Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě bylo by mi to divné. V jedna třiceti bych očekával od protějšku slušný majetek, nějakou nemovitost a milionek k tomu. Slečna bydlící u rodičů by mě nezajímala. Je to dle mého známka lehkovaznosti a nezodpovědnosti ![]()
@zoidberg píše:
Za mě bylo by mi to divné. V jedna třiceti bych očekával od protějšku slušný majetek, nějakou nemovitost a milionek k tomu. Slečna bydlící u rodičů by mě nezajímala. Je to dle mého známka lehkovaznosti a nezodpovědnosti
jooo, a že těch chlapů, kteří jsou na tom tak jak popisuješ, tak je mraky, že… to jistě.
@zoidberg píše:
Za mě bylo by mi to divné. V jedna třiceti bych očekával od protějšku slušný majetek, nějakou nemovitost a milionek k tomu. Slečna bydlící u rodičů by mě nezajímala. Je to dle mého známka lehkovaznosti a nezodpovědnosti
a co ty, disponuješ tím, co očekáváš? ![]()
Ve 30 bych se k rodičům vrátila jen v případě krajní nouze. Jinak ne, určitě ne si u nich našetřit na bydlení. Na to se dá ušetřit, i když člověk platí nájem. Jasně, jde to pomaleji, ale jde. Takže já bych raději šetřila pomaleji, ale žila sama v malé garsonce. Dneska je normální, že lidi žijí až do 30 u rodičů, ale já bych to tak nechtěla a doufám, že ani děti nebudu mít do 30 doma.
@zoidberg píše:
Tak v 31 jsem stále bez dluhů, bez půjček, bez splátek, bez exekutora za prdelí, s vlastním bytem bez hypošky (vydělávala jsem od 19, abych na něj uškudlila, nikdo mi nic nedal), a k tomu asi 100 tisíc bokem. (Dalších 100 bylo vraženo do rekonstrukce), takže s tím milionem jaksi nespadám do tvého očekávání a tím pádem jsem OUT v tomto životě.
Jinak ty jsi měl v 31 vlastní bydlení a mega na účtě? Pokud ti fotřík nebo babka nedali?
@kacka52 píše:
Ve 30 bych se k rodičům vrátila jen v případě krajní nouze. Jinak ne, určitě ne si u nich našetřit na bydlení. Na to se dá ušetřit, i když člověk platí nájem. Jasně, jde to pomaleji, ale jde. Takže já bych raději šetřila pomaleji, ale žila sama v malé garsonce. Dneska je normální, že lidi žijí až do 30 u rodičů, ale já bych to tak nechtěla a doufám, že ani děti nebudu mít do 30 doma.
Tak doma asi ne, ale kdyby byl barák tak to patro případně nějaké místnosti bych děckám do 30 klidně ponechala.
@zoidberg píše:
to si děláš legraci, že?
@ontario7 píše:
to si děláš legraci, že?
Reálné to je, ale ten mega na účtu už ne, zbytek se dá v pohodě do 31 stihnout. ![]()
@hudečice Já bych nechtěla ani to. K rodičům bych se případně vracela do baráku, se společným vchodem, kuchyní. Jen se samostatným pokojem a koupelnou. A nevrátila bych se tam, pokud bych měla normální plat na placení nájmu. Bydlení s rodiči většinou nedělá dobrotu. A já chci mít v rodiči hezký vztah i v dospělosti, stejně tak se svými dětmi. Už mám navíc své rituály, svoje zvyky.
@hudečice píše:
Tak v 31 jsem stále bez dluhů, bez půjček, bez splátek, bez exekutora za prdelí, s vlastním bytem bez hypošky (vydělávala jsem od 19, abych na něj uškudlila, nikdo mi nic nedal), a k tomu asi 100 tisíc bokem. (Dalších 100 bylo vraženo do rekonstrukce), takže s tím milionem jaksi nespadám do tvého očekávání a tím pádem jsem OUT v tomto životě.
Jinak ty jsi měl v 31 vlastní bydlení a mega na účtě? Pokud ti fotřík nebo babka nedali?
správně, jelikož to, že někdo dostane od rodičů byt nebo barák, tak mu krásně změní jeho život, až do smrti, aniž by si to uvědomoval někdy;) pak se to šetří, to ano.
Příspěvek upraven 23.10.16 v 16:59
@hudečice píše:
Reálné to je, ale ten mega na účtu už ne, zbytek se dá v pohodě do 31 stihnout.
půčku na bydlení má asi 70procent lidí, zbytek jsou ty štasní, co jim bylo dáno. Nějak mi třeba uchází, když bere „prodavačka desítku“ půlku dá rodičům na nájem, něco na další věci, tak ji nezbyde ani na bublifuk ![]()
@ontario7 píše:
to si děláš legraci, že?
jako v čem? Já měl vlastní byt v triadvaceti a dům dostavel ve dvaatřiceti. A mojí vrstevníci na tom byli podobně. Když člověk pracuje ![]()
@ontario7 píše:
půčku na bydlení má asi 70procent lidí, zbytek jsou ty štasní, co jim bylo dáno. Nějak mi třeba uchází, když bere „prodavačka desítku“ půlku dá rodičům na nájem, něco na další věci, tak ji nezbyde ani na bublifuk
Já třeba měla to štěstí, že jsem do 26 bydlela u rodičů, takže od 19 jsem chodila na brigády, po škole a všechno si odkládala na bydlení tehdá ještě na vkladní knížku, během cca 10 let člověk naspoří těch 500 - 600 tisíc + nějaké úroky, občas něco dostaneš na narozeniny, něco si vyděláš v létě na stážích v zahraničí, takže se to dá a od 30 pak bydlíš ve vlastním bez hypotéky. Ale musí se ti chtít a neutrácet za blbosti typu cigára, každý víkend chlast, kupovat si luxusní věci atd. Je fakt, že jsem 10 let nebyla u moře, na dovolené atd, omezila jsem se maximálně, ale zase bydlím ve svém a bez měsíčních splátek.
Taky ještě záleží, kde bydlíš v jaké lokalitě, za těch 600 tisíc asi 3+1 v Praze nepořídíš, v Ostravě už ano a bydlíš ve svém.
Příspěvek upraven 23.10.16 v 17:19
@ontario7 píše:
to si děláš legraci, že?
Proč by si měl dělat legraci? Může mít vysoké nároky, proč ne? ![]()
A jako to platí u ženských, když mají vysoké nároky, musí za to mít taky co nabídnout…