Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24002
23.10.16 01:07

Tak to seš borka. V tomto věku se nakvartýrovat k rodičům, neplatit nájem a ještě by bylo fajn se nechat živit. Nezlob se, ale si sobec a to hodně velkej.To tě nenapadá, že už mají rodiče právo na odpočinek, klid a soukromí? Styd se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
23.10.16 01:24
@arada píše:
Tak to seš borka. V tomto věku se nakvartýrovat k rodičům, neplatit nájem a ještě by bylo fajn se nechat živit. Nezlob se, ale si sobec a to hodně velkej.To tě nenapadá, že už mají rodiče právo na odpočinek, klid a soukromí? Styd se.

Nevím, proč by se mela stydět. Jsou i rodiče, kteří to přivítají (právě i s ohledem na to, že jim dcera pomůže a oni si budou moci odpočinout). Svět není jen černobílý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
23.10.16 04:46
@Anonymní píše:
Ale to že nemáš naspořený ve 30 8o všechno jsi utratila cestovala no nevím…

Pořádnej chlap se o svou rodinu postará a zabezpečí. Nečeká na to, že žena přinese nějaké úspory.
Naopak zakladatelka, jak se vidět bude rozumná ženská se smyslem pro humor, taková dlouho u rodičů bydlet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31599
23.10.16 06:59

Zakladatelka nemá v plánu rodičum dělat příživníka, naopak jim bude přispívat. Pokud to tak vyhovuje jim, nevadí jim to..a zakladatelka vidí bydlení u rodičů na dobu kdy si bude moci zajistit samostané bydlení. Vždyť nikdo neví zda pana „božského“ :) nepotká už třeba za týden/měsíc. Určitě si řeknou něco o životě-co mají za sebou, tak rozumnejch chlap nemůže přece vidět jako minus to, že žije s rodiči. Ať si to zařídí tak jak to vyhvuje jí a nekouká na to co předpokládá okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.10.16 07:16
@arada píše:
Tak to seš borka. V tomto věku se nakvartýrovat k rodičům, neplatit nájem a ještě by bylo fajn se nechat živit. Nezlob se, ale si sobec a to hodně velkej.To tě nenapadá, že už mají rodiče právo na odpočinek, klid a soukromí? Styd se.

Ses normalni?? Zakladatelka psala, ze se deli o nsjem, energie a jidlo. A vsichni chodi do prace. Tak jaky odpocinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
23.10.16 07:27

Nechat se ve 30ti živit od rodičů je naprosto úděsné! Bydlet u nich můžeš, pokud to nebude vadit ani jedné straně, ale neplatit (nechtít platit) nájem a své režijní výlohy?!? To je obyčejný parazitizmus dospělého zdravého dítěte na rodičích. Ano, takový partner by mi neskutečně vadil a od toho bych zdrhala co by mi nohy stačily. Je to vizitka nezralého prazitujícího jedince, o kterého se bude velmi obtížné jakkoli opřít, protože se neumí ani k obyčejným základním věcem (jako je hrazený svých životních nákladů) postavit čelem a s naprostou samozřejmostí je přehodí na někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.10.16 07:34
@LadyLada píše:
Nechat se ve 30ti živit od rodičů je naprosto úděsné! Bydlet u nich můžeš, pokud to nebude vadit ani jedné straně, ale neplatit (nechtít platit) nájem a své režijní výlohy?!? To je obyčejný parazitizmus dospělého zdravého dítěte na rodičích. Ano, takový partner by mi neskutečně vadil a od toho bych zdrhala co by mi nohy stačily. Je to vizitka nezralého prazitujícího jedince, o kterého se bude velmi obtížné jakkoli opřít, protože se neumí ani k obyčejným základním věcem (jako je hrazený svých životních nákladů) postavit čelem a s naprostou samozřejmostí je přehodí na někoho jiného.

Precti si to celeb :roll: 8o zakladatelka se o vse financne deli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
23.10.16 07:37
@Šarlota4 píše:
Precti si to celeb :roll: 8o zakladatelka se o vse financne deli

A proč bych si nemohla přečíst jenom zakládající příspěvek a musela listovat 9 stranami?
V tom snad jasně píše, že nechce platit nájem! Tak co máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.10.16 07:46
@LadyLada píše:
A proč bych si nemohla přečíst jenom zakládající příspěvek a musela listovat 9 stranami?
V tom snad jasně píše, že nechce platit nájem! Tak co máš?

Ano nechce platit cely najem sama, protoze by neusetrila nic. Ale psala, ze o veskere naklady se doma deli a rodice jsou radi, ze jim to ulehci. Na tom preci neni nic parazitujiciho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
23.10.16 07:59
@Šarlota4 píše:
Ano nechce platit cely najem sama, protoze by neusetrila nic. Ale psala, ze o veskere naklady se doma deli a rodice jsou radi, ze jim to ulehci. Na tom preci neni nic parazitujiciho.

