Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, mně to přijde hodně blbé, obzvlášť, když už jsi jednou odešla
Já si nedokážu představit vrátit se k našim, a to je mi teprve 23. Jestli jó chceš šetřit, tak bych si našla spolubydlení, ale vracet se ve 30 k mamince, to teda podle mě není úplně OK.
Ano, z pohledu ženy mi to prijde divný. Dá se to pochopit na prechodnou dobu právě po rozchodu, ale na dlouhodobé žití to teda není a nechápu to. Až někoho potkáš, budeš spolehat na to, že on zázemí má a ty se přestěhuješ k nemu? Ve 30 máš přemýšlet, jak se osamostatnit a ne jestli je to blbý nebo ne.
Chlapa, co bydlí v tomhle věku u rodičů bych nejspíš nechtěla nebo bych si dala sakra pozor na některé aspekty. Umí varit? Vypere si, vyzehli? Umi platit vcas slozenky?
Myslím, že chlapi vůči ženským to budou mít hodně podobně, možná ještě vic budou resit tu schopnost samostatnosti a péče o domacnost
Nemohu mluvit za pány, ale vyjádřím svůj názor. Mám dospělou dceru a představa, že by ve 30-ti letech bydlela s námi mi připadá docela nepochopitelná.
Za mě proč ne, kdybych se rozvedla se svým manželem, tak bych se vrátila taky k rodičům. Nemám ani takový plat, abych utáhla nájem atd. A na nějaké spolubydlení se už vůbec necítím. Takže pokud je to dočasné řešení a využiješ to k šetření, tak mi to blbé nepřijde…
Jo vadilo, na malou garsonku máš pokud pracuješ
a šetřit můžeš i tak. Ale jestli jsi do třiceti neušetřila ani korunu tak to asi moc neumíš
Ano, pro mě je takový člověk neschopný. Já se styděla za to že bydlím u rodičů i ve 20. Ale já jsem dodělávala školu a když ji dodělala tak se odstěhovala. Své dítě bych ve 30 hnala.
Můj názor je, že bydlet u rodičů není rozhodně žádná ostuda. Je lepší si spořit, než rozhazovat za nájmy abys pak ve finále čuměla na čtyři stěny. Na každého se vyprdni a až potkáš toho pravého, tak alespoň budete mít nějakou kačku do začátku.
@Tecumseh píše:
Můj názor je, že bydlet u rodičů není rozhodně žádná ostuda. Je lepší si spořit, než rozhazovat za nájmy abys pak ve finále čuměla na čtyři stěny. Na každého se vyprdni a až potkáš toho pravého, tak alespoň budete mít nějakou kačku do začátku.
Souhlasila bych, ve 20 letech… né ve 30. Cestovat a rozhazovat peníze to umí každej. Ale jít si ve 30 zase ohřívat zadek k mamince, to by mě hanba hnala ![]()
@alimdar píše:
Ano, z pohledu ženy mi to prijde divný. Dá se to pochopit na prechodnou dobu právě po rozchodu, ale na dlouhodobé žití to teda není a nechápu to. Až někoho potkáš, budeš spolehat na to, že on zázemí má a ty se přestěhuješ k nemu? Ve 30 máš přemýšlet, jak se osamostatnit a ne jestli je to blbý nebo ne.Chlapa, co bydlí v tomhle věku u rodičů bych nejspíš nechtěla nebo bych si dala sakra pozor na některé aspekty. Umí varit? Vypere si, vyzehli? Umi platit vcas slozenky?
Myslím, že chlapi vůči ženským to budou mít hodně podobně, možná ještě vic budou resit tu schopnost samostatnosti a péče o domacnost
No pravě mi jde o to osamostatnění. Prijde mi lepsi si treba rok ci 2 sporit a pak resit bydleni treba s partnerem nebo kdyz nikoho nepotkam tak spolubydleni s nekym. Navic nikdy jsem nebydlela sama a zadnou znamou co by resila bydleni nemam. S cizimi se bojim. Je to hodne ubohe? Taky jsem si to neumela driv predstavit
.
Proč ne, pokud spolu dokážete normálně vycházet, tak tam určitě chvilku buď. Našetři si a pak odejdi, ale už natrvalo ![]()
@Anonymní píše:
No pravě mi jde o to osamostatnění. Prijde mi lepsi si treba rok ci 2 sporit a pak resit bydleni treba s partnerem nebo kdyz nikoho nepotkam tak spolubydleni s nekym. Navic nikdy jsem nebydlela sama a zadnou znamou co by resila bydleni nemam. S cizimi se bojim. Je to hodne ubohe? Taky jsem si to neumela driv predstavit.
Spolubydlení s někým vůbec neřeš! Ve svém věku musíš koukat na to, že za chvilku budeš chtít mít rodinu. K tomu potřebuješ partnera a ne spolubydlící.
@SussieS píše:
Souhlasila bych, ve 20 letech… né ve 30. Cestovat a rozhazovat peníze to umí každej. Ale jít si ve 30 zase ohřívat zadek k mamince, to by mě hanba hnala
No predstava, ze zaplatim treba 100 tisic za vybaveni, kauce atd me desi, ale jeste vic, ze bych v tom byte byla sama a prave cumela na 4 zdi. Jsem zvykla skoro kazdou noc mit vedle sebe chlapa a predstava byt ted uplne sama v byte taky silena zmena. Byt bych utahla, ale nic bych neusetrila a zit s cizimi lidmi ve spolubydleni se taky bojim prave. Takze rikate 30citka zijici u rodicu je hnuj
…
@Tecumseh píše:
Spolubydlení s někým vůbec neřeš! Ve svém věku musíš koukat na to, že za chvilku budeš chtít mít rodinu. K tomu potřebuješ partnera a ne spolubydlící.
Takže podle tebe lepší se ve 30 přiživovat na rodičích, než se pokusit být aspoň trochu samostatná? Zajímavý názor ![]()
@Anonymní píše:
No pravě mi jde o to osamostatnění. Prijde mi lepsi si treba rok ci 2 sporit a pak resit bydleni treba s partnerem nebo kdyz nikoho nepotkam tak spolubydleni s nekym. Navic nikdy jsem nebydlela sama a zadnou znamou co by resila bydleni nemam. S cizimi se bojim. Je to hodne ubohe? Taky jsem si to neumela driv predstavit.
Me to ubohe neprijde. Pokud to nevadi tobe ani rodicum pak je to v poradku. Ja bych se osobne vratit domu nechtela, ale jsem rada, ze to zazemi tam mam a v pripade, ze by se stal nejakej prusvih se muzu vratit. Coz je si myslim strasne fajn. Jestli to rodicum jen trochu vadi, dala bych si tam s nima max 3 mesice a mazsls nekam do podnajmu.
@Anonymní píše:
No predstava, ze zaplatim treba 100 tisic za vybaveni, kauce atd me desi, ale jeste vic, ze bych v tom byte byla sama a prave cumela na 4 zdi. Jsem zvykla skoro kazdou noc mit vedle sebe chlapa a predstava byt ted uplne sama v byte taky silena zmena. Byt bych utahla, ale nic bych neusetrila a zit s cizimi lidmi ve spolubydleni se taky bojim prave. Takze rikate 30citka zijici u rodicu je hnuj…
Ale ono naučit se žít sama se sebou má taky něco do sebe ![]()
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?