Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SussieS píše:…tak pokud by tu hypotéku a následný provoz bytu utáhla, tak jo. Ale to v jednom není žádná sranda. Garsonka v krajském městě to je dneska +/- 1.500.000,–Kč.
Naši by mě u sebe taky bydlet nechali. To není o tom, že jim by to vadilo. Mně by to vadilo. Ve 30 prostě už má být člověk samostatný, a když prostě nenašetřila do teď, tak její volba. S tím ale musela počítat, že ty peníze z nebe nespadnou. Šla bych do garsonky a uskromnila se jinde a holt šetřila pomaleji. Nebo bych si rovnou vzala hypotéku na nějaký malý byteček. U rodičů na barák stejně nenašetří
@zuzouš ano taky to tak mám… vrátit se dom, tak si to rači hodím ![]()
@Burj Chalifa píše:
Jakou garsonku máš na mysli? Pražskou nebo v Žabí Lhotce?
Mluvím o Brnu, garsonka 8 tisíc. Když bude vydělavat 15 tisíc+ tak může každý měsíc odložit minimálně dva tisíce (za jídlo atd. může dát 5 tis, rozhododně nemusí šetřit)
Pokud doteď neušetřila ani korunu, fakt nevěřím že si bude u rodičů bůhví jak spořit ![]()
@zuzouš píše:
Me spis fascinuje ta myslenka, jak byt ve 30 u rodicu a neprijit z toho o rozumUz po par hodinach mam chut mlatit hlavou do zdi
@alimdar píše:
Takže pocitas s tim, ze se k někomu následně nastehujes, jo? Co budeš delat pak, az se rozejdete a budesmit treba i deti? Nechceš si ted pořídit radsi byt a pak ho treba pronajímat? Me tohle prijde jako krátkozraké řešení bez budoucnosti, takhle nebudeš mit zazemi nikdy.
Hnuj to neni, jen divný a pohodlný. Samozřejmě ze sve deti taky vezmu v případě krize domů, ale povedu je k samostatnosti
Neplánuji se v žádném případě k nějakému chlapovi nastěhovat, to by musel být pan božský a i tak bych se bála. Jen se sama na hypotéku necítím a ani na to bydlet sama. Chci spořit a s nájmem 9 - 12 tisíc by to bylo výrazně méně. Vždyť si ji mohu vzít později menší když teď víc naspořím. Zajímalo mě jen jak se na takovou ženskou hledí. Pro mě je to strašný šok být u rodičů, ale přijde mi to rozumné. Zas bych tím nerada odpuzovala fajn chlapi.
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?
No je to trochu zvláštní, ale pokud vám to všem vyhovuje..Na přechodnou dobu třeba..Osobně bych bydlení řešila spíš tím, že bych si vzala hypotéku a pořídila „vlastní“, než abych ve 30ti spoléhala na pronájmy. I z důvodu budování osobních vztahů se mi to jeví jako nejlepší cesta.
@Tecumseh píše: …tak pokud by tu hypotéku a následný provoz bytu utáhla, tak jo. Ale to v jednom není žádná sranda. Garsonka v krajském městě to je dneska +/- 1.500.000,–Kč.
Já bydlím v Brně, mně o cenách nemovitostí vykládat nemusíš
ale pokud říká, že by nájem utáhla, utáhla by i tu hypotéku. Jen by prostě nešetřila, ale za to by si splácela svůj vlastní byt
@Taao jsem pronajímatel nemovitosti a na jeji kontrolu mám zákonný narok. Dosveho domu chodím 1× měsíčně, vzdy po předchozí dohodě. Nevidim na tom nic špatného, samozřejmě najemce je vzdy u toho.
@Anonymní píše:
Neplánuji se v žádném případě k nějakému chlapovi nastěhovat, to by musel být pan božský a i tak bych se bála. Jen se sama na hypotéku necítím a ani na to bydlet sama. Chci spořit a s nájmem 9 - 12 tisíc by to bylo výrazně méně. Vždyť si ji mohu vzít později menší když teď víc naspořím. Zajímalo mě jen jak se na takovou ženskou hledí. Pro mě je to strašný šok být u rodičů, ale přijde mi to rozumné. Zas bych tím nerada odpuzovala fajn chlapi.
No a teď si představ že tvůj nový partner bude taky bydlet u rodičů (protože taky potřebuje šetřit
). Kam budete chodit? To budete jak dva puberťáci chodit na rande jenom do kina a dávat si pusu před dveřma. Nebo spolu mít sex hned vedle ložnice rodičů?
Pro mě osobně je to velkej trapas a takovýho chlapa bych nechtěla.
Příspěvek upraven 22.10.16 v 19:38
@alimdar píše:
@Taao jsem pronajímatel nemovitosti a na jeji kontrolu mám zákonný narok. Dosveho domu chodím 1× měsíčně, vzdy po předchozí dohodě. Nevidim na tom nic špatného, samozřejmě najemce je vzdy u toho.
Tak u tebe bych chtela bydlet ![]()
@Tecumseh píše: …tak pokud by tu hypotéku a následný provoz bytu utáhla, tak jo. Ale to v jednom není žádná sranda. Garsonka v krajském městě to je dneska +/- 1.500.000,–Kč.
Otázkou ale zůstává, jestli je rozumné si brát hypotéku na garsonku za tyhle peníze. Pak by tazatelka někoho potkala a nastěhovala by si ho k sobě? A kam by pak dali děti? To už je opravdu lepší podnájem a něco dávat bokem nebo jít k rodičům a ušetříc víc.(ale jak říkala @Aletheia, tak pokud do 30 let nenašetřila, tak tomu moc nedávám).
@Aletheia To je pravda. Odkládala jsem jen cca 3 - 7 tisíc. Jenže nájem jsme platili na půl a cestovali. Ono spořit minimáně 2 tisíce nebo ušetřit nájem 9 - 12 je docela rozdíl. Jinak garsonka tady stojí 9 bez energií, takže pod 10 bych se měsíčně nedostala.
@Tecumseh V Praze 30 metrů cca 2 mio právě. Ale 60 metrů koupíš před rekonsrukcí za 3. Nikdy jsem neměla žádne dluhy a bojím se jich.
@SussieS Naštěstí jsou oba hodně v práci jako já. Takže se vidíme maximálně v 10 večer nebo o víkendu. Taky se mi po osobním klidu hodně stýská.
COŽE? NECHCE SE TI PLATIT NAJEM?
A to že budeš vykořisťovat rodiče Ti není blbé??? To je trapný…