Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To že někdo odejde od rodičů v 18, neznamená osamostatnění, to je jen takové vžité klišé, které se zrovna hodí
Tento “argument” se zase hodí těm co bydlí u rodičů ještě ve 40 letech.
Jako ano, pokud někdo odejde na VŠ bydlí na koleji v nájmu a rodiče ho podporují, tak je na rodičích pořád závislý. A koneckonců je hodně lidí co studují a pracují, živí se sami, mají třeba špatné vztahy s rodiči a nemají zapotřebí se hádat u soudu o každou tisícovku. Takových znám hodně.
Ale! Pokud odejde od rodičů najde si práci a živí se samo, tak na tom klišé opravdu nevidím.
Jeden příbuzný zůstal jako třetí nejmladší dítě na rodném baráku, který mu už patří a celý ho rekonstruuje. Jo bydlí tam v přízemí mamka. Každý mají své patro. Proč by měl jít někam na byt, když má dům? Přítelkyni snad časem najde taky. Do nově rekonstruovaneho domu, určitě líp než někam do podnájmu. ![]()
Taky bydlím dvougeneračně a pohoda. Žádná hypotéky, žádné dluhy. Každý své patro. Děti mají blízký vztah s babičkou a dědou. ![]()
@Anonymní píše:
Jeden příbuzný zůstal jako třetí nejmladší dítě na rodném baráku, který mu už patří a celý ho rekonstruuje. Jo bydlí tam v přízemí mamka. Každý mají své patro. Proč by měl jít někam na byt, když má dům? Přítelkyni snad časem najde taky. Do nově rekonstruovaneho domu, určitě líp než někam do podnájmu.
Taky bydlím dvougeneračně a pohoda. Žádná hypotéky, žádné dluhy. Každý své patro. Děti mají blízký vztah s babičkou a dědou.
Když je to taková pohoda, tak proč se schováváš za anonym? ![]()
Já se taky vrátila domů. Zabte mě
důvody tady vysvětlovat nemusím a nepochopí nikdo, kdo nemá stejný boty. Takže tak. Vy co tu umíte jen každýho soudit a nálepkovat bůhví čím si asi sami nevidíte na špičku nosu a měli byste raději držet kušnu a soustředit se na svý životy.
@Anonymní píše:
@Angry_birds protože nepíšu jen o sobě.
Tvá informace mi nepřijde nijak citlivá, ale když to tak bereš. ![]()
@holka_z_hor Proč si tak útočná? Tak si se vrátila domů, co má být? Každý je snad zodpovědný sám za sebe…nemyslím si, že by někomu vadilo, že si se vrátila domů, když jste se na tom dohodli…já jsem třeba rovnou řekla, že jak se jednou odstěhují, tak už se domů nevrátí…zařídí si svůj život…vystudováno mají a je třeba se postavit na vlastní nohy…
@Monchichik pže se tady zas kastuje, ten co z jakýchkoliv důvodu náhodou bydlí doma je bůhví co jen ne,, správnej" člověk.
Co znam lidi, kteri se vraceji jako dospeli k rodicum natrvalo, tak hlavne kvuli tem rodicum, ne kvuli svemu mamahotelu. Nemladnou, prekvapive
, a bohuzel jsme sendvicova generace.
@Monchichik píše:
@holka_z_hor asi si to bereš moc osobně
Beru, pže se mě to týká a díky těmhle názorům se za to akorát tak stydím.
@holka_z_hor Proč se za to stydíš? Proč vůbec se ohlížíš na cizí názory…na to se fakt vykašli…každý je za svůj život odpovědný sám a to co vyhovuje jinému, nemusí vyhovovat dalšímu…nikdy se za sebe a svůj život nestyď
/ teda pokud nekradeš a nezabíjíš, to potom jo
/
@Monchichik píše:
@holka_z_hor Proč se za to stydíš? Proč vůbec se ohlížíš na cizí názory…na to se fakt vykašli…každý je za svůj život odpovědný sám a to co vyhovuje jinému, nemusí vyhovovat dalšímu…nikdy se za sebe a svůj život nestyď/ teda pokud nekradeš a nezabíjíš, to potom jo
/
No kvůli odsuzování druhých. Mám pocit že bych měla to a tamto, ale jaksi to se mnou nejde dohromady no, ty pravidla podle kterých by se mělo žít.
Sex v dětském pokojíčku nebo někde na paloučku v lesíčku je pro mě naprosto nepředstavitelný hnus. Ať si to jdou někteří mamahotelníci vyzkoušet teď v době covidu do převlékací kabinky v obchoďáku. Pak se mohou pochlubit, jak byli úspěšní.