Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
22.10.16 21:52

Já si hlavně myslím, že jde i o vztah v rodině..
Je fakt, mám kamarádku, co pomalu čkeali až bude mít 18, že prostě odejde a mám kolem sebe rodiny, kde žijí dvojgenerečně- že přišel partner do domu a bydlí s nima v jiné části rodiče a prostě pohoda..
Také je důležité, jak je ten dům velký. Pokud bude velký na dvě patra a hromadu mísnosti, tak myslím, že je nerozum jít někde, jenom proto, co na to řekne někde nějaká sousedka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 21:52

Pro zakladatelku, no to že ve 30 ceti skončíš u rodičů sice chápu stane se.Ale to že nemáš naspořený ve 30 8o všechno jsi utratila cestovala no nevím… :think: můj názor je že se bojíš žít sama a hlavně svůj život si tak nějak platit sama, opravdu věříš že si u rodiču budeš šetřit???za jak dlouho asi našetříš slušnou kačku? Nezlob se, ale spíš si myslím, že budeš dále cestovat a utrácet, ale to je tvůj problém…já se 23 rozvedla a s 1 jedním dítětem odešla z holým zadkem, začínalo se mi fakt blbě nejdřív ubytovna pro svobodné matky, pak jsem zažádala o byt a měla šěstí sice jen 1+1,ale postupem času si našetřila vyměnila za 2+1 atd…měla jsem několik zaměstnání…k rodičům bych nešla bylo mi to trapné :think: přeju hodně štěstí v životě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.16 22:08
@Anonymní píše:
Pro zakladatelku, no to že ve 30 ceti skončíš u rodičů sice chápu stane se.Ale to že nemáš naspořený ve 30 8o všechno jsi utratila cestovala no nevím… :think: můj názor je že se bojíš žít sama a hlavně svůj život si tak nějak platit sama, opravdu věříš že si u rodiču budeš šetřit???za jak dlouho asi našetříš slušnou kačku? Nezlob se, ale spíš si myslím, že budeš dále cestovat a utrácet, ale to je tvůj problém…já se 23 rozvedla a s 1 jedním dítětem odešla z holým zadkem, začínalo se mi fakt blbě nejdřív ubytovna pro svobodné matky, pak jsem zažádala o byt a měla šěstí sice jen 1+1,ale postupem času si našetřila vyměnila za 2+1 atd…měla jsem několik zaměstnání…k rodičům bych nešla bylo mi to trapné :think: přeju hodně štěstí v životě…

Přečti si prosím celou diskuzi. Už mě ty komentáře tipu nic si nenašetřila štvou… Já stylem života z ruky do huby žít nechci a ani do toho nechci přivést své děti, proto řeším spoření. Je mi líto co jsi zažila a je skvělé žes to ustála.

• Citovat
  • Upravit
1238
22.10.16 23:04
@Šarlota4 píše:
Tak u tebe bych chtela bydlet :D

A. víš, ze s. Tim najemnici nemaji problém. Je to ze zakona, hteji u mě byflet, musí to respektovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.10.16 23:14
@alimdar píše:
A. víš, ze s. Tim najemnici nemaji problém. Je to ze zakona, hteji u mě byflet, musí to respektovat :nevim:

Vsak ano nedelas nic nezakoneho, takze je to v poradku.:). Ja bych si takoveho majitele nevybrala. Pokud by chodil kontrolovat bezduvodne, bez ztiznosti od oststnich najemniku, plati vcas. Nevidim duvod proc je prudit. A mozna jim to nevadi, ale rozhodne z toho neskacou blahem to mi ver(spis si myslim, ze vadi a nechteji si to rozhazet )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
22.10.16 23:30

Pro zakladatelku - mě spíš přijde divné, že ve 30 ti nemáš nic našetřeno a všechno si rozházela cestováním a teď se vracíš pod ochranná křídla maminky, zatímco řada holek tady živí rodiny, tak ty se vracíš do pozice náctileté holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.10.16 23:47
@Enmamma píše:
Pro zakladatelku - mě spíš přijde divné, že ve 30 ti nemáš nic našetřeno a všechno si rozházela cestováním a teď se vracíš pod ochranná křídla maminky, zatímco řada holek tady živí rodiny, tak ty se vracíš do pozice náctileté holky.

