Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si hlavně myslím, že jde i o vztah v rodině..
Je fakt, mám kamarádku, co pomalu čkeali až bude mít 18, že prostě odejde a mám kolem sebe rodiny, kde žijí dvojgenerečně- že přišel partner do domu a bydlí s nima v jiné části rodiče a prostě pohoda..
Také je důležité, jak je ten dům velký. Pokud bude velký na dvě patra a hromadu mísnosti, tak myslím, že je nerozum jít někde, jenom proto, co na to řekne někde nějaká sousedka
Pro zakladatelku, no to že ve 30 ceti skončíš u rodičů sice chápu stane se.Ale to že nemáš naspořený ve 30
všechno jsi utratila cestovala no nevím…
můj názor je že se bojíš žít sama a hlavně svůj život si tak nějak platit sama, opravdu věříš že si u rodiču budeš šetřit???za jak dlouho asi našetříš slušnou kačku? Nezlob se, ale spíš si myslím, že budeš dále cestovat a utrácet, ale to je tvůj problém…já se 23 rozvedla a s 1 jedním dítětem odešla z holým zadkem, začínalo se mi fakt blbě nejdřív ubytovna pro svobodné matky, pak jsem zažádala o byt a měla šěstí sice jen 1+1,ale postupem času si našetřila vyměnila za 2+1 atd…měla jsem několik zaměstnání…k rodičům bych nešla bylo mi to trapné
přeju hodně štěstí v životě…
@Anonymní píše:
Pro zakladatelku, no to že ve 30 ceti skončíš u rodičů sice chápu stane se.Ale to že nemáš naspořený ve 30všechno jsi utratila cestovala no nevím…
můj názor je že se bojíš žít sama a hlavně svůj život si tak nějak platit sama, opravdu věříš že si u rodiču budeš šetřit???za jak dlouho asi našetříš slušnou kačku? Nezlob se, ale spíš si myslím, že budeš dále cestovat a utrácet, ale to je tvůj problém…já se 23 rozvedla a s 1 jedním dítětem odešla z holým zadkem, začínalo se mi fakt blbě nejdřív ubytovna pro svobodné matky, pak jsem zažádala o byt a měla šěstí sice jen 1+1,ale postupem času si našetřila vyměnila za 2+1 atd…měla jsem několik zaměstnání…k rodičům bych nešla bylo mi to trapné
přeju hodně štěstí v životě…
Přečti si prosím celou diskuzi. Už mě ty komentáře tipu nic si nenašetřila štvou… Já stylem života z ruky do huby žít nechci a ani do toho nechci přivést své děti, proto řeším spoření. Je mi líto co jsi zažila a je skvělé žes to ustála.
@Šarlota4 píše:
Tak u tebe bych chtela bydlet
A. víš, ze s. Tim najemnici nemaji problém. Je to ze zakona, hteji u mě byflet, musí to respektovat ![]()
@alimdar píše:
A. víš, ze s. Tim najemnici nemaji problém. Je to ze zakona, hteji u mě byflet, musí to respektovat
Vsak ano nedelas nic nezakoneho, takze je to v poradku.:). Ja bych si takoveho majitele nevybrala. Pokud by chodil kontrolovat bezduvodne, bez ztiznosti od oststnich najemniku, plati vcas. Nevidim duvod proc je prudit. A mozna jim to nevadi, ale rozhodne z toho neskacou blahem to mi ver(spis si myslim, ze vadi a nechteji si to rozhazet )
Pro zakladatelku - mě spíš přijde divné, že ve 30 ti nemáš nic našetřeno a všechno si rozházela cestováním a teď se vracíš pod ochranná křídla maminky, zatímco řada holek tady živí rodiny, tak ty se vracíš do pozice náctileté holky.
@Enmamma píše:
Pro zakladatelku - mě spíš přijde divné, že ve 30 ti nemáš nic našetřeno a všechno si rozházela cestováním a teď se vracíš pod ochranná křídla maminky, zatímco řada holek tady živí rodiny, tak ty se vracíš do pozice náctileté holky.
A kdy je vhodnejsi doba na cestovani? Nez pred detmi?
@Šarlota4 píše:
Tak tohle mě taky napadlo. Před dětmi a hypotékou…
@Šarlota4 píše:
Cestovat a nijak se nesnažit zabezpečit a pak to řešit maminkou mi nepřijde dospělé. Nejde o otázku, kdy cestovat, ale kdy se osamostatnit a jak, aby to osamostatnění nemusela ve výsledku řešit maminka.
Jestli to mamince a Tobě vyhovuje, tak proč ne? Znám pomerne dost svobodných holek kolem 30 let žijících u rodičů. Problém v tom nevidím. Naopak, proč platit nájem za byt o 2 ulice vedle a být v nem sama.
Jako „vyzirani“ rodičů to neberu - pokud bude rodičům z výplaty něco prispivat, naopak jim to může pomoci. A kupovat si byt? Nevíš, koho si za pár let najdeš, jaké on bude mit představy ohledně bydlení. Tak nějak mi přijde, že tohle je lepší resit ve dvou.
Místní rozumbradky, které se osamostatnily už v 16 letech, neposlouchej. Beztak za ně určitě celou dobu platili nájem chlapi ![]()
@Arturus píše:
Místní rozumbradky, které se osamostatnily už v 16 letech, neposlouchej. Beztak za ně určitě celou dobu platili nájem chlapi
Za mě tedy maminka ve 30i nájem opravdu neplatila.
@Enmamma píše:
Za mě tedy maminka ve 30i nájem opravdu neplatila.
píšu že chlapi, né maminka ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?
Rekla bych, ze je jen na tobe a rodicich, zda vam to tak bude vyhovovat. Ja osobne nevidim zadnou vyhodu v tom, pokud nemas partnera, nebo deti, bydlet sama, nebo dokonce s cizimi lidmi. Nicmene v dnesni dobe to neni IN a tak ti vetsina stadoidni spocecnosti bude valit do hlavy jak jsi neschopna, divna, mamanek…V dnesni dobe, kdy chceme, aby batolata umela usinat sama, kdy bereme detem detstvi a chceme z nich mit co nejdrive samostatne male dospelaky, je spolecensky nezadouci, aby mladi lide, kteri prekrocili prah dospelosti, bydleli s rodici. O zene v 30ti nemluve. Ja si myslim, ze pokud s rodici vychazis, prispivas na provoz domacnosti a pomahas, je to skvela moznost jak usetrit, nez si najdes nekoho, s kym se vrhnes do spolecneho bydleni. Never tomu, ze chlapa, ktery se do tebe zblazni odradi, ze bydlis s rodici aniz by se nezajimal o to, jak to vidis do budoucna. Zda te za to budou soudit znami, je vec druha, ale oni za tebe najem a poplatky platit nebudou. Nekomu vyhovuje byt sam, presto, ze je bez partnera, nekomu vyhovuji spolubydlici a nekomu docasne bydleni s rodici. Spatne a divne neni ani jedno. Ale bydlet sama, jen aby to splnovalo normu vetsinove spolecnosti, presto, zd je ti to neprijemne, je hloupost, kterou beztak nikdo neoceni.
@Arturus píše:
píšu že chlapi, né maminka