Jo jasně, možná to někde napsala na těch 9 stranách, ale já reagovala na úvodní příspěvek diskuse. Takže jak jsem psala i já v mém příspěvku výše, že na bydlení s rodiči nic špatného nevidím. Špatné je to, když se takové dítko nepodílí na režijních nákladech. Nebo jen symbolicky… s takovým jedincem a v takovém věku je pak opravdu velmi těžké začít samostatný život. Takže takový jedinec by měl ve vlastním zájmu přispívat na vše a rovným dílem a nepřistoupit na žádné úlevy od rodičů, protože jediné, co se stane je to, že zpohodlní a to je pro příští samostatný život velmi nebezpečné.

Nicméně i když se bude podílet na všem, nebude to pro zakladatelku komfortní. Rodiče budou i tak vystupovat z pozice toho, kdy ji vytváření zázemí a tudíž si budou za to nárokovat něco zpět, např. potřebu ji korigovat a mluviti do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 08:30
@alimdar píše:
A. víš, ze s. Tim najemnici nemaji problém. Je to ze zakona, hteji u mě byflet, musí to respektovat :nevim:

Uf mi viděli majitele při sepsání smlouvy a pak u předávání bytu zpět po 5 letech. Nájem platili a nikdo nám do soukromí nelezl. Byl to majitel celého domu. Vyměněný zámek a klíč dostal majitel v zapečetěné obálce pro případ nouze. V bytě přítelův pes. To by byl strašný průšvih když by tam někdo vlezl. Majitel nás chválil jako nejlepší nájemníky a nechtěl, abychom se stěhovali. V bytě kam mi chodí někdo cizí bych nebyla ani omylem! Ale chápu strach o devastaci bytu.

• Citovat
  • Upravit
1606
23.10.16 08:35
@LadyLada píše:Nicméně i když se bude podílet na všem, nebude to pro zakladatelku komfortní. Rodiče budou i tak vystupovat z pozice toho, kdy ji vytváření zázemí a tudíž si budou za to nárokovat něco zpět, např. potřebu ji korigovat a mluviti do života.

No jestli to pro ni konkretne bude komfortni muzes z pozice cloveka, ktery jejich rodinu nezna, tezko soudit. Ty maximalne muzes vedet, ze by to nebylo komfortni pro tebe. A kdyby ses obtezovala precist alespon nejake dalsi reakce zakladatelky, nez jen uvodni prizpevek, dozvedela by ses, ze to pro ni bude vice komfortni takto, nez bydlet osamocene, nebo s uplne cizimi lidmi a cpat vsechny prachy do draheho podnajmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 08:43

@LadyLada To vás zklamu. Moji rodiče nemají potřebu mě korigovat. Žijí svůj život a jsou moc rádi, že jim někdo uvaří, vypere či vyluxuje a oni si vesele jezdí po výletech nebo užívají volný večer po práci. Ano nájem cizím platit nechci a na spolubydlení se necítím. Jídlo nakupuji sama a nakoupím i rodičům, nájem dostávají sice oproti ceně nájmu garsonky symbolický nicméně je úspěch, že alesoň nějaký. Nechtějí totiž nic. A já uspořím výrazně více.

• Citovat
  • Upravit
káťa
23.10.16 09:24

Ono hrozne zalezi na tom, jak to bydleni vypada. Jestli jsou pohromade v byte (potez Pan Buh, nechtela bych jako dite ani jako rodic), anebo v baraku, kde ma zakladatelka soukromi a treba samostatne patro atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.16 09:26
@Anonymní píše:
Přečti si prosím celou diskuzi. Už mě ty komentáře tipu nic si nenašetřila štvou… Já stylem života z ruky do huby žít nechci a ani do toho nechci přivést své děti, proto řeším spoření. Je mi líto co jsi zažila a je skvělé žes to ustála.

A ano jak píšeš já stylem života z ruky do huby žít nechci :roll: :roll: tak tohle mi přijde jako by to říkalo malé rozmazlené děcko :roll: a fakt je že kecy typu nejdřív CHCI cestovat užívat si moc nechápu…já taky jako mladice taky občas někam vyjela, ale dneska mi to přijde že děcka mají dost zkreslené názory na život…je to furt samé studium(ze svého okolí vím že někdy z důvodu že se nechce makat)nejlépe plat 100000 měsíčně :roll: kdo nemá maturitu je deb-l, ale kdo tu bude makat rukama to teda nechápu vždyt naše řemesla upadají učiliště krachují :think: jak jsem psala již výše já si prostě myslím že i když budeš u rodičů tak stejně šetřit nebudeš budeš chtít stále cestovat a užívat si…a navíc za rok dva si nemyslím že našetříš slušný obnos :nevim: jinak přeju hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky