Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vendulaaa píše:
Tak geny jsou geny… Já tak nikdy nebudu mít boky jako skříň, jelikož je nemá ani má matka, ani bába v tomto směru nijak nevynikala… a pokud se sejdou dvě vyzáblé rodiny a vzejde jejich společný potomek, tak prostě nemá kde nabrat typ postavy “hrošice”… Co je na tom pokřiveného? To je prostě fakt. Dědí se postavy, podoby, klidně i barva hlasu…
Mám mezi kamarádkama taky podobnou rodinu, oba jsou vysocí hubení a obě děti to dotáhly k dokonalosti. Hlavně dcera, ta má 180 cm a necelých 60 kg a přitom jí tak dvakrát tolik, co naše holka
Dcera je ještě velmi malá, ale já když mám MS, tak na tom není nic tajného a tak doufám, že kdysi až dostane první MS, tak nebude pociťovat žádnou touhu to nějak tajit, to tajily snad naše babičky, ne?
@vendulaaa Pokřivené je už jen to, že nazýváte ženy s jiným typem postavy hrošicemi. Takové jako vy pak vyplodí další podobného smýšlení a adeptka na šikanátora je na světě.
@Anonymní píše:
Teda, já jsem v 15 měla na 176 cm 48 kilo a doktoři bili na poplach. Nemohla jsem si dovolit ani nedojíst oběd, vyklubala se z toho anorexie. Právě kvůli takovým matkám, jako je ta, co tu přispívá (nemám čas hledat a citovat) Argument, že dcera nemá být po kom tlustá, je sám o sobě tak stupidní, že nevím, jestli se smát nebo brečet…přesně to tvrdily matky kamarádek a moje máma byla obézní, tak jsem jim to uvěřila a věděla jsem na 100%, že teda budu tlustá, protože ony nejsou a moje máma je, že. Zpětně bych jim nafackovala. Takhle křivit myšlení mladých, ovlivnitelných holek, že na to máte žaludek…
Co je na tom spatneho? Ma rychlý metabolismus, ze neco sní, tak se ji to rychle stráví, to ma po mne.
A mame to prověřené i u doktorky
.Zadne křívení to neni, na tim neni nic spatnehe
@Dana112 Mně je 23 a vážím 47kg a světe div se, také jsem zdravá (a dokonce ani nejsem vyhublá), 2 měsíce dozadu jsem porodila bez komplikací krásnou holčičku ![]()
@Dana112 píše:
Ty kraso, to je fakt malo, tal jedtli 15-tileta holka nema svaly..
Jelikoz chodim obden do fitka, tak slyším, jak kazdy rika, ze ten cvik neda, protoze nema svaly
a na to trener vzdy rekne, ze kdyby nemel svaly, tak do toho fitka ani nedojde
, ma dcera je proste drobna, mas s tim problem, ma draha?
@Dana112 píše:
Ty kraso, to je fakt malo, tal jedtli 15-tileta holka nema svaly..
Vzdyt ma jen 155cm, to ma vahu uplne v klidu…nevim, proc to tak resis. Ja to dostala dokonce v 16, ono neni zas o co stat. Nijak mi to nechybelo. ![]()
@vendulaaa píše:
Tak geny jsou geny… Já tak nikdy nebudu mít boky jako skříň, jelikož je nemá ani má matka, ani bába v tomto směru nijak nevynikala… a pokud se sejdou dvě vyzáblé rodiny a vzejde jejich společný potomek, tak prostě nemá kde nabrat typ postavy “hrošice”… Co je na tom pokřiveného? To je prostě fakt. Dědí se postavy, podoby, klidně i barva hlasu…
Asi tak, u nas v rodine ani v te sirsi rodine neni nikdo, kdo bz mel boky jako skrin
. Tak je logické, proc dcera je drobnější
@_.Emilyyy Ale moc tve dceri nezavidim, tak mala a tak hubena
. Nemela nekdx problemy s výškou ve skole? Jako jestli se ji nekdo neposmival?
Ale zase se rika, ze kluci chteji male holky
@Anonymní píše:
@vendulaaa Pokřivené je už jen to, že nazýváte ženy s jiným typem postavy hrošicemi. Takové jako vy pak vyplodí další podobného smýšlení a adeptka na šikanátora je na světě.
S jiným typem postavy… to je velmi decentně řečeno ![]()
@Dana112 píše:
@_.Emilyyy Ale moc tve dceri nezavidim, tak mala a tak hubena. Nemela nekdx problemy s výškou ve skole? Jako jestli se ji nekdo neposmival?
Já ti teda závidím… tvoje starosti, bych chtěla mít
@Lenka_Hal píše:
Vzdyt ma jen 155cm, to ma vahu uplne v klidu…nevim, proc to tak resis. Ja to dostala dokonce v 16, ono neni zas o co stat. Nijak mi to nechybelo.
Nic ti neuteklo, viď?
@Dana112 píše:
@_.Emilyyy Ale moc tve dceri nezavidim, tak mala a tak hubena. Nemela nekdx problemy s výškou ve skole? Jako jestli se ji nekdo neposmival?
Muzes přestat resit výšku a váhu me dcery? ![]()
Dcera jeste i roste, je nejmladší ze tridy, teoretický by mela byt o ročník níž, protoze se narodila prvni tyden v zari.
Nemela s tim problem, obcas si jeji kamaradi si udělají z ni srandu, ale tak dcera di umi udelat srandu sama ze sebe
a to je běžné, ze si proste kamaradi tohle delaji.
Jinak ja vazim 51 kg, merim tak 160 -162cm, jsem zdrava a mam vysokého, svalnatého
pritele se 180 cm a jsem spokojena
Příspěvek upraven 22.05.19 v 21:35
@_.Emilyyy píše:
Muzes přestat resit výšku a váhu me dcery?
Dcera jeste i roste, je nejmladší ze tridy, teoretický by mela byt o ročník níž, protoze se narodila prvni tyden v zari.
Nemela s tim problem, obcas si jeji kamaradi si udělají z ni srandu, ale tak dcera di umi udelat srandu sama ze sebea to je běžné, ze si proste kamaradi tohle delaji.Jinak ja vazim 51 kg, merim tak 162 cm, jsem zdrava a mam vysokého, svalnatého
pritele se 180 cm a jsem spokojena
Kolik važí přítel?
@Dana112 píše:
Jsi normální? Vždyť je úplně v pohodě. Moje dcera má také 155cm a 37 kg. A má i drobnější spolužačky, dokonce i spolužáky
. Já sama mám 165 cm a 50, už hodně dlouho, odrodila jsem bez problémů 3 děti ![]()