A kdy je vhodnejsi doba na cestovani? Nez pred detmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
22.10.16 23:51
@Šarlota4 píše:

Tak tohle mě taky napadlo. Před dětmi a hypotékou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
22.10.16 23:58
@Šarlota4 píše:

Cestovat a nijak se nesnažit zabezpečit a pak to řešit maminkou mi nepřijde dospělé. Nejde o otázku, kdy cestovat, ale kdy se osamostatnit a jak, aby to osamostatnění nemusela ve výsledku řešit maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
23.10.16 00:02

Jestli to mamince a Tobě vyhovuje, tak proč ne? Znám pomerne dost svobodných holek kolem 30 let žijících u rodičů. Problém v tom nevidím. Naopak, proč platit nájem za byt o 2 ulice vedle a být v nem sama. :nevim: Jako „vyzirani“ rodičů to neberu - pokud bude rodičům z výplaty něco prispivat, naopak jim to může pomoci. A kupovat si byt? Nevíš, koho si za pár let najdeš, jaké on bude mit představy ohledně bydlení. Tak nějak mi přijde, že tohle je lepší resit ve dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
23.10.16 00:04

Místní rozumbradky, které se osamostatnily už v 16 letech, neposlouchej. Beztak za ně určitě celou dobu platili nájem chlapi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
23.10.16 00:11
@Arturus píše:
Místní rozumbradky, které se osamostatnily už v 16 letech, neposlouchej. Beztak za ně určitě celou dobu platili nájem chlapi ;)

Za mě tedy maminka ve 30i nájem opravdu neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
23.10.16 00:16
@Enmamma píše:
Za mě tedy maminka ve 30i nájem opravdu neplatila.

píšu že chlapi, né maminka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
23.10.16 00:20
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?

Rekla bych, ze je jen na tobe a rodicich, zda vam to tak bude vyhovovat. Ja osobne nevidim zadnou vyhodu v tom, pokud nemas partnera, nebo deti, bydlet sama, nebo dokonce s cizimi lidmi. Nicmene v dnesni dobe to neni IN a tak ti vetsina stadoidni spocecnosti bude valit do hlavy jak jsi neschopna, divna, mamanek…V dnesni dobe, kdy chceme, aby batolata umela usinat sama, kdy bereme detem detstvi a chceme z nich mit co nejdrive samostatne male dospelaky, je spolecensky nezadouci, aby mladi lide, kteri prekrocili prah dospelosti, bydleli s rodici. O zene v 30ti nemluve. Ja si myslim, ze pokud s rodici vychazis, prispivas na provoz domacnosti a pomahas, je to skvela moznost jak usetrit, nez si najdes nekoho, s kym se vrhnes do spolecneho bydleni. Never tomu, ze chlapa, ktery se do tebe zblazni odradi, ze bydlis s rodici aniz by se nezajimal o to, jak to vidis do budoucna. Zda te za to budou soudit znami, je vec druha, ale oni za tebe najem a poplatky platit nebudou. Nekomu vyhovuje byt sam, presto, ze je bez partnera, nekomu vyhovuji spolubydlici a nekomu docasne bydleni s rodici. Spatne a divne neni ani jedno. Ale bydlet sama, jen aby to splnovalo normu vetsinove spolecnosti, presto, zd je ti to neprijemne, je hloupost, kterou beztak nikdo neoceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
23.10.16 00:48
@Arturus píše:
píšu že chlapi, né maminka :lol:
:lol: Asi některým nájem chlapi platí, ale já jsem ve vztahu spíš ten chlap, tak platím já :lol: Mě živila máma do 26 let, ale na mou omluvu, já studovala. Nakonec ale já pro mámu také něco dělala. Od 23 let jsem měla u sebe v péči sestru a dělala jí v podstatě mámu, byť nám máma většinu věcí platila (rodiče se rozváděli a bylo to bouřlivé, pak oba těžce onemocněli), na kapesné jsem jí ale vydělávala já. Ve 30ti jsem byla samostatná, vše si platila a vydělávala jsem na větší byt, abych měla pro rodinu, vrátit se k mámě by mě ani ve snu nenapadlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí