Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
23.10.16 17:25
@kacka52 píše:
Ve 30 bych se k rodičům vrátila jen v případě krajní nouze. Jinak ne, určitě ne si u nich našetřit na bydlení. Na to se dá ušetřit, i když člověk platí nájem. Jasně, jde to pomaleji, ale jde. Takže já bych raději šetřila pomaleji, ale žila sama v malé garsonce. Dneska je normální, že lidi žijí až do 30 u rodičů, ale já bych to tak nechtěla a doufám, že ani děti nebudu mít do 30 doma.

Odříkaného chleba největší krajíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
23.10.16 17:26
@ontario7 píše:
půčku na bydlení má asi 70procent lidí, zbytek jsou ty štasní, co jim bylo dáno. Nějak mi třeba uchází, když bere „prodavačka desítku“ půlku dá rodičům na nájem, něco na další věci, tak ji nezbyde ani na bublifuk ;)
bylo jim dáno?
Jestli myslíš pracovitost a skromnost, tak ano.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
23.10.16 17:28
@hudečice píše:
Já třeba měla to štěstí, že jsem do 26 bydlela u rodičů, takže od 19 jsem chodila na brigády, po škole a všechno si odkládala na bydlení tehdá ještě na vkladní knížku, během cca 10 let člověk naspoří těch 500 - 600 tisíc + nějaké úroky, občas něco dostaneš na narozeniny, něco si vyděláš v létě na stážích v zahraničí, takže se to dá a od 30 pak bydlíš ve vlastním bez hypotéky. Ale musí se ti chtít a neutrácet za blbosti typu cigára, každý víkend chlast, kupovat si luxusní věci atd. Je fakt, že jsem 10 let nebyla u moře, na dovolené atd, omezila jsem se maximálně, ale zase bydlím ve svém a bez měsíčních splátek.
Taky ještě záleží, kde bydlíš v jaké lokalitě, za těch 600 tisíc asi 3+1 v Praze nepořídíš, v Ostravě už ano a bydlíš ve svém.Příspěvek upraven 23.10.16 v 17:19

v Ostravě 3+1 za 600 tisíc? Fakt jo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
23.10.16 17:29
@zoidberg píše:
jako v čem? Já měl vlastní byt v triadvaceti a dům dostavel ve dvaatřiceti. A mojí vrstevníci na tom byli podobně. Když člověk pracuje :nevim:

Ve 24 letech teprve student konci skolu ( a to pokud jde rovnou po ss na vs a zadny rocnik neopakuje).
Jinak ja jsem mela to stesti, ze jsem zdedila chaloupku po babicce. Byla to ale totalni ruina k rekonstrukci a na tu jsem si brala uver ze stavebka (splacen) a postupne vse davam do kupy. Takze dneska v 39 mam hezky domek s krasnou zahradou a zadny dluh, a to jsem samozivitelka. Mega ale na ucte nemam, i kdyz nejaka zelezna rezerva je.

• Citovat
  • Upravit
23.10.16 17:31
@Arturus píše:

Ano, dávala jsem za 3+1 600 tisíc, co je na tom divného? Jako málo? A to nejsem fakt v nějaké „podivné“ části, Zábřeh, za Lunou, kousek od lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
23.10.16 17:31
@Arturus píše:

ano v některých lokalitách nejspíše ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
23.10.16 17:32
@zoidberg píše:
jako v čem? Já měl vlastní byt v triadvaceti a dům dostavel ve dvaatřiceti. A mojí vrstevníci na tom byli podobně. Když člověk pracuje :nevim:

Ve 24 letech teprve student konci skolu ( a to pokud jde rovnou po ss na vs a zadny rocnik neopakuje).
Jinak ja jsem mela to stesti, ze jsem zdedila chaloupku po babicce. Byla to ale totalni ruina k rekonstrukci a na tu jsem si brala uver ze stavebka (splacen) a postupne vse davam do kupy. Takze dneska v 39 mam hezky domek s krasnou zahradou a zadny dluh, a to jsem samozivitelka. Mega ale na ucte nemam, i kdyz nejaka zelezna rezerva je.

• Citovat
  • Upravit
káťa
23.10.16 17:36

Tak ono na byt v Teplicich, Moste ci Litvinove ti taky staci 3 platy ;)

• Citovat
  • Upravit
23.10.16 17:36
@Arturus píše:

Fakt jo, koukej, kousek asi kilometr ode mě je byt, také 3+1 za 680 kč https://www. sreality. cz/detail/prodej/byt/3+1/ostrava-zabreh-jugoslavska/3087851868#img=0&fullscreen=false
To stáhneš normálně cenu na 650, realitky to maj nadsazené. NAvíc jsem byt kupovala před 3 lety, takže těch 600 čistých fakt stál, co je na tom podivného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
23.10.16 17:37
@káťa píše:
Jinak ja jsem mela to stesti, ze jsem zdedila chaloupku po babicce. Byla to ale totalni ruina k rekonstrukci a na tu jsem si brala uver ze stavebka (splacen) a postupne vse davam do kupy. Takze dneska v 39 mam hezky domek s krasnou zahradou a zadny dluh, a to jsem samozivitelka. Mega ale na ucte nemam, i kdyz nejaka zelezna rezerva je.

A tím miliónem to nebylo myšleno doslovně. Ale tak přijde ti normální mít vlastní nemovitost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 17:45
@zoidberg píše:

tak jsi ho měl, jakože jsi si na něj za 4 roky vidělal? to, jak jsi to napsal, zní docela povrchně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 17:49
@hudečice píše:
Já třeba měla to štěstí, že jsem do 26 bydlela u rodičů, takže od 19 jsem chodila na brigády, po škole a všechno si odkládala na bydlení tehdá ještě na vkladní knížku, během cca 10 let člověk naspoří těch 500 - 600 tisíc + nějaké úroky, občas něco dostaneš na narozeniny, něco si vyděláš v létě na stážích v zahraničí, takže se to dá a od 30 pak bydlíš ve vlastním bez hypotéky. Ale musí se ti chtít a neutrácet za blbosti typu cigára, každý víkend chlast, kupovat si luxusní věci atd. Je fakt, že jsem 10 let nebyla u moře, na dovolené atd, omezila jsem se maximálně, ale zase bydlím ve svém a bez měsíčních splátek.
Taky ještě záleží, kde bydlíš v jaké lokalitě, za těch 600 tisíc asi 3+1 v Praze nepořídíš, v Ostravě už ano a bydlíš ve svém.Příspěvek upraven 23.10.16 v 17:19
,

to je naprosto normální, ale takovým stylem, že si na byt někdo ušetří lidí je míň. Je to o stylu života. Já do 25pařil a pak se oženil a pak přišlo bydlení a půčky, aby jsme měli kde být :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 17:51
@Kobea píše:
Proč by si měl dělat legraci? Může mít vysoké nároky, proč ne? :nevim:
A jako to platí u ženských, když mají vysoké nároky, musí za to mít taky co nabídnout…

tak to se okruh těch žen hodně, ale hodně zkracuje ;) já takovou nikdy nepotkal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 17:53
@zoidberg píše:
bylo jim dáno?
Jestli myslíš pracovitost a skromnost, tak ano.

že jim bylo dáno to, že od rodiču dostali byt nebo dům, nebo nějaký pozemky, který mohli prodat.To se pak sakryš dýchá líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.16 17:53
@ontario7 píše: ,to je naprosto normální, ale takovým stylem, že si na byt někdo ušetří lidí je míň. Je to o stylu života. Já do 25pařil a pak se oženil a pak přišlo bydlení a půčky, aby jsme měli kde být :oops: ;)

Já taky chtěla pařit, ale co z toho, když pak chceš rodinu a jediné na co pak myslíš je, jak to vše finančně utáhneš a 30 let se mi pak nechtělo v kuse platit za bydlení. Raději za hotové a bez zbytečných úroků. Teď chodím pařit a je mi fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí