Vaše dcery a menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
22.5.19 18:00

My jsme tohle zatim doma neresili. Jeste mame +-2r. cas. Ale my nejsme zvykli doma delat tabu nebo se stydet, nebavit se otevrene o beznych situacich.
Muz neni slepy. Vi, ze ja pouzivam pouze tampony. Az budou mit holky zenske trable, tak bude trvat chvilku, nez si ustali, ktere potreby jim budou vyhovovat, takze si toho vsimne na wc, ze tam bude i jiny druh hyg. potreb.
U nas ma druhy stupen vzdy telocvik rozdeleny. Planuje se, ze maji napr. sedmacky a osmacky spolu a maji vzdy telocvikarku. Kluci maji telocvikare a chodi cvicit jinde. Neslysela jsem od holek, ze by nekdo nemel pochopeni nebo byl netaktni.
Moje mamka byla nemocna a byla dlouhodobe pryc, kdyz mi to zacalo tehdy. Takze jsem si musela poradit sama a mladsi segra taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
22.5.19 18:02
@Kriss Tina píše:
@_.Emilyyy no bohužel ne každý chlap má tolik empatie, oni to ty chlapy berou tak nějak samozřejmě, spíš ty holky z toho dělaj kovbojku. Ale tak to už je zas třeba na tej mámě aby posoudila jak její chlap na co reaguje a případně ho teda nějak připravila, aby dceři nezpůsobí trapnou chvilku…

Tak psala jsem, kazdy SPRAVNY otec vi, jak reagovat s dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.5.19 18:03
@bartsch píše:
Dceři jsem vysvětlila, že táta by to měl vědět. Je to také rodič a může se stát, že ne vždy budu po ruce. Souhlasila, ale ona ví, že tátovi může důvěřovat. Manželovi jsem to řekla, je to inteligentní člověk a byl zcela diskrétní a nic nekomentoval a ani jí nic neříkal. V TV dcera cvičí, omluvenku nedávám, ani ji nechce. Stejně tak chodí na tréninky a závody. Na TV mají učtelku a tělocvik jen pro dívky. S učitelkou problém nemají.

Taky bych se to snažila dceři vysvětlit, že je to přirozené a že není důvod to před otcem tajit.
Dceru ani nenapadlo, že by se to tátovi neříkalo a chlap je natolik rozumný, aby to s ní nijak blíž nerozebíral. Já nějak všeobecně nemám ráda tajnosti v nejbližší rodině. Znám případ, kdy ženská před rodinou tajila vážnou nemoc a to je pro mě prostě nepředstavitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
22.5.19 18:09
@ivašot. píše:
Proč by nemohla být v pubertě drobná? I dospělá ženská snad může být drobná :nevim:

Tobe se zda 15-tileta holka , ktera vazi 40 kg v pohode?

@_.Emilyyy píše:
Ano, na 15-tilete kontrole mela presne 40 Kg :nevim:. Proc to neni dobre? Je zdrava ;)Příspěvek upraven 22.05.19 v 17:53

No jen aby si pak nebyla nepříjemné prekvapena

• Citovat
  • Upravit
15418
22.5.19 18:13
@Dana112 píše:

Tak snad záleží také na výšce?
A konkrétní údaj o váze napsala až po mém komentáři. Ty si psala jen, že neni dobré být drobná v pubertě. Pod pojmem drobná si já představím někoho se 160-165 cm a k tomu váhu okolo +-50 kg a na tom nevidím nic problematického

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
22.5.19 18:26
@Dana112 píše:

Dcera nema ani byt po kom tlusta :nevim: a meri asi tak neco pres 155 cm :nevim: @ivašot. Ano zalezi na výšce a moje dcera je celkem i mala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
22.5.19 18:51
@ivašot. píše:
Tak snad záleží také na výšce?
A konkrétní údaj o váze napsala až po mém komentáři. Ty si psala jen, že neni dobré být drobná v pubertě. Pod pojmem drobná si já představím někoho se 160-165 cm a k tomu váhu okolo +-50 kg a na tom nevidím nic problematického
+- 50 kg na 160-165 cm je v normě.
Mohu se Te zeptat kolik vazi tva 15-tileta dcera?
@_.Emilyyy píše:
Dcera nema ani byt po kom tlusta :nevim: a meri asi tak neco pres 155 cm :nevim: @ivašot. Ano zalezi na výšce a moje dcera je celkem i mala

Ty kraso, to je fakt malo, tal jedtli 15-tileta holka nema svaly.. :think:

• Citovat
  • Upravit
5010
22.5.19 19:16

Já mám teda ještě hodně mladou dceru, takže zatím tohle neřeším, ale taky to jednou přijde. Ale úplně zírám, že dnes omluví dítě z tělocviku kvůli menstruaci. To za mé školní docházky (na žádné škole) prostě neexistovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.5.19 19:17

@Dana112 Představ si, že já ve 33 letech mám 50kg. A měřím přes 170cm. A žiju :mrgreen:

K tématu - spíš bych se snažila dceru přesvědčit, že o nic nejde a bylo by dobré, aby to taťka věděl, už třeba aby jí mohl koupit léky na bolest… (když mu řekne, že ji bolí břicho, tak aby neběžel pro Endiaron).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.5.19 19:26

@Dana112 Moje patnáctiletá dcera má 167 cm a 52 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
22.5.19 19:32
@ivašot. píše:
@Dana112 Moje patnáctiletá dcera má 167 cm a 52 kg

Tak u vas je to v pohode

• Citovat
  • Upravit
15418
22.5.19 19:33
@Dana112 píše:
Tak u vas je to v pohode

To jsem si oddechla, že jsme prošly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.19 19:47

Teda, já jsem v 15 měla na 176 cm 48 kilo a doktoři bili na poplach. Nemohla jsem si dovolit ani nedojíst oběd, vyklubala se z toho anorexie. Právě kvůli takovým matkám, jako je ta, co tu přispívá (nemám čas hledat a citovat) Argument, že dcera nemá být po kom tlustá, je sám o sobě tak stupidní, že nevím, jestli se smát nebo brečet…přesně to tvrdily matky kamarádek a moje máma byla obézní, tak jsem jim to uvěřila a věděla jsem na 100%, že teda budu tlustá, protože ony nejsou a moje máma je, že. Zpětně bych jim nafackovala. Takhle křivit myšlení mladých, ovlivnitelných holek, že na to máte žaludek…

• Citovat
  • Upravit
6017
22.5.19 20:01

Tak geny jsou geny… Já tak nikdy nebudu mít boky jako skříň, jelikož je nemá ani má matka, ani bába v tomto směru nijak nevynikala… a pokud se sejdou dvě vyzáblé rodiny a vzejde jejich společný potomek, tak prostě nemá kde nabrat typ postavy “hrošice”… Co je na tom pokřiveného? To je prostě fakt. Dědí se postavy, podoby, klidně i barva hlasu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6017
22.5.19 20:05

A k tématu: dcery bych se zeptala, zda to mohu říct jejímu otci. Nikomu jinému. Snažila bych se ji přesvědčit, že by to měl vědět. Přece jenom kdyby třeba někde někdy odpadla, tak by měl být informován o zdravotním stavu.
K tématu TV: kdyby opravdu nestíhala a bylo jí třeba i blbě, asi bych zašla za učitelem a požádala o schovívavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí