Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.10.16 20:24
@Serehe píše:
asi tak… já jsem od našich odešla v 31 v době, kdy jsem potkala mého manžela… a nemám pocit, že bych byla „divná“ a ani v nejmenším jsem neměla já ani naši pocit, že bych na nich jakkoliv „parazitovala“…do té doby nepřišlo ani mě ani našim blbý, že jsem s nimi…vždycky jsem našim pomáhala a bylo nám veselo, byli jsme spolu rádi a společný čas jsme si uměli užít a přitom respektovat soukromí jeden druhého… táta mi vždy říkal, kde bys jinde měla být… nechtěla jsem platit za nájem v bytě, kde bych byla sama a čuměla po večerech do zdi… Byť jsem přispívala i našim, tak jsem byla schopná našetřit si dost vysokou částku na to, abych si pak zlepšila hypoteční podmínky na další byt.Souhlasím s tebou, každýmu je do toho prd, ať si to každý zařídí po svém… nikdo tady tazatelku nezná, neví, jaký má vztah s rodiči, atd., každýmu je po tom prdlajs.

Děkuju. Já se ve skoro 31 letech vrátila. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30556
22.10.16 20:27

Já bych šla, jen v případě nutnosti a na nejnutnější dobu, ale je to o povaze, jsem od 15ti z domu a prostě ne, i když máme celkem dobré vztahy…

ještě by pro mě byl i rozdíl v dvojgeneračním domku, kdy bych byla sama svým pánem a platila si vše, včetně nějakého nájmu rodičům než s nimi jít do bytu, kde bych měla jeden pokoj

a na chlapy u rodičů se dívám s velkým despektem, jak to vidí opačné pohlaví netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
22.10.16 20:27

Hele ja nevim, me zni zakladatelka rozumne.Jak psala, nejakou rezervu prece jen ma, propocitala si jak do budoucna, planuje kroky…kdyz vezmu, o jakych chlapech tady ctu na diskuzich a jsou zenati, pripadne jeste milenky…tak zakladatelka je uplne v klidu. Hlavne si to srovnej sama v hlave, pokud se za to budes stydet, ze jsi u rodicu, muzes mit vetsi tendence omlouvat veci, ktere by se treba omlouvat nemely u potencionalniho partnera nebo se nejak ponizovat, nevidet se jako dost dobrou…a podle toho taky hledat, i kdyz podvedome, odpovidajici protejsek. Davej si na to bacha.To je totiz to, co me na tvych prispevcich drazdi, jak to podavas.Jak sama sebe „prodavas“.Dost casto ani nejde o to, co delas, ale jak o tom m mluvis, tak to pak casto i lidi prijmaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
22.10.16 20:28

Pokud to oběma stranám vyhovuje, tak na tom nevidím nic špatného. Klidně se k nim nastěhuj, nebude to jistě na pořád. Plať jim, pracuj, šetři si. Zvlášť, jestli máte dům veliký. Podle mě to případnému příteli vadit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
22.10.16 20:29
@Anonymní píše:
Já jsem, ale vše nerozházela. Nebo jak jsi k tomu došla? Jinak dát stranou 21 tisíc měsíčně určitě nezvládnu. To bych se nedostala vůbec mezi lidi a zůstala sama bez přátel a všeho co mám ráda. Stala by se, ze mě zapšklá stará panna. To radši už ten nájem.

Tady tě někdo hájil, že si přece nemůžeš vzít hypotéku, protože nemáš nic našetřeno. Není to z mé hlavy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 20:31
@PetrVesely píše:
Je to jedno, zda bydlíš u rodičů nebo kdekoli jinde. Podstatné je, jaká jsi v posteli, u plotny, zda neprudíš a jaký máš vztah k dětem.

Děkuji za názor. Ono asi záleží s kým. Vařit umím. A děti ráda mám.

• Citovat
  • Upravit
7478
22.10.16 20:32
@PetrVesely píše:
Je to jedno, zda bydlíš u rodičů nebo kdekoli jinde. Podstatné je, jaká jsi v posteli, u plotny, zda neprudíš a jaký máš vztah k dětem.

A nebo takhle jednoduse :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 20:32

Moje kolegyne s maminkou bydlela, vzdy mezitim prechodne u pritele kdyz mela, a vzdy to prezentovala ze bydli S MAMINKOU (tatku nemela) ne U MAMINKY a mne to tedy divne neprislo, aspon nebyla mamka sama. Navic maminka vyborne pekla, takze to melo nejake vyhody i pro nas ;)

• Citovat
  • Upravit
7478
22.10.16 20:38
@vilda1 píše:
Tady tě někdo hájil, že si přece nemůžeš vzít hypotéku, protože nemáš nic našetřeno. Není to z mé hlavy :kytka:

Tak to jsem byla asi ja. Vyznel mi tak ten uvodni prispevek-moc uspor nemam, nebylo z ceho setrit :oops: Tak jsem si pod tim predstavila treba 40-50 tisic…a to je jako nic v mych uvahach o hypotece :oops: Tedy se omlouvam za vznikly komunikacni sum zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.16 20:39

Mě je 30let a jsem bez rodiču, kdybych mohla, tak se k nim ještě vrátím aspoň na víkend do vlastní postele a na jídlo. Máš rodiče, máš s nimi dobrý vztah, užívej si to. Také záleží, jak je to bydlení situované, jestli budeš mít aspoň svoji místnost, nebo budeš v obýváku na gauči.

Co vidím, jako problém, je neexistence žádných finančních rezerv. Je ti 30 let, budeš potřebovat bydlení, zajistit rodinu cokoliv… a ty jsi všechno utratila. Šetřit máš, když jsi mladá a bez závazku. A tohle děsí i chlapi, budou mít strach, že chceš, aby tě živili.

Záleží na tobě, jsi po rozchodu, běž k rodičům, užij si to, ale jen na čas, taky uvidíš, co vydržíš. Oni všichni budou křičet, jak se o sebe starají. Ale pak se člověk dozví, že bud mají s rodiči špatný vztah a vůbec se nevídají, nebo jsou u rodiču 3× týdně, maminka jim vaří, pere a platí za ně dluhy.

Zkus to a uvidíš. Můžeš být hrdá na to, že máš rodiče ochotné ti pomoci. Je jedno, jak se rozhodneš, důležité je si to obhájit, máš ted po rozchodu snížené sebevědomí, proto to i řešíš zde. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 20:39
@vilda1 píše:
Tady tě někdo hájil, že si přece nemůžeš vzít hypotéku, protože nemáš nic našetřeno. Není to z mé hlavy :kytka:

Nevím, já chci mít rezervu na alespoň na 2-3 roky veškerých vydajů tj celkem za hypotéku, jídlo, oblečení, zábavu atd. Pak se jí asi tolik nebudu bát.

• Citovat
  • Upravit
36504
22.10.16 20:40
@Aletheia píše:
No a teď si představ že tvůj nový partner bude taky bydlet u rodičů (protože taky potřebuje šetřit :mrgreen: ). Kam budete chodit? To budete jak dva puberťáci chodit na rande jenom do kina a dávat si pusu před dveřma. Nebo spolu mít sex hned vedle ložnice rodičů? :mrgreen: Pro mě osobně je to velkej trapas a takovýho chlapa bych nechtěla.Příspěvek upraven 22.10.16 v 19:38

rozumní rodiče chodí rádi do kina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.10.16 20:40
@Anonymní píše:
Děkuji za názor. Ono asi záleží s kým. Vařit umím. A děti ráda mám.

No tak to už je 50% uspěchu zaručeno!

A ta otázka s kým no s tím partnerem. Pokud by jsi chtěla v posteli být dobrá ještě s někým jiným, třeba sousedem či kominíkem, tak to by asi vadilo víc, než to že teď bydlíš u maminky. I když na druhou stranu pokud společně s partnerem a ještě třeba svou jednovaječnou sestrou dvojčetem, tak by to zase mohlo ty šance celkem zvýšit až tak, že by jsi zase ani nemusela umět vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
22.10.16 20:45
@Anonymní píše:
Děkuju. Já se ve skoro 31 letech vrátila. :kytka:

no, nepříjde mi to vůbec divný :hug: A pokud to vyhovuje oběma stranám… a taky, určitě se u vašich nehodláš usídlit až do důchodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
22.10.16 20:48
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?

Nejsem pan, ale asi bych si hledala lepe placenou praci a podnajem, klidne zarizeny, popripade bydlela treba se studenty. Ja ale s nasima nebydlim od 20-ti.

Mam kamaradku, 32 a stale bydli s rodici (a asi jeste dlouho bude, nemuze se s nikym seznamit), je krasna chytra, kdo vi, kde je chyba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí