Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11981
23.10.16 17:54
@Arturus píše:
v Ostravě 3+1 za 600 tisíc? Fakt jo? ;)

ona to myslela v té době určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 17:55
@káťa píše:
Tak ono na byt v Teplicich, Moste ci Litvinove ti taky staci 3 platy ;)

jenže tam to je jinej svět :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.16 17:56
@ontario7 píše:
ona to myslela v té době určitě ;)

JJ, 3 roky zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
23.10.16 17:57
@Anonymní píše:
Tady nejde o schopnosti, ale o rozum přeci. Platit víc jak třičtvrtě výplaty za nájem mi přijde jako naprostá hloupost. A mít 4 tisíce na jídlo, oblečeni a spoření se mi taky nezdá. To bych neudělala.

Asi tak, já jsem byla ráda, že jsem z domu :nevim: Pro mě to prostě byla další etapa v životě, nyní bydlíme již ve dvou, ale pořád je to polovina z příjmů :nevim: to tak prostě je…holt Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 17:59
@hudečice píše:
Já taky chtěla pařit, ale co z toho, když pak chceš rodinu a jediné na co pak myslíš je, jak to vše finančně utáhneš a 30 let se mi pak nechtělo v kuse platit za bydlení. Raději za hotové a bez zbytečných úroků. Teď chodím pařit a je mi fajn.

tak to mě nenapadlo, že bych mohl chodit pařit až za x let :mrgreen:ale máš samo pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
23.10.16 18:01
@ontario7 píše:
tak jsi ho měl, jakože jsi si na něj za 4 roky vidělal? to, jak jsi to napsal, zní docela povrchně

no ještě jsem ho pak rok a půl splacel. Ale stavební spoření jsem si založil v osmnácti s první výplatou a po čtyřech letech si sjednal úvěr. Ale holt jsem necestoval. Je to o prioritách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.16 18:05
@ontario7 píše:
tak to mě nenapadlo, že bych mohl chodit pařit až za x let :mrgreen:ale máš samo pravdu ;)

Pařit můžeš i v padesáti, ale důležité bylo pro mne bydlení, proto jsem se pořád snažila a omezovala se, nechtěla jsem platit hypotéky, splátky a zadlužovat se na x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 18:16
@zoidberg píše:
no ještě jsem ho pak rok a půl splacel. Ale stavební spoření jsem si založil v osmnácti s první výplatou a po čtyřech letech si sjednal úvěr. Ale holt jsem necestoval. Je to o prioritách.

zase na druhou stránku to cestování je taky fajn, to musíš uznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
23.10.16 18:18
@hudečice píše:
Pařit můžeš i v padesáti, ale důležité bylo pro mne bydlení, proto jsem se pořád snažila a omezovala se, nechtěla jsem platit hypotéky, splátky a zadlužovat se na x let.

to je hodně rozumný. Když se na to zpětně dívám, tak taky určitých věcí lituju, ale to si člověk uvědomí, až nastanou ruzný životní situace. já žil bohémský život, ale ted by se mi pár změněných věcí hodilo :P otázečka by nastala kdyby jsi měla někoho stejného a kdo by se bytu zbavoval třeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
23.10.16 20:29
@hudečice píše:
Ano, dávala jsem za 3+1 600 tisíc, co je na tom divného? Jako málo? A to nejsem fakt v nějaké „podivné“ části, Zábřeh, za Lunou, kousek od lesa.

no málo právě, se 600-ti tisíci nemáš v Praze nebo v Brně ani na garáž :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 00:03
@ontario7 píše:
tak to mě nenapadlo, že bych mohl chodit pařit až za x let :mrgreen:ale máš samo pravdu ;)

Ano zní to rozumně. Zase když tě pak klepne pepka v těch padesáti taks nic neviděl a jen dřel. Já si nacestovala a teď mě čeká to makání no :pankac: Navíc to na co sme si troufli v těch 20 bych teď nedala :mrgreen: bych zešílela už strachy. A ty zase máš děti a mládí takže si je užiješ maximáně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.16 00:15

@hudečice V Preze 3+1 počítej tak 4 až 5 melounků pokud ti barák nepadá na hlavu. Ono odkládat si 12 let 6 tisíc měsíčně jde jedna báseň když necestuješ. Ale tady na takový byt je třeba 12 let každý měsíc odkládat 27 tisíc. To už je pak o něco náročnějsí no. Zase každý nemusí žít v Praze. Každopádně gratuluji k vlastnímu bydlení cos zvládla sama s dětmi. :palec:

• Citovat
  • Upravit
24.10.16 12:26
@Anonymní píše:
@hudečice V Preze 3+1 počítej tak 4 až 5 melounků pokud ti barák nepadá na hlavu. Ono odkládat si 12 let 6 tisíc měsíčně jde jedna báseň když necestuješ. Ale tady na takový byt je třeba 12 let každý měsíc odkládat 27 tisíc. To už je pak o něco náročnějsí no. Zase každý nemusí žít v Praze. Každopádně gratuluji k vlastnímu bydlení cos zvládla sama s dětmi. :palec:

Děti nemám, ale jinak se po nějakých poohlížím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
25.10.16 17:02
@redbulka píše:
mě překvapuje mimo jiné ta sebejistota faktu - navrátím se k rodičům-ptáte se jich vůbec jestli s tím souhlasí a na jak dlouho můžete?

U našich jsem vždy vítána:) Takže ano, děkuji za optání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 08:31

Co si myslite o klukovi, ktery ve 30 bydli u mamy v byte? je to kamarad, ale ma o me zajem velky, ale uprimne, proste kdyz chlap bydli u mamy v tomhle veku…

on mi rikal neco, ze mama by to sama neutahla, no nevim

Jako ja se odstehovala v 25, proste si myslim, ze je to známka dospelosti

neco jinyho jsou vazne nemocny rodice atd.

a teda on ma jeste jedno minus, a to, ze jw schopny psat stylem:

ty se semnou nebavis?
oni jsou zavysli
tak to dectvi bylo nejlepší

nevim, asi jsem narocna, netouzim po VS chlapovi, klidne budu mit hodnyho truhlare, ale tohle mi prijde už nejak moc

on se furt divi, ze nemuze sehnat holku 🙀

tak jako kdyz ji nema ani kam privest a jeste ji napise: styska se my po tobe

on me furt uhani, tak mu to asi budu muset rict fakt narovinu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky