho věc.
@Anonymní píše:
Co si myslíte o kouření cigaret?
Vy co kouříte tak vadí vám vaše závislost nebo ne?
Já teď bojuju jelikož je to už pomalu mesíc co nekouřím nikdy se u mě nevyskytly nějaký strašný absťáky. Kouření pro mě bylo vlastně jenom zahánění nudy a požitek při ktrém si člověk odpočinul.
Poslední dny bojuju že přemýšlím že si sem tam asi zapálím ale nevím nevím.
Nejsem silný kuřák. Občas si jedno nebo dvě cigára dám, třeba při čekání na autobus. Je to skvělý způsob jak si zpříjemnit čekání.. Nikomu cigára a svuj názor že nejsou tak špatný jak se všichni tváří nevnuvuju. Smrad z nich mi nevadí, protože za ten krásný pocit když si zapálíte to prostě stojí..
@RADSIJSEMANONYMNI píše:
Nejsem silný kuřák. Občas si jedno nebo dvě cigára dám, třeba při čekání na autobus. Je to skvělý způsob jak si zpříjemnit čekání.. Nikomu cigára a svuj názor že nejsou tak špatný jak se všichni tváří nevnuvuju. Smrad z nich mi nevadí, protože za ten krásný pocit když si zapálíte to prostě stojí..Nejsem silný kuřák. Občas si jedno nebo dvě cigára dám, třeba při čekání na autobus. Je to skvělý způsob jak si zpříjemnit čekání.. Nikomu cigára a svuj názor že nejsou tak špatný jak se všichni tváří nevnuvuju. Smrad z nich mi nevadí, protože za ten krásný pocit když si zapálíte to prostě stojí..
Nekuřáci to na zastávce opravdu neocení. Poranu fakt lahůdka. Někdy mám pocit, že kouříte směs propocených ponožek a sena.
@RADSIJSEMANONYMNI píše:Nejsem silný kuřák. Občas si jedno nebo dvě cigára dám, třeba při čekání na autobus. Je to skvělý způsob jak si zpříjemnit čekání.. Nikomu cigára a svuj názor že nejsou tak špatný jak se všichni tváří nevnuvuju. Smrad z nich mi nevadí, protože za ten krásný pocit když si zapálíte to prostě stojí..
Pěkný, ty si to zpříjemníš, ale ostatním je to na obtíž. Navíc je zákaz kouření na zastávkách.
@Russet píše:
Nekuřáci to na zastávce opravdu neocení. Poranu fakt lahůdka. Někdy mám pocit, že kouříte směs propocených ponožek a sena.
Mě to nevadí- je to každého věc. Ale ať si kouří tak aby to neotravovalo ostatní. Například když jdu někdo predemou kouří a já to mám celý v obličeji. Ale přijde mi nesmysl třeba ten zákaz kouření v hospodách. Když to bylo rozděleno tak to bylo ok a nebo nelezu tam kde se kouří ![]()
@Angry_birds píše:
Pěkný, ty si to zpříjemníš, ale ostatním je to na obtíž. Navíc je zákaz kouření na zastávkách.
U nás je zákaz kouření na zastávkách ale kuřákům je to jedno. Kouří dál.
U nás se nesmí kouřit ani na hřištích ale matky i otcové kouří dál. S kuřáky je těžké pořízení.
@Angry_birds píše:
Dneska jeden takový týpek v jistě značkových teplákách hulil na zastávce. Smrad pro všechny. Měla jsem na jazyku, tady pán nerozumí piktogramu…ale pak jsem si řekla, nebudu se poránu rozčilovat. Protože takových čuňat je tam poránu lajna. Vystoupím z autobusu a buch, lapám po dechu. Od pohledu elita.