Co si objednáváte? Kaťák, zvěřinu nebo něco, co neznáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1350
8.11.19 10:57

@Bubla Bůčková
Matoušek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.11.19 10:57
@astoret píše:
@Meredit on nekdo t rdi, ze svickova je blaf? Spis ty ruzne kejdy typu katak a smazaky..

A co je na kaťáku špatnýho? Ještě tu na to nikdo neodpověděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
8.11.19 10:59

Prostě, nelze si plést dojmy s pojmy…dobře udělaná klasika nerovná se blaf! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
8.11.19 11:01
@astoret píše:
@Meredit on nekdo t rdi, ze svickova je blaf? Spis ty ruzne kejdy typu katak a smazaky..

To nevím, pro mě to je jedno z nejlepších jídel, kvalitní maso, hodně zeleniny, jen knedlík bych k tomu dala celozrnny jak dělal Havlíček. On i ty křupavý řízky dělal v té jejich troubě nasucho a vypadaly dobře.
S pojmem blafy tady neustále operuje někdo jiný v kontextu české kuchyně, já ji mám ráda když je dobře udělaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.11.19 11:02
@Meredit píše:
@Bubla Bůčková
Matoušek :mrgreen:

Já to věděla!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
8.11.19 11:03
@vodolejka píše:
Prostě, nelze si plést dojmy s pojmy…dobře udělaná klasika nerovná se blaf! :pankac:

Přesně, jde o to, jestli je fakt dobře udělaná. Jedno léto jsem makala v hospodě, kde do kaťáku v pátek dávali zbytky z předcházejících dní. Podobně na tom tam byla specialita šéfkuchaře nebo plněná kapsa…a to byly fakt blafy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
8.11.19 11:04
@Bubla Bůčková píše:
Já to věděla!!! 8)

Sláva ho předchází :mrgreen: A jak jde na vesničce udělat dobrou hospodu kam jezdí lidi z města na oběd. Jehněčí hody a celerovou kaši netřeba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.11.19 11:10
@Meredit píše:
Sláva ho předchází :mrgreen: A jak jde na vesničce udělat dobrou hospodu kam jezdí lidi z města na oběd. Jehněčí hody a celerovou kaši netřeba :lol:

Zakladatelko, zajed do Kondrace a budeš zakládat další diskuzi :mrgreen: jídelak křídou na chodbě, sedas si k někomu, volný stůl není, přijde paní, co si dáš k pití, no malou limču, k jídlu pověstný řízek, pak přijde pantata, sečte ti to na papírku, polévka byla? Rohlík byl? A takhle to tam jede nonstop a roky! Na zdech obložení, starý možná i v těch devadesátkach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
8.11.19 11:20

@Bubla Bůčková
Neblazni, by jí kleplo :jazyk:
Ale jo, věčně narváno. My tam tedy jezdíme výjimečně, bych byla za měsíc jako koule, ale když už, tak je to super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
8.11.19 11:33
@Bubla Bůčková píše:
Zakladatelko, zajed do Kondrace a budeš zakládat další diskuzi :mrgreen: jídelak křídou na chodbě, sedas si k někomu, volný stůl není, přijde paní, co si dáš k pití, no malou limču, k jídlu pověstný řízek, pak přijde pantata, sečte ti to na papírku, polévka byla? Rohlík byl? A takhle to tam jede nonstop a roky! Na zdech obložení, starý možná i v těch devadesátkach :lol:

a přesně tyhle hospody miluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.11.19 11:37
@Pajka89 píše:
To jsem psala kde? Z meho prispevku ma vyplynout, ze lidi chteji i jedi neznama jidla. Nejenom blafy, co frceli naposled v devadesatkach. Nemyslim, ze exotika na jidelaku rovna se automaticky neco radoby a neda se to jist :roll: I v Cechach se to da delat kvalitne a musi se to umet, ze jo.

Tak vyznelo to tak, o buranech i exotickych jidlech jsi psala. Mozna u vas se to, co tu zaznelo dela jako blafy, ja to znam i jako dobre jidlo ;) a buran nejsem :mrgreen: a ne kazdy ma rad experimenty v jidle no, navic kdyz si malokde pochutnas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.11.19 11:40
@Margit. Tomanova píše:
@Kukacka123 zrovna přemýšlím, že asi budou o víkendu ty bramboráky :mrgreen: Taky je dělám jen na trošce oleje, aby nebyly moc nacucané, to mi nechutná…
A zase, co je špatného na pár bramborech a koření? :-D ok ten olej chápu, ale někteří dělají, jak kdyby byl olej zabiják lidstva! A hlavně si to člověk dá jednou za uherák a ne každý druhý den…Každopádně my se obecně v restaurací moc nestravujeme… Ani v práci v kantýně nejím… vždycky si říkám, co do toho asi dávají za hnusy (zahušťovadla, bujóny, tlusté maso) Takže vařím do práce i jídla do práce…
Když už do restaurace tak na nějaký kvalitní steak 8)

Asi tak. Ja se na jidlo do restaurace doatanu tak jednou za cas, kor ted a malou, to jsem nebyla mozna vic jak 2 roky :mrgreen: a ani mi to nechybi no…ale podle me kdyz se to umi, udela se i klasicke dobre jidlo ;) jooo, bramboraky ja miluju. Ale holt je to brano jako nezdrave a blaf z devadesatek no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.11.19 11:46

@Hoa Mai
A co maji delat ti, kteri si tu prasarnu dat nechteji, ale nikde nic jineho nemaji? Kdyz jsme byli na vode, ptal se me muj syn, proc, kdyz ve vode plavou ryby, si je nikde nemuzeme dat k jidlu.
Vždycky se dá k jídlu něco najít a na vodě chutná všechno. A i tu rybu si můžete dát, když předem prostuduješ jídelní lístky hospod po trase a nebo v obchodě koupíte pár tresek nebo pstruhů a na ohni u řeky na deklu od ešusu připravíte.

• Citovat
  • Upravit
7712
8.11.19 11:47
@My Melody píše:
Jinak, kdyz tak koukam to co lide konzumuji…ja se ani moc nedivim ze my Slovaci a taky vy Cesi jsme jako narod obezni a nemocny. A restaurace maji karty jak za cas nasich babicek.

Tak ja to treba rada mam a obezni nejsem! :mrgreen: tohle skatulkovani… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
8.11.19 11:51

@Lama Lama uz jsem psala, ze to byla narazka na vedlejsi diskusi, kde cast maminek obhajovala pravidelne krmeni rocnich deti vecmi, ktere jsou dle meho vhodne pro trilete 2× do mesice. Na nejedliky, zde pozdeji zminovane se to samozrejme nevztahuje, ty je potreba nakrmit cimkoliv. Jsem rada, ze jsem se v teto diskusi dozvedela mj. anglicky termin pro hladove hysteraky typicke i pro me deti. Take je nenechavam o hladu, kdyz nejedi to, co je ted den uvarene pro ostatni a nabidnu jim nejakou alternativu v podobe „zbytku“ od predchoziho jidla (k veceri od obeda), vetsi porce polevky, peciva s necim…v restauraci jim kupuju jidla, ktera maji radi a doma je moc nevarim, napr. svickovou, kachnu, hovezi cokoliv, vypecky, rizky, ale hranolky proste ne. Jidla, ktera neznam, bych jim asi neobjednala nebo po konzultaci s obsluhou. Na detske menu ani nekoukam. Jednak vyjde levneji jedno dospele jidlo rozdelit, jednak bych musela rozdychavat, cim zas nekdo chce krmit deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí