Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.4.20 08:36

Svagr je skvely chlap, ale taky je mu neco pres 30 a bydli u mamy. Coz kvuli svagrovi je mi lito, kdyz pak vidim, ze je to pro nej asi fakt velke minus ohledne sehnani partnerky. Na druhou stranu tchyni casto berou zada, kycle, kolena a nedojde si ani sama na WC. Pak jsem rada, ze tam s ni nekdo je, a ze nemusi porad volat nam, bydlime 45 minut… Navic maji 4+1, coz pro 1 je velke azaz, ale tchyni uz nepresadime, blizi se ji 70, a asi by to sama ani neutahla. :think:

• Citovat
  • Upravit
33804
24.4.20 08:36
@Anonymní píše:
Co si myslite o klukovi, ktery ve 30 bydli u mamy v byte? je to kamarad, ale ma o me zajem velky, ale uprimne, proste kdyz chlap bydli u mamy v tomhle veku…

on mi rikal neco, ze mama by to sama neutahla, no nevim

Jako ja se odstehovala v 25, proste si myslim, ze je to známka dospelosti

neco jinyho jsou vazne nemocny rodice atd.

a teda on ma jeste jedno minus, a to, ze jw schopny psat stylem:

ty se semnou nebavis?
oni jsou zavysli
tak to dectvi bylo nejlepší

nevim, asi jsem narocna, netouzim po VS chlapovi, klidne budu mit hodnyho truhlare, ale tohle mi prijde už nejak moc

on se furt divi, ze nemuze sehnat holku 🙀

tak jako kdyz ji nema ani kam privest a jeste ji napise: styska se my po tobe

on me furt uhani, tak mu to asi budu muset rict fakt narovinu…

Jojo, řekni mu to, s tebou by to taky moc nevyhrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
24.4.20 08:39

Tak možná šetří a chce něco pořídit až s partnerkou, aby se jí tam líbilo… Tak se ho zeptej, jak to vidí dále… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14638
24.4.20 08:39

No, asi nic peknyho, já bych do toho nesla :lol: 30 to je dospelej chlap v nejlepších letech, a bydlet u mámy=byt stále dítě. Aspon pro me. Však když to máma sama neutahne, muže ji přispívat, proto ještě nemusí bydlet s ni. Umí vůbec zapnout pracku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
24.4.20 08:53

Tak bydlí ve 30 u mámy, bože. Můj manžel, když mě poznal, žil taky u rodičů. Bylo mu tehdy 29. Odstěhoval se o dva roky později, když si našel byt.
Pokud nechce jít do podnájmu, tak není jednoduché si najít vlastní byt, když jsou všechny předražené. A to s tou mámou chápu. Taky se budeme vracet k rodičům, jelikož máma zůstala sama a už by to nezvládala - sice barák, ale je to podobné.
Odmítat někoho, jenom proto, že se ti nelíbí kde žije, je docela pubertální. Gramatika je sice hnus, ale někteří s ní prostě bojují. Mám jednu kamarádku, která celý život bojuje s pravopisem i/y. Je to pro ní katastrofa. Přitom daleko horší věci zvládá v pohodě.

Mohla bys mu dát šanci, zjistit, jestli je to opravdu nějaký rozmazlený mamánek, kterému maminka pomalu utírá zadek a nebo normální dospělý chlap, který prostě jenom chce pomoct matce.
V prvním případě, bych ho poslala do háje, v druhém si ho třeba vem k sobě, když už u rodičů nebydlíš, neměl by to být problém, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.4.20 09:09

Pro mě je to divný. To se jako budete scházet u něj v pokojíčku? :lol: a s mámou bude bydlet do smrti, když to ona neutahne? Tohle taky nechápu, kde bydlí, že to ona neutahne? Přece celý život věděla, že jednou bude sama, tak proč si pořizuje kvartýr, který nezaplatí :nevim: nevím, divná celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
24.4.20 09:20
@terien píše:
Pro mě je to divný. To se jako budete scházet u něj v pokojíčku? :lol: a s mámou bude bydlet do smrti, když to ona neutahne? Tohle taky nechápu, kde bydlí, že to ona neutahne? Přece celý život věděla, že jednou bude sama, tak proč si pořizuje kvartýr, který nezaplatí :nevim: nevím, divná celá rodina.

Treba my jsme si poridili 4+1, protoze mame 3 deti. Jasne, ze nekdy odejdou, ale ja to vidim v rodine, jak nemozne je starsiho cloveka presadit… Nikdo si asi v dospelosti neporizuje velky byt proto, aby pak fnukal, ze to ve stari neutahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32171
24.4.20 09:24

@Hobitka No ale pak přeci nemůžeš chtít, aby u tebe zůstalo bydlet dospělé dítě, protože byt je velký a a protože bys to neutáhla a protože…u nás se teda senioři stěhovali, protože když zůstala babička sama, stačilo jí 1+1…děda se dokonce v pohodě přestěhoval do jiného města…ano, je to o lidech, co snesou, ale potom si za to rozhodnutí musí nést odpovědnost a ne, že se tomu musí podřídit dalších x lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 09:30

Nešla bych do toho. Pro mě bylo důležitý, že se můj tehdy budoucí manžel odtrhl a žil sám a věděl, co život bez rodicu obnáší a dnes mu žádná věc není cizí a žádná práce pouze ženská. Dnes s dětmi k nezaplacení :palec: já se od rodičů odstěhovala v 21 letech, nemusela jsem, chtěla jsem. Pokud ro mamka neutahne, pochybuji, že by se s tebou odstěhoval do vašeho… nebo by musel mít takový příjem, aby utáhl i byt mámy. Znám holku, co žije ve 40 u mámy, spej spolu v posteli… nemá už zájem něco měnit… nežije, nic od zivota uz asi nechce, jen si stěžuje, jen přežívá. Měl o ní zájem super chlap, ale utekl… :roll: anonym k vůli citlivé informaci.

• Citovat
  • Upravit
2932
24.4.20 09:40
@Semtex píše:
No, asi nic peknyho, já bych do toho nesla :lol: 30 to je dospelej chlap v nejlepších letech, a bydlet u mámy=byt stále dítě. Aspon pro me. Však když to máma sama neutahne, muže ji přispívat, proto ještě nemusí bydlet s ni. Umí vůbec zapnout pracku? :lol:

Jako chápu, že to je divné. Ale jako že by ji mohl přispívat? To si bude shánět vlastní byt, kde bude platit nájem a platit nájem i mámě? Třeba by to takhle neutahl ten chlap. Můj brácha taky žil dlouho u rodičů. Je zvyklý na velkou rodinu, doma pomohl s barákem a jak si našel přítelkyni tak se odstěhoval. Jako ne každý touží žít úplně sám v bytě :nevim: navíc nevím co je divného, když napíše, že se mu stýská :think: i když, tady na emimi je zvykem, že jí pošle do p. rdele nazve kr.avou a slečna letí si s ním udělat honem dítě :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39728
24.4.20 09:53
@thalasan píše:
Jako chápu, že to je divné. Ale jako že by ji mohl přispívat? To si bude shánět vlastní byt, kde bude platit nájem a platit nájem i mámě? Třeba by to takhle neutahl ten chlap. Můj brácha taky žil dlouho u rodičů. Je zvyklý na velkou rodinu, doma pomohl s barákem a jak si našel přítelkyni tak se odstěhoval. Jako ne každý touží žít úplně sám v bytě :nevim: navíc nevím co je divného, když napíše, že se mu stýská: i když, tady na emimi je zvykem, že jí pošle do p. rdele nazve kr.avou a slečna letí si s ním udělat honem dítě :lol: :lol:

Není to celé - napsal „stýská se mY“. To jen pro doplnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
24.4.20 10:05
@Anonymní píše:
Co si myslite o klukovi, ktery ve 30 bydli u mamy v byte? je to kamarad, ale ma o me zajem velky, ale uprimne, proste kdyz chlap bydli u mamy v tomhle veku…

on mi rikal neco, ze mama by to sama neutahla, no nevim

Jako ja se odstehovala v 25, proste si myslim, ze je to známka dospelosti

neco jinyho jsou vazne nemocny rodice atd.

a teda on ma jeste jedno minus, a to, ze jw schopny psat stylem:

ty se semnou nebavis?
oni jsou zavysli
tak to dectvi bylo nejlepší

nevim, asi jsem narocna, netouzim po VS chlapovi, klidne budu mit hodnyho truhlare, ale tohle mi prijde už nejak moc

on se furt divi, ze nemuze sehnat holku 🙀

tak jako kdyz ji nema ani kam privest a jeste ji napise: styska se my po tobe

on me furt uhani, tak mu to asi budu muset rict fakt narovinu…

No divný to je, ale třeba má nějaký důvod. Osobně to na mě působí, že využívá mamahotel. K tomu pravopisu - no rozumném by si s mojí kámoškou, má to stejně, je nějaká "dys… ", ale nepoužívá ani tečky, čárky atd. Někdy je fakt peklo číst její SMS. Takže tě chápu. Jinak holka je to fajn, ale tohle mě štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
24.4.20 10:18

@Monchichik Tak jasne, ale pak pokud syn tedy vidi, ze matku by znicilo stehovani jinam, tak ma v zasade tri moznosti - 1.odstehovat se a nechat starsi osobu se v tom placat, 2.odstehovat se a pomahat financne a 3. zustat bydlet a delit se o naklady. Ne kazdy ma finance na moznost 2. Pokud je to takto, nespatruji nic spatneho v moznosti 3. Samozrejme je jeste 4. varianta mama hotel - bydlim a vy(zne)uzivam. Pak by ale zas mela zakrocit matka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
24.4.20 10:21

S muzem jsme v zasade meli zazemi u rodicu do skoro 30 (ve 28 jsme kupovali prvni byt). Diky tomu jsme usetrili a mame relativne velky byt v Praze bez hypoteky. Mozna proto mam i trochu jinou optiku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32171
24.4.20 10:24

@Hobitka No já to vidím jinak, no…za svůj život je zodpovědná prostě každá osoba sama a jestli to matka neutáhne, tak se prostě musí stěhovat…v dnešní době, kdy má skoro každý bydlení na hypotéku si nemyslím, že může třeba syn s rodinou ještě sponzorovat mámy bydlení…zůstat tam bydlet je taky možnost, ale zas je riziko, že už se nebude chtít hnout nikdy…já jsem řekla, že si dodělají školy a mají rok na to se rozkoukat a stěhujou se…pokud bychom neutáhli náklady na stávající byt, tak bychom se museli přestěhovat, to se nedá nic dělat…ale nechci po dětech jejich peníze ani aby to za mě řešily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí