Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cely vit. C? Celou tabletu? Tak to by sis tu asi s nami jen tak nepsala, kdybys ho vdechla…
@Lucie1903 jo, u nás soused přes pár domů umřel na mandlovou čokoládu, taky vdechl ten kousek mandle a nevykašlal, bylo mu sice 92, ale byl naprosto čiperný, jezdil každý den na nákup MHD a taková blbá smrt ![]()
@mroe píše:
Cely vit. C? Celou tabletu? Tak to by sis tu asi s nami jen tak nepsala, kdybys ho vdechla…
no
však naposledy napsala v 11, třeba už…
@stinga No je to mazec, kdyby nam to ta učitelka neříkala, tak by mě to vůbec nenapadlo, že se dá takhle umřít. Ta paní byla prej už taky starší, myslím si, že mladší ročníky se s tím dokážou vypořádat, ale kdoví.. od té doby si dávám bacha na oříšky
![]()
@Lucie1903 no naši rodinu to tehdy taky hodně zasáhlo, byl to moc sympatický pán, ležel s tím i v nemocnici, ale prý s tím nešlo nic dělat
my jsme si říkali, že to přece musí jít nějak vyoperovat - no asi nešlo ![]()
@stinga To mě mrzí
No těžko říct, možná by to pro něj bylo v takovém věku náročné.
@jege píše:
Ano, ale pro jistotu bych kolegům sdělil heslo na Emimino, ať nás případně informují, kdyby to nedopadlo.![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,píšu anonymně, protože si připadám jako idiot.
Dala jsem si pod jazyk vitamin C, takový ten klasický celaskon. Ale kolega v práci rozrazil dveře a jak jsem se lekla, tak jsem ho nečekaně spolkla. Asi do plic.
Šíleně jsem kašlala, pak schválně abych to dostala ven, ale nepodařilo se.
Pálí mě to a mám pocit, že mě to propadlo fakt do plic. Vím, že se to stává třeba u rýže, ale většinou se i jídlo malý množství rozpustí…vitamin C by měl sám taky ne?
Co vím, tak je problém u dětí, že spolknou kus plastový hračky, ale vitamin c to jen asi podráždí a rozpustí se?
Je to asi 20 min a pořád pokašlávám a mám trošku tendenci dušení se, ale nic hroznýho, dokážu u toho pracovat.
Nechci to podcenit, ale ani panikařit… takže když to nevykašlu rozpustí se celaskon?
díky
ryze ani jidlo se nerozpusti, pokud se zakuckas a jeste te to hodinu davi, tak je jen podrazdeny krk.
tabletu celaskonu bych teda v plicich nechtela, je pomerne velka a pomerne kysela, takze kdybych si byla jista, ze je tam, sla bych na plicni…ale ja myslim, ze ji tam nemas, jen ses trochu zakuckala a ted panikaris.
@Cenarius píše: Řeknu vám tajemství. Vitamín C je pořád jedna a ta samá molekula a je úplně jedno jakej má původ.
smazejte, než to sdílnou ![]()
@cell píše:
to si teda fakt nemyslím. Je rozdíl ve využitelnosti. Lépe tělo zpracuje přírodní zdroj, navíc pokud jsou potraviny lokální, na které jsme po generace zvyklí, než syntetiku. Ale klidně si jezte, co chcete
a mají to být potraviny lokální, na které jsou zvyklé poslední generace, nebo potraviny, na které se lidi adaptovali behem evoluce?
Kdyby se v cechach jedlo jen lokalni jidlo, lidi maji o 10 bodu nizsi IQ, kvuli nedostatku jodu (spocitala who).
Lokalni jidlo ma vyznam ekologicky, ale pro organismus ne.
Vyuzitelnost, to je jina, ale pokud hovorime o vitaminu C v plicich, tak to asi taky, pravda, hraje roli, ale uplne jinaci. Asi je lepsi mit v plicich tabletu celaskonu, nez cele jablko. ![]()
Hele vsechno je mozne, ja slysela o jednom pilotovi, co vdechl kus rohliku. Strasne, jeho dvojce bracha se mezitim v kuchyni oparil cajem. ![]()
@Silverine247 píše:
Hele vsechno je mozne, ja slysela o jednom pilotovi, co vdechl kus rohliku. Strasne, jeho dvojce bracha se mezitim v kuchyni oparil cajem.
A jak to dopadlo? Umřeli nebo je zachránili? ![]()
@jege píše:
A jak to dopadlo? Umřeli nebo je zachránili?
No jak by to dopadlo. Zopakli si to jeste asi trikrat, vcetne atentatu na Hitlera, kteremu mel puvodne Bures dorucit vodikovou bombu. Neznas ceskou filmovou klasiku? ![]()
@Silverine247 Znáš, ale třeba už je nějaké pokračování, které neznám! ![]()
Edit: Tak Bureš se paktoval i s Hitlerem? ![]()
@jege píše:
@Silverine247 Znáš, ale třeba už je nějaké pokračování, které neznám!
Tak Bures radi jak cerna ruka furt, ale to asi vis taky ![